USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gaziantep’in Peri’si!

05-04-2021

Makine Mühendisleri Odasının başarılı başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep teşkilatlarında önemli görevler ve ardından ağabeylik dönemi. Sağdan-soldan tüm kesimler bilir Ali Peri’yi. Sosyal demokrat duruşu, vicdani toplumsal sorumluluklarıyla Ali Peri, siyaset turuna çıkmış!

Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, İyi Parti gibi çok sayıda siyasi partinin il başkanlığını ziyaret eden Ali Peri, kent siyasetinde ilk gündem maddesi oldu. “Düğün değil, bayram değil eniştem beni niye öptü” Peri’nin bu ziyaretleri aslında rutin gibi görünse de, CHP’nin Gaziantep’te yaşadığı süreçte olağanüstü görünüyor!

CHP’de Neşet Uçar dönemi başlamak üzere! Partinin Gaziantep üzerinde yaşadığı kaos, sorun sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor, kesilmeyecek gibi. İşte böyle bir süreçte partinin ağabey konumunda bulunan bir ismin siyasi partilere yönelik ziyaretler gerçekleştiriyor. Peri’nin ziyaretleri muhalefet parti temsilcilerinde olumlu karşılanmış. Ama Peri’nin ziyaret etmediği tek nokta iktidar partisi!

Siyasette ki duruşunu bugüne kadar bozmamak için yoğun gayret gösteren Ali Peri, CHP’de dönen onca senaryoya rağmen uzlaştırıcı, birleştirici olmuştur. Hiçbir görevi olmamasına rağmen muhalefet turuna çıkan Peri, muhalefette yer alan tüm siyasi partilere güç birliği vurgusu yaptı. CHP’de bugüne kadar Gaziantep noktasında yapılamayan önemli bir işe imza atan Peri’nin siyasi partilere yaptığı çağrı ne kadar ses getirir bilinmez!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Gaziantep il başkanını atadı. Tamda bu atamanın ardından Peri’nin kentte ki muhalefet partilerinin il başkalarını ziyaret ediyor olması Peri ve siyasi ekibinin önümüzdeki süreçte aktif çalışacağının işareti olarak görülebilir. Şayet Peri’ye bu ziyaretlerden dolayı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir görev verdiyse, verebilir oda anlaşılır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?