USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İstifa ederdim Müdür bey!..

13-05-2018

İl Kültür ve Turizm Müdürü adaşım Bülent Öztürk’e hitaben;
Kentte kültür turlarında Nisan ayında başlayan ve halen devam eden bir yoğunluk canlılık var. Yerli ve yabancı turistlerin de bu aylarda gözdesi olan Gaziantep’te yaşanan bu insan yoğunluğu en çok esnafları memnun ediyor. Gastronomi kenti Gaziantep, kent tarihinin de üzerine artı değer katmasıyla birlikte gözde kentlerin arasına girmeyi başardı. Her gün onlarca turist turunun kente gelmesi turizmde iyi bir noktaya geldiğimizin açık göstergesi…
ŞİMDİ buraya kadar tamam.
Geçtiğimiz günlerde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün basın toplantısına katıldım.
Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, göreve başladığı ilk günden bu yana tanıdığım ve Gaziantep adına büyük bir kazanç olarak gördüğüm önemli bürokratlardan biri.
O toplantıda yer alan Turizm İl Müdürü Bülent Öztürk’e, “Sayın Müdür geçtiğimiz hafta sonu il dışından misafirlerimiz vardı ve Kültür Yolu gezisi düzenledik. Kültür Yolu güzergahında yer alan çöp konteynırlarının tamamı ağzına kadar dolu ve bu durumdan dolayı misafirlerimize karşı mahcubiyet yaşadık” dedim. Müdür bey Kültür Yolu’nda sorun olmadığını ve belediye başkanlarının oldukça iyi çalıştığını ifade etti. Bu kentte “aykırı” sorularıyla bazı siyasetçi-bürokratının hoşuna gitmeyen birkaç gazeteciden birisi benim sanırım. Şimdi ben Turizm Müdürü’ne “Kültür Yolu pislikten geçilmiyor, bununla ilgili ne yapıyorsunuz” diyorum; müdürün yanında yer alan personeli, “Sizi belediye başkanı seçelim sorun yaşamasınız” diyor. Kraldan çok kralcı olan o arkadaşa şunu söylemek isterim: “Ne olur sus. Bu kentte o kadar vızıldayan kişi var ki, inan sana verilecek cevabı elbette amirin verecektir!”
    •    Kentte çöp toplamak elbette yerel yönetimlerin sorunu, bunu bilecek kadar kente ve bürokrasiye hakimim. Ben Kültür Yolu’nda yaşanan çöp sorununu bu kentin Turizm Müdürü neden ilgilisine bildirmiyor, kente gelen turistlerin bu manzarayla karşılaşmaması için neden çaba harcamıyor diye soruyorum.
    •    Bu kentte yaşanan sorunları dile getiren veya kaleme alan gazeteciler sorunun yaşandığı noktada ilgili ve yetkili kurumları elbette ki sorgulayacak ve sorunların giderilmesi için sorumluluğu gereği işini yapacak. Bizim gibi herkes işini yapacak ve birlikte yaşadığımız bu kentte daha mutlu olacağız.
    •    Kültür Yolu’nun önemli bölümü Şahinbey Belediyesi sorumluluğunda. Turizm Müdürü acaba İlçe Belediye Başkanına, “Sayın başkanım bölgede çöpler zamanında neden toplanmıyor” diyebilecek kadar yürekli değil mi!..
    •    Eğer değilse, inanın müdür bey bizim sizin için yapabileceğimiz bir şey yok. Bu kente her gün gelen binlerce yerli ve yabancı turist karşısında bizler bir utanırız ama siz işin başındaki insanlar iki kez utanırsınız. Ben Turizm Müdürü değilim, ha olsam bir gazetecinin bu sözleri karşısında şunu yapardım; elime telefonu alır belediye başkanını arar ve, “Sayın başkan merhaba. Kültür Yolu çöpten geçilmiyor. Bu konuda hassas olmanızı rica ediyorum” derdim.
    •    Şayet bunu yapabiliyorsam o makamda kalırdım, eğer yapamadıysam, o makamda ne işim var deyip istifa ederdim!..
İnanın bunu yapardım Müdür bey!..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?