USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fatma Şahin CHP’ye dua edecek mi?

17-06-2018

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere şurada ortalama 6 gün kaldı. Siyasi partilerde seçime saatler kala saha çalışmaları olağan hızıyla sürüyor. İktidar partisi başta olmak üzere tüm siyasi partiler büyük inanç ve azimle çalışmalarını sürdürürken ana muhalefet partisinin il başkanını sahalarda görememek CHP adına bir utanç kaynağı olarak görüyorum. Mübarek Ramazan Bayramının 2. Gününde siyasi partilerde bayramlaşma coşkusu yaşandı. Ne tuhaftır CHP’nin büyük başkanı Hayri Sucu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bayramlaşma nedeniyle Sucu’yla bir araya geldi. CHP’nin başarılı(!) İl Başkanı Hayri Sucu, Şahin’i karşısında görünce mutluluktan dört köşe oldu. Sucu’yu normal şartlarda bu kadar mutlu görebilmek oldukça güçtür.

""

Kanatçı Hacı veya Çeto’nun mekanlarında ancak mutlu olabilen Sucu’yu en son Karkamış’ta kente misafir olarak gelen CHP’li il başkanları ve ilçe başkanlarıyla rakı masasında bu kadar mutlu görmüştüm. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayri Sucu’yla buluşmasını üst üste aldıkları seçim mağlubiyetleri karşısında CHP’li başkana dua eder gibi verdi pozu. Gaziantep’te 24 Haziran seçimleri sürprize açık. Fakat buna rağmen her seçimde olduğu gibi bu seçimde de en iddialı parti kuşkusuz iktidar partisi. Diğer yandan Saadet Partisi bile ilk defa bu seçimlerde zafer ve inançla saha çalışmalarını sürdürürken ana muhalefet partisinde bütün halinde değil bireysel çalışmalarla saha çalışmalarına şahit oluyoruz.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN KÜÇÜK BİR TAHMİN

Şimdi küçük bir tahmin yapalım;

Gaziantep’te sosyal yardımlardan faydalanan (yeşil kart dahil) 700 bine yakın insan bulunuyor. Bu sayının ortalama 450-500 bini sandığa yansıyan oy demek. İmarlı bölgede oy alamayan iktidar partisinin en büyük umudu bana göre fak-fuk-fondan faydalanan bu insanların oyları. Taşra bölgelerde etkili olamayan muhalefet partileri her zaman olduğu gibi yine taşradan uzak imarlı bölgelerde çalışmalarını lüks mekanlarda sürdürürken iktidar partisinin mensupları akın akın taşrada saha çalışmalarını sürdürerek projelerini anlatıyorlar. Yani anlatmak istediğim şu taşranın oyunu alan kentte birinci parti olur. Şu ana kadar seçime 6 gün kalmışken bu çalışmaları sürdüren tek parti ise Ak Parti!..

Neyse daha o kadar yazacak şey var ki ilerleyen günlerde gelişmelere göre elbette ki kaleme alacağız… Şimdi kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?