USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gaziantep’te kısıtlama saatlerinde uyuşturucu satışı!

01-04-2021

Polis helikopteri yine şehrin üzerinde uçmaya başladı. Gaziantep polisinin uyuşturucu ve tacirlerine yönelik amansız mücadelesi anlaşılan devam ediyor, edecek. İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde uyuşturucuya yönelik bu kadar yoğun operasyon sanırım sadece Gaziantep’te gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmalardan toplum her kesimi memnun. Benim anlamadığım bu kadar operasyona rağmen Gaziantep’te bu illetin önüne neden geçilemiyor!

İtlerin inine giriyor;

Kentin hemen hemen her köşesinde ve her gün uyuşturucu ve tacirlerine yönelik amansız mücadele veriliyor. İtlerin inine giriliyor, gerekli mücadele anlık olarak sürdürülüyor ama sonları bir tülü gelmiyor. Elbette kolay kazanç elde edebilmek, her gün yeni bir genci daha ağlarına takarak servetlerine servet katmak tacirlerin işine geliyor. Çevresinde bugün bu itlerin ağına düşen kişiler elbette var. Toplumu zehirleyen, aile düzenini alt üst eden bu illet ve bu illeti bir şekilde yayan sürüngenler neden temizlenemiyor anlamış değilim.

Kısıtlama saatlerinde uyuşturucu satışı;

Geçtiğimiz günlerde merak ettim ve saat 21’den sonra yani kısıtlamanın başladığı saatlerde Atatürk Bulvarı, Bey Mahallesi civarında biraz dolaştım. Yerli-yabancı ara sokak köşelerinde kendilerine gelen gençlerle ayaküstü alan-verene şahit oldum. Her sokak başına polis dikemezler ama şehrin geldiği bu hal korkutucu! Şehir merkezinde fotoğraf böyle ise taşra mahallelerde durum nedir vay halimize! Daha vahim olanı ise akşam saat 21’den sonra sürüngenler sokağa çıkıyor. Torbacılık yapan, hırsızlık yapan ve aykırı tipli o kadar insan sokağa çıkıyor ki yetkililerin sokağa çıkıp görmeleri gerekiyor!
Bu konuda Polyanacılık oynamak kente ihanettir!

Hep söylüyorum, söylüyoruz. Uyuşturucu Gaziantep’in belki de bir numaralı sorunu! Bunu en son açık bir dille İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dile getirdi!. İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu satıcısının da terör örgütü PKK kadar tehdit olduğunu belirterek, “Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Suçunu bana atsın. Çok net söylüyoruz” demişti. Sayın Bakan’ın bu söylemi birçok kesim tarafından eleştirildi ama doğrusunu söylemişti. Bakan Soylu’nun Ocak 2018 yılında söylediği bu sözlerin ardından şu ana kadar ayağı kırılan bir torbacıyı görmedim, duymadım. Demek ki o günden itibaren 3-5 sürüngenin ayağı kırılsaydı belki bugün bu denli uyuşturucu ve tacirlerini konuşmuyor olurduk!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?