USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Leydi Şahin, Marka Doğan, ‘Ejder’ha kükremesi v.s.

05-02-2019

31 Mart yerel seçimlerine şurada ne kaldı ki. Kentte merakla beklenen Büyükşehir adayları belli oldu. Başarılı kadın siyasetçi Fatma Şahin, “yeniden aday gösterilemez” denilen Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ikinci kez aday gösterildi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin önemli isimlerinden Avukat Ejder Demir, gençliği ve tecrübesiyle MHP’den değil ama Millet İttifakının Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Diğer yandan sadece Gaziantep’te değil ülke genelinde marka isim Celal Doğan, SHP, CHP, DP, HDP’de ki siyasi yaşamının ardından DSP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Şahin-Doğan-Demir üçgeninde gideceğimiz 31 Mart seçiminin kim başarıyla taçlandırır şimdiden kestirmek mümkün değil ama bu seçimi Büyükşehir’de merkez değil ama taşra ilçelerden gelecek oylar ve belediye meclislerinde yer alacak isimler belirler.
MECLİSLERDE liste savaşı sürüyor…

ŞAHİN, meclislerde ne kadar etkili olacak?

Büyükşehir’in Şahin’i ilçe belediye başkan adaylarını kendisine göre dizayn edemedi ama şimdi de meclislerde etkili olmaya çalıştığı yönünde duyumlar alıyoruz. Şimdi sayın belediye başkanına benden küçük bir tavsiye; bırakın belediye başkan adayları çalışacakları ekipleri kendileri belirlesinler. Siz sadece şayet seçimi kazanırsanız yapacağınız hizmetleri ve projeleri bugünden hazırlayın. Aynı partiden olsanız bile başka seçim noktalarında aday olan arkadaşlarınızın meclis tablosuna müdahale etmeyin. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in etkisinde kalan il başkanı, ilçe başkanları bakın büyük hata yapar ve bu hatanın gelecekte telafisi çok zor olur!

KENTİN tecrübeli genç yüzü Ejder Demir

Gençliği, siyasi tecrübesi ve geniş ufkuyla Avukat Ejder Demir malumunuz Millet İttifakı’nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. MHP’de girdiği seçimlerde sürükleyici ve başarılı grafiğiyle dikkatleri üzerinde toplayan Demir’in 31 Mart seçiminde renkli kişiliğiyle fark yaratacağını şimdiden söyleyebilirim. Cumhur İttifakı çerçevesinde Gaziantep’te MHP Büyükşehir başta olmak üzere 7 ayrı seçim noktasında aday çıkartmadı. Bu durum MHP tabanında üzüntüye sebep oldu bunu herkes çok iyi biliyor. Şimdi Demir’i İyi Parti’den aday olduğu için eleştirenler bir süre sonra Demir’in ne kadar doğru bir hamle yaptığını anlayacaklardır. Tabi bu durumda Demir’in kendi tabanından alacağı oyları hesap edecek olursak adaylığa en çok üzülenlerden birisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olduğunu açıkça söyleyebilirim.

VE gelelim marka CELAL DOĞAN’a

Yaşım 40… Dünyaya gözlerimi açtığımda o dönem Gaziantep’in başarılı hukukçularından Celal Doğan milletvekili… Uzun süren siyasi mücadelenin ardından Celal Doğan 3 dönem belediye başkanı… Bu dönemin önemli bölümünde Avrupa’da önemli başarılara imza atan Gaziantepspor’un başkanı yine Celal Doğan… 3 dönem süren belediye başkanlığını 2004’te yüzde 34 oy almasına rağmen kaybeden Celal Doğan Demokrat Parti’de devam eden siyasi yaşamını daha sonra HDP Gaziantep Milletvekili ve ardından İstanbul milletvekili olarak sürdürdü… Bilgi, birikim ve markalaşan adıyla Celal Doğan 31 Mart yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Doğan’ın adaylığı başta CHP, HDP, DP, ANAP’ta büyük sevinçle karşılandı.

SONUÇ olarak;

Şimdi 31 Mart yerel seçimlerinde milliyetçi oylar Ejder Demir’de, CHP’li ve doğu kökenli kardeşlerimizin oyları Celal Doğan’da toplanırsa; Ak Parti teşkilatı içerisinde belediye başkan adaylarının bazılarıyla aday belirleme sürecinde kendisinden kaynaklı soğuk savaş yaşayan Fatma Şahin nereden ve nasıl oy alacak inanın merak ediyorum. Ha bunları yazarken Fak-Fuk_fon’dan faydalanan seçmen kardeşlerimizin elbette ki Leydi Şahin’e oy vereceğinden tereddüttüm inanın yok!..
Dostçakalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?