USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Geleceğimiz eğitimcilerin elinde!

28-10-2020

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz, öğrencilerimizin öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için büyük gayret ortaya koyuyorlar.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bazı illere gönderdiği görüş yazısıyla, bu süreçte covid testi pozitif çıkan ve bu nedenle 14 gün karantinaya alınan öğretmen ve yöneticilerin ücretlerinin ödenmeyeceğini bildirdi.

Bu kabul edilemez!

Aylardır sadece eğitimde değil, vefa grupları ve filyasyon ekiplerinde de görev alarak türlü fedakarlıklarla hizmet üreten eğitim çalışanlarını cezalandırmak anlamına gelen bu tutum derhal düzeltilmelidir.

Karantinaya alınan öğretmen ve okul yöneticilerinin de İDARİ İZİNLİ sayılmalı ve ücretlerinde hiçbir kesintiye gidilmemelidir.
Bu ülkenin bütçesi, karantinaya alınan meslektaşlarımızın üç kuruşluk ek ders ücretlerinden yapılacak tasarrufla(!) şaha kalkmayacaktır herhalde!
Diğer yandan birçok okulda dezenfektan, maske gibi koronavirüse karşı en etkili unsurların olmadığına veya yetersiz kaldığına yönelik duyumlar geliyor. Bu konuda gerekli çalışmalar Gaziantep Valiliği nezdinde tamamlanmalıdır.

Eğitimcileri riske atıyoruz!..

Yüz yüze ve online eğitim faaliyetlerinin başladığı ve devam ettiği bu süreçte eğitim faaliyetlerinin aksamaması için Gaziantep genelinde covid-19 salgını sebebiyle kaymakamlıklar tarafından kurulan ekiplerde; iş yeri denetimi, mahalle sokak gezisi, maske mesafe denetlemesi, maske dağıtımı, evlerde filyasyon takibi, filyasyon takip sistemi (FİTAS)  ve benzeri konularda okul müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenlere re’sen görev verilmemesi gerekiyor.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…

Sağlıkla kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?