USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Güneş Doğu’dan doğar

07-05-2018

Geçtiğimiz hafta sonu Şırnak’ın İdil İlçesine bağlı Üçok Köyü Okulu’ndan 55 öğrenci ve 20 yetişkin Gaziantep’i ziyaret etti. 2 gün süren program kapsamında Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyelerinin öğrenci ve yetişkinlerin iyi zaman geçirebilmeleri için ellerinden geleni yaptı. GASEK Vakfı tarafından davet edilen öğrenciler Gaziantep’i ve insanlarını çok sevdiler. Öğrenciler özellikler Biyolojik Gölete bayıldılar. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yoğun çalışmalarından dolayı programlara katılamadı ama ekibi çocuklarla bire bir ilgilenerek onların eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Diğer yandan Şehitkamil Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü sevgili kardeşim Aydın Sert, ilk defa bir metropolle tanışan öğrencilerimize gösterdiği yakın ilgi ve sevgi gözlemlerim arasında yer aldı. Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay’ın yoğun programlara rağmen Şırnaklı heyetin eğlenceli zaman geçirebilmeleri için verdiği mesai unutulamaz. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının tüm personeli ile Şırnak’tan gelen heyete eşlik etmesi ve yakından ilgi ve alaka göstermeleri ise gelen misafirlerin Gazianteplilerin kente gelen misafirlere nasıl yakın ilgi ve alaka gösterdiğini en iyi şekilde ortaya koydu. Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım ve ekibi büyük bir teşekkürü bence hak etti. Bürokraside Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile Yardımcısı Ali Gün, çocukların mutluluğuna vesile olan kişiler oldu. Öte yandan yakın dostum, abim Doğan Doğubey’in büyük özverisi benden daha çok Şırnaklı misafirleri onurlandırdı. Birçok Gaziantepli çocukların mutluluğu karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Onların birkaç saat olsa da mutlu olmalarını sağlamak sanırım hepimizin en büyük isteği gibiydi. Esnaf odalarıyla, bürokratlarıyla ve siyasetçileriyle batı-doğu ayrımı olmadan bu kente gelen herkes en iyi şekilde ağırlanıyor ve uğurlanıyor. Bu kent tüm kurumlarıyla, yaşayan her bir bireyiyle birlik ve bütünlüğü sağlamış ve ortaya koymuş. Sanırım bu kentte eleştiremeyeceğim tek konu bu.
Sivrisinek ve vızıldayanlara..
Kısa kollu tişörtler gardolaplardan çıkmaya başladı. Sıcak hava karşısında serin alanlara olan talep artmaya başladı. Akdeniz bölgesinde denize bile girilmeye başlanıldı. Soğuk kış günlerini geride bıraktığımız bu günlerde her şey güzel, sadece sinekler dışında. Sivrisinekle mücadelenin ilk aşamasını kapsayan lavra üretme merkezlerinin ilaçlanması ardından ise rutin ilaçlama çalışmalarıyla sona erer. Şimdi ilaçlamada yetkili olan Büyükşehir Belediyesi’nin lavrayla nasıl mücadele ettiğini merak ediyorum. Zira daha Mayıs ayında karasinek, sivrisinek, at sineği, öküz sineği birde kulağının dibinde vızıldayan adam sineğiyle dans eder olduk. Geçmiş yıllarda anakent belediyesiyle ortak ilaçlama çalışmalarını sürdüren ilçe belediyelerinin elinde ki yetki alınınca ortaya bu vaziyet çıktı. Mayıs ayında yaşadığımız bu eziyet bununla kalmayacak... Haziran, kara Temmuz ve Ağustos... Koskoca 4 ay... İlaçlama ekiplerini her gördükçe yetkililere, “Siz gerçekten ilaçlamamı yapıyorsunuz? Yoksa su mu sıkıyorsunuz?” diye sormaya devam edeceğim. Bu kentte bu kadar vızıldayana tahammül etmeye çalışıyorken, birde kanatlılarıyla bizleri uğraştırmayın sayın başkanım ve çok sevgili yardımcıları. Bu konuda Gaziantepliler rahat bir nefes alsın, bahar aylarını hele hele yaklaşan şu mübarek ayı rahat bir şekilde geçirsinler…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?