USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Esnaf sahipsiz!..

28-12-2020

Gaziantep’te 100 binin üzerinde esnaf var. Bu sayının önemli bölümü pandemi sürecinde yok olma noktasına geldi. Yüksek kira bedeli, vergi ve diğer giderleri karşılayamayan esnaf her geçen gün biraz daha tükendi, yok olma noktasına geldi. Önce SAĞLIK denildiği için ortaya konan kısıtlama kararlarına harfiyen uyan esnaf bugün gelinen noktada BİTMİŞ durumda. Sektörlerin bağlı bulundukları meslek odaları ve onları bağlı bulunduğu üst birlik (GESOB) yaşanan sürece ilişkin olarak biz gazetecilere pandeminin başladığı Mart ayından bu yana doyurucu bir açıklama henüz yapmadı.

ESNAF inim inim inlerken imza, aidat, v.s. parası ödenen meslek odaları ve üst birlikleri sus-pus kala kaldı. Ha bu arada esnafı için deli divane olan meslek odaları oldu mu oldu. Esnafa bu dönemde yerel yönetimler tarafından yapılacak yardımlarda KÖPRÜ olmak elbette önemli ama esnafın resmi işlemlerinde onlardan bu dönem para almak doğru olmadı. Resmi evrak parası, yıllık aidatlar bu yıl alınmamalıydı. Esnafa bu şekilde de yardımcı olunurdu. İŞYERİ KAPALI, para kazanamayan esnaftan meslek odası ve üst birlik GESOB bir süre işlem parası almamalı!

BU AY ALACAĞINIZ MAAŞLARI ESNAFA BAĞIŞLAYIN

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği yönetim kademesi ile kentte faaliyet gösteren meslek odalarının başkanları bu ay maaş almasın. Bu isteğim kabul görür veya görmez önemli değil, burada esnafa bakış açısını ve niyeti görmek istiyorum. Oluşturulan havuzda biriken parayla karantina altın bulunan esnaflar tespit edilsin ve karınca kararınca yardım edilsin. GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu bu işe öncülük etsin. Diğer yandan meslek odaları karantina altında bulunan üyelerini tespit etsin. Hiçbir şey yapılamıyorsa bile karantina altında bulunan esnafın kapısına 5 ekmek bırakılsın. Bende PEH diyeyim. Bu köşeden bu iyiliği yağlandıra-ballandıra anlatayım. BUYURUN sahne sizin. Bekleyip takip edeceğim.

KENTİN “DOĞAN” BABASI

Bu kentin bir Doğan DOĞUBEY’i var!.. Öngörüsü, insanlığı, azmi ve sevecenliğiyle kentin görünmeyen gizli kahramanlarından biri. Kent siyasetinin dışında ama tam merkezinde, bürokrasinin dışında ama tam merkezinde, Sade yaşamı, gözden ırak ağır abiliğiyle onu tanıyanlar bilir sadece…

SAĞLIKLA KALIN…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?