USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gazetecileri bırak çalışanlarına bak!

11-05-2021

Şahinbey ilçesinde yaşayan vatandaş, esnaf, çiftçi, öğrenci ve yoksullara yaptığı yardımlarla kendinin yoksa belediyenin mi ‘hayrını’ yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son olarak ilçede ikametgah eden gazetelere ve gazetecilere bin 500 lira nakdi yardım yapma kararı aldı. Tahmazoğlu pandemi döneminde sorumluluk sahasında üst üste gerçekleştirdiği yardımlarla neredeyse merkezi hükümetle yarışır hale gele. Yüzlerce milyon liralık yardımın kaynağını merak edenlerdenim!

KATILIM A.Ş.!

Katılım A.Ş.’de görevli belediye çalışanları arasında  ve yüzlerce işçi sendikalar arasında devam eden,6 yıla yakındır bitmeyen yetki davası nedeniyle perişan halde! Alın terini döken ve ilçe genelinde her alanda çalışan bu vatandaşlarımızın hakları 6 yıldır havada! Ne olacak? Diye de kimse sorgulamıyor, sormuyor! Sendikalar yaşanan süreçten umutsuz ve olan her zaman olduğu gibi çalışanlara oluyor. Bence böylesi insan yaşamını ilgilendiren bir süreçte Tahmazoğlu ilçe genelinde yaptığı hayır-hasenet işlerini çalışanlarına da yapmalı!

TÜRKİYE GAZİANTEP’TE YEREL BASINI KONUŞUYOR!

Şimdi gelelim gazetecilere yapılacak yardıma! Yoksulluğun tavan yaptığı bu süreçte, yoksulluğun fotoğrafını çizen gazetecilere yardım yapılmasına karar verildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sayesinde, Gaziantep basını da ülke gündeminde konuşulur hale geldi. Aslında yoksulluğun en açık fotoğrafını attığı adımlarla, gazetecilerden daha çok sayın TAHMAZOĞLU çizdi ve ortaya koydu. 25 yala yakındır devam eden meslek yaşantımın önemli yılları Şahinbey ilçesinde geçti. Bir saha çalışanı olarak ben bile yoksulluğun fotoğrafını sayın Tahmazoğlu kadar ortaya koyamadım!

NE YAPMAK İSTİYOR?

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yoksul binlerce vatandaşa yaptığı ayni ve nakdi yardımlarıyla adından söz ettiriyor. Bu konuda diyecek lafım yok ama yapılan bu yardımlarda bu bütçe ilçe belediyesi tarafından nasıl oluşturuluyor? Bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan cevap bekleyeceğim. Yüz milyonlarca liralık yardımların bütçesini sadece ben değil birçok kişi merak ediyordur. Sayın Tahmazoğlu, bu yardımların yanında ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını bir an önce tamamlamalı. Havaların ısınmasıyla birlikte asfalt, yama ve kaldırım çalışmalarını hızlandırmalı. Katılım A.Ş.’de çalışan yüzlerce işçinin yüzünü bayram öncesi güldürmeli. Önce çalışanlarını mutlu etmeli, ardından hayır-hasenet işlerine devam etmeli!

Ha bu arada millete hizmet için oluşturulan bütçede ki o yardım parasını Şahinbey ilçesinde yaşayan bir gazeteci olarak KABUL ETMİYORUM!..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?