USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EYVAH HIRSIZ VAR!

22-07-2020

Ölümcül virüs artık her yerde, çember daraldıkça kendimizi, çevremizi ve sevdiklerimizi korumak için kurallara uymak istiyoruz. Yaşadığımız alanlarda koronavirüse karşı mücadele kapsamında dezenfektan ve benzeri koruyucu önlemler alıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile diğer ilgili kurumların ortaya koydukları koruyucu önlemler artık yaşamımızın bir parçası haline geldi. Son beş aydır kente küs bir şekilde evimizde balkon ile mutfak arasında volta atıyoruz. Normalleşme sürecinde de sadece işimiz için dışarıya çıkıyor ve dost ziyareti gerçekleştirmeden evimize dönüyoruz. Kurallar sadece ben ve çevremdeki insanlar için değil tüm kentte yaşayan insanları bağlıyor ve bağlamak zorunda. Her gün binlerce vatandaşa sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığı için para cezası kesiliyor. Gaziantepliler vaka sayısı kadar cezalarda da rekor kırıyor. İşin özü kentte vatandaşlar cezalara bağımlılık yaparken, bağışıklık sistemlerine yönelik adım atmamakta da rekor kırdılar.

MEHMET İHSAN TAHMAZOĞLU

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, pandemi sürecinde ilçe genelinde koronavirüse karşı önemli tedbirler aldı. Hayır-hasanet işlerinden geri kalmadı. İlçede yoksul vatandaşların kursağına bir kaşık bulgur pilavı girdiyse bunda Tahmazoğlu’nun önemli katkısı oldu! Bulgur, simit, et, ayakkabı, bisiklet, kırtasiye ve daha sayamayacağım birçok kalemde Şahinbey’de ki yoksulların yanında yer alan Tahmazoğlu, yardımlarını objektifler önünde gerçekleştirerek TARİHE not düştü. Sayın Belediye Başkanı Tahmazoğlu’nun yardımları sayesinde ilçede esnafın, vatandaşın yüzü güldü. Duyduğum kadarıyla Kurban Bayramı öncesinde de 7 bin yoksul aileye para yardımında bulunacak. Sosyal yardımlar ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sadece Gaziantep’in değil Ankara’nın da dikkatini çeken Tahmazoğlu’nun adı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için geçerse şaşırmam. Tahmazoğlu bu kadar iş-güç arasında diğer yandan vaka sayısının hızla arttığı Şahinbey’de vatandaşları Çanakkale’ye götürüyor. Gaziantep’te övgüyü hak eden Tahmazoğlu’na Çanakkale ilinde ise tepki var. Virüsün yaygın olduğu ilçeden vatandaşları Çanakkale’ye götüren Tahmazoğlu, bana göre tehlikeli bir projeye imza attı. Neyse bu satılar okunduğunda muhtemelen Tahmaoğlu doğru yolda olduğunu düşünerek Çanakkale’ye götürülen vatandaş sayısında artışa gidecektir.

MEHMET EYÜP ÖZKEÇECİ

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci başarılı bir siyasetçi. Geçmişte Özkeçeci’nin adı çuval ihalesiyle gündeme oturunca adamın işinin “çuval” olduğunu öğrenmiştim. Siyasetçi adamda çuval deyince bir diğer konu başlığı olarak ta aklıma makam ve il başkanlığı seçimlerde gerçekleştirilen temayül sonuçlarının yer aldığı çuvallar gelmişti. Ak Parti’de il başkanının kim olacağı konusunda henüz net bir bilgi yok ama Özkeçeci’nin yeni dönemde de yerinde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Daha önceden kent genelinde il başkanı kim olmalı sorusu karşısında yapılan çeşitli temayül sonuçlarının yer aldığı çuval veya çuvalların nerede olduğunu ve kim, kimlerin incelediğini merak ediyorum. Ama eminim ki çuval işiyle uğraşan başkanın adının da yer aldığı temayül çuvalları karar vericilerin eline ulaşmadı!..

PANDEMİ SÜRECİ VE OSB’DE GÖZLERDEN KAÇAN DETAY!

Türkiye’nin en önemli OSB’leri arasında gösterilen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde ortaya çıkan vakalar karşısında önlemler kısa sürede alındı. Gaziantep Valiliği, Sağlık Müdürlüğü ile OSB yönetimi ölümcül virüse karşı işletmelerde üst seviyede önlemler aldılar. Önlemlerin yer yer yetersiz kaldığından şikayet ettik ama çalışanların ücretli izin dönemlerinde dışarıdan kaptıkları virüsü çalıştıkları alanlara taşıdıkları gözden kaçtı. Ücretli izin döneminde evlerinde kalmayan, “Düğün, nişan, cenaze, eğlence, ziyaretler” çok sayıda çalışan ölümcül virüse yakalandı. Zaten Gaziantep Valisi Davut Gül’ün ilk vakanın görülmesinden bu yana hep dikkat çektiği sorun buydu. Vali Gül, Gazianteplilerin ölümcül virüs karşısında basit kurallara uymalarını hep istedi söyledi. Evde kalınması gereken süreçlerde sokağı tercih eden vatandaşlar bugün gelinen TEHLİKELİ sürecin tek sorumlusudur. Hastanelerde yer olmamasının, öğrenci yurtlarında bile vakaların tedavi altında olmasının sorumluları vicdanen rahat edebilecekler mi?

KAPI ÖNÜNDE Kİ DEZENFEKTAN VE AYAKKABIM ÇALINDI!

Bu süreçte her şey devletten beklenmemeli diyerek yaşamsal alanlarımıza dezenfektan gibi koruyucu önlemler almaya çalıştık. Yaşadığımız bina girişine son 4 ayda koyduğumuz 5 ayrı dezenfektan koruyucu çalındı. Sadece dezenfektanlar değil uyanık hırsızlar gün içerisinde girdikleri binalarda daire önlerinde ne var ne yoksa toplayıp hiçbir şey olmamış gibi gittiler. Daire kapısının önünde duran ayakkabım bile çalındı. Yaşanan duruma gülüyorum, böyle bir süreçte bile hırsızlık olayların yaşanması ve artması artan vaka sayısı kadar tehlikeli. Çok safmışım yaşanan bu hırsızlık türünün sadece benim başıma geldiğini sanıyordum yanılmışım. Hırsızlar kent genelinde çok sayıda binadan benzer yöntemlerle hırsızlık olaylarına imza atıyorlarmış!

***

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?