USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gaziantep’te iktidar temsilcileri KAYIP!

14-06-2021

Ak Parti Gaziantep il başkanlığı kongresinin tamamlanmasının ardından uzun bir süre geçti. İl başkanlığına yeniden seçilen Eyüp Özkeçeci, kongre ardından, mazbata töreni ile icra kurulunun belirlendiği gün birer açıklama yaptı. Kongre bitti, iş bitti yaşasın iktidar koltuğu!

Sn. Özkeçeci, kent genelinde cenaze, düğün, açılış ve bazı mahalle-ev gezilerinin dışında kentte olup-bitene bir yabancı oldu. İl başkanlığı binasında oluşturulan bir “sorun dinleme masası” dışında Özkeçeci’nin kentte olup bitene ilişkin lehte-aleyhte bir açıklaması olmadı! Muhalefetin iktidara yönelik eleştirilerine bu süreçte cevap verebilecek iktidar temsilcisi aranan bir kent haline geldik.

Bu kentte olumsuz gelişmelerin dışında olumlu gelişmeler elbette ki oluyor. İktidar temsilcisi il başkanı en azından ayda bir gazetecilerin karşısına geçip, “İCRAATIN İÇİNDEN” açıklamasını yapmalı. Gazetecilerin kente dair sorularına iyi veya kötü cevap verebilmeli, iktidarın kent genelinde ki tüm sorumluluğunu Fatma Şahin’in üzerine atmamalı!

SOSYAL medya oyuncak değil!

İktidarın en önemsi isimlerinin oyuncağı haline gelen sosyal medya hesapları bir an için rafa kaldırılmalı. İktidar temsilcileri aralıklarla düzenleyecekleri basın toplantılarıyla yaptıklarını, yapacaklarını ve en önemlisi sürece bağlı olarak öz eleştirilerini yapabilmeli, öze eleştiri yapan isimlerin uyarıları dikkate alınmalı. Yani işin özü Ak Parti Gaziantep’te sosyal medya üzerinden olası bir erken seçim veya zamanında yapılacak bir seçime hazırlık yapamaz!

Ak Partinin değil kişilerin reklamı yapılıyor!

Son 20 yıldır Gaziantep’te yapılan tüm seçimlerde ara fark hep önde oldu. Kazanılan hep seçimin ardından alın teri vardı, dert vardı, vatandaşların sorunlarıyla dertlenen yöneticiler vardı. Fakat son 5 yılda iktidar koltuğunu kendi adına yakıştırmış yönetimler, bireyler ve oluşumlar var! İktidarın Gaziantep’te tek temsilcisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gibi görünüyor. Geriye kalan isimlerin önemli bölümü 2023 daha gelmeden geleceğe dönük siyasi hesaplar, kurnazlıklar içerisinde!

Ana muhalefet “coşa” geldi!

Gaziantep’te bir tek taşra ilçe belediyesine sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi önümüzde ki günlerde yaklaşık bin 500 kişilik heyetle kente çıkartma yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde merkez yöneticileri, belediye başkanları, danışmanlar ve diğer davetliler 3 gün sürecek olan “YEREL YÖNETİMLER” çalıştayına katılacak. Çalıştayın dışında 2 gün süresinde kentin değişik noktalarında belediye başkanları ile genel merkez yöneticileri esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirecekler. Bu organizasyonun Gaziantep’te gerçekleştirilmesi için milletvekilleri Dr. Bayram Yılmazkaya ile İrfan Kaplan’ın katkıları büyük. Uzun süredir Gaziantep’i gözden çıkartan CHP lideri bu çalıştayla birlikte kente olan bakış açısının değiştiğini de ortaya koymuş olacak.  
Sağlıkla kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?