USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gaziantep polisi UYUŞTURUCU tacirlerinin "İN"lerine giriyor!

26-11-2021

Uyuşturucuyla mücadele yurt genelinde etkin bir şekilde sürdürülüyor. Devam eden operasyonel çalışmalarda Gaziantep polisi İstanbul'da gerçekleştirilen çalışmaları solda bırakmış gibi görünüyor. Bu çalışmalara rağmen kentin önemli bölümünde sokak satıcılarının cirit attığı bir gerçek. Polis inlerine giriyor, gece gündüz takibi bırakmıyor ama uyuşturucu illeti halen Gaziantep'in başına bela. Binlerce genç ve aileleri bu illet karşısında perişan durumda, mahallelerde, caddelerde hatta sokak aralarında "torbacılar" cirit atıyor.

GAZİANTEP EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ gereğini yapıyor fakat;

Sentetik uyuşturucunun kolaylıkla bulunduğu Gaziantep'te sanayileşme, kentleşmenin yanında artık yerel yöneticiler bu illetle mücadelede "kararlılık" mesajı vermeli ve bu sorunun giderilmesi için gereken neyse onu yapmalı. Uyuşturucu illeti kentin hemen hemen her köşesinde.
Narkotik Suçlarla Daire Başkanlığı "UYUMA" projesinde gerekli hamleleri anında yapıyor. "Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır. Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulaması aktif hale getirildi.   

Projenin Amacı

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Suçla mücadelede vatandaşlarımızın desteği bizlere büyük güç vermektedir."

GAZİANTEP HALKI DUYARLI OLMALI, POLİSE YARDIMCI OLMALI;

Bu açıklama Narkotik Suçlarla Daire Başkanlığına ait. Gaziantep genelinde yaşayan her bir vatandaş uyuşturucuyla mücadele noktasında duyarlı olmalı, gençleri koruma altına almalı. Polis ekipleri uyuşturucu tacirlerine yönelik sürdürdüğü çalışmalarda vatandaştan da destek bulmalı. Bu illet karşısında yapılması ne gerekiyorsa vatandaşlarımızın yanında yerel yöneticiler bşta olmak üzere, ilgili kurumlar, STK'lar ve toplumun tüm kesimleri elini taşın altına koymalı ve mücadeleye katkı sunmalı.

SONUÇ OLARAK;

Gaziantep polisine başarılı operasyonları ve azimli mücadelesinden dolayı kutluyorum. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda başarılara imza atan her bir polis memuru inanın geleceğe dikilen birer fidandan daha kutsal ve değerli.
SAĞLIKLA KALIN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?