USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gaziantep’e Şahin yeter!

29-03-2021

Zengini-yoksulu, beyazı-karası, iyisi-kötüsü, partili-partilisi herkesi kucaklayacak yapısıyla Gaziantep siyasetinde “marka” isim oldu Fatma Şahin. Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaptıklarına, projelerine, ekip çalışmalarına diyecek yok. Belediyecilikte aktif rol üstlenen, acil sorunlara Ankara’yı beklemeden çözüm bulan Şahin, projeleri “Biz bize yeteriz” şiarıyla yaşama geçiriyor. İşte bu çalışmalarından ve çalışkanlığından kaynaklanıyor Türkiye Belediyeler Birliği başkanı olması…

Gelelim siyasete;

Siyasete Ak Parti’de başlayan, makam kademelerini hızla tırmanan Fatma Şahin, Ak Parti Genel Merkezinin Gaziantep ve bölgesinde ki 1 numaralı ismi. Kuruluşundan itibaren her seçimde Fatma Şahin ismiyle Gaziantep’te önemli zaferlerin altına imza atmış Ak Parti’de, 2023 hedeflerinde de yine aynı isim yani Fatma Şahin ön planda. İl başkanlığı kongresi ardından büyük kongresini tamamlayan Ak Parti saha çalışmalarına start verdi. Siyasette Gazianteplilerin sahada görmek istediği en önemli siyasetçilerden biri yine Fatma Şahin’dir. İşte bu nedenle Gaziantep’e Fatma Şahin yeter diyorum…

CHP’de aynı filmi 20 yıldır izliyorum!

Gaziantep’te Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlıkları aylardır boş. Kentte CHP kadrolarında her zaman olduğu gibi bugünde sen il başkanı olacaksın, sen olmayacaksın tartışmaları sürüp gidiyor. Boş-anlamsız kavgaların önüne geçilemiyor. Kongreli-kongresiz gerçekleştirilecek olan il başkanlığı atamasında isim kim olursa olsun, yaşanan bu tartışmaların önüne geçilemeyecek. Özellikle son 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nde Gaziantep için söylüyorum izlediğim senaryo hep aynı. Bir il başkanı bile atamayı beceremeyen Cumhuriyet Halk Partisi nasıl iktidarı hedefleyecek?

İYİ Parti doludizgin

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, partisinin tüm ilçe teşkilatlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener’in ülke genelinde ki rüzgarını iyi değerlendiren Hocaoğlu ve ekibi kent siyasetinde aktif bir rol üstlendi. Çalışmaları ve ortaya koydukları çözüm önerileri ile kent kamuoyunda ses getiren bir yapıyı izliyoruz İYİ Parti’de.

MHP Gaziantep’te var mı?

Genç ve gelecek vaat eden bir siyasetçi Cahit Çıkmaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nde bayrağı devraldı. Çıkmaz ve ekibi il başkanlığı kongresinin ardından kısa süreli bir basın turu ile kendisini gösterdi. Cumhur ittifakının ortağı MHP’de uzun süredir ses-seda yok. Gaziantep’te partinin varlığı neredeyse unutulacak. Bu nedenle MHP Gaziantep İl Başkanı Çıkmaz ve ekibi kent siyasetinde daha aktif olmalı ve kamuoyu huzuruna çıkmalı.

AK Parti vatandaşı dinliyor!

İnanın Ak Parti Gaziantep il başkanlığında uzun süredir iyi bir çalışma bekliyordum oldu. Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığında kongrenin tamamlanmasıyla birlikte her gün bir il yöneticisi parti binasında vatandaşların sorunlarını dinlemeye başladı. Özkeçeci ve ekibi keşke bu işi daha önce başlatsaydı. Ak Parti’de vatandaşı ilçe başkanları her zaman dinliyordu, Özkeçeci bu işte çok geri kaldı. Sanırım bu çalışma ve benzeri çalışmalar gösteriyor ki; Ak Parti “vatandaş” odaklı siyaset yani kurulduğu ilk yıllarda ki gibi yine ortaya konuyor. Doğrusu bu.

**

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?