USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP’DE UMUT KALMADI!

12-03-2021

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2020 Kasım ayında görevden alınan Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve 9 ilçe başkanının yerine henüz atama yapılamadı. Üst üste seçimle iş başına gelen Sucu ve ekibi değişik yolsuzluk iddialarıyla görevden alınmıştı. O günden bu yana CHP Genel Merkezi Gaziantep’e henüz atama YA-PA-MA-DI!!!

GAZİANTEPLİ BAKLAVACILAR CHP GENEL MERKEZİNE ÇALIŞIYOR!

Gaziantep’te umutların yok olmaya başladığı bu süreçte parti genel merkezinin daha atama yapamamış olması tepkileri artıyor. Son 4 aydır CHP Genel Merkezine giden-gelenin haddi hesabı yok. Gaziantep’te satış yapamamaktan şikayetçi olan baklavacıların yüzünü CHP!’liler güldürdü. CHP Genel Merkezine son 4 aydır 2 tonun üzerinde tatlının gönderildiği iddia ediliyor. Tatlı ve fıstığın bol bulunduğu CHP Genel Merkezi “TATLI” yaklaşıma rağmen Gaziantep’te henüz atama yapmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun süredir makamda tatlı görmek istemediğini ve özel kalemine talimat verdiği iddia ediliyor.

UMUTSUZ VAKA HALİNE DÖNÜŞTÜ

Gaziantep’te onlarca il başkanının adı genel merkezde masaya yatırıldı. Görevden alınan eski İl Başkanı Hayri Sucu haklı olarak atama yapılırsa mahkemeye GİDECEĞİNİ, kayyum atanırsa aday olacağını dile getiriyor. Diğer yandan Şahinbey ve Şehitkamil ekipleri kendi siyasi gelecekleri doğrultusunda il başkanı ve yönetimini şekillendirmek istiyorlar. Bu durumda kentte il başkanlığına atanacak ismin vizyonel olması gerekiyor. Ucuz şov araçlarıyla şunu yaptım, bunu yaptım diyerek il başkanlığını kendisine kimse hak görmemeli. Adam çıkmış Ak Parti hakkında dava açtım diyor. Tamam, bu ülkede Ak Parti hakkında dava açan her birey kendisine seçilme veya atanma şansı bulmalı. Ne olur o zaman?

BU PARTİYE REİSLİK EDECEK “ADAM” LAZIM “ADAM”

Ak Parti iktidarında Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu güne kadar iş başına gelen il ve ilçe başkanlarının genelinde etkin muhalefet anlayışını ne yazık ki göremedik. Etkin muhalefet olmadığı için her seçimde CHP Gaziantep’te kaybetti. Bu güne kadar böyleydi. Bundan sonra seçilecek veya atanacak il başkanının işi daha zor. Neden mi çünkü iktidarın en güçlü isimlerinden biri yani Fatma Şahin, Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanlığının yanında etkin siyaset yapıyor. Şahin karşısında etkin çalışacak bir muhalefet temsilcisinin nasıl tercih edileceğini bilemiyorum. Şahin ve ekibi karşısında CHP’ye başarı kazandıracak bir isim var mı onu da bilemiyorum. Yani kısacası Gaziantep’e reislik edecek bir ismin acilen il başkanlığına atanması gerekiyor.

PEKİ, NE OLMUŞTU?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında örgütlerle ilgili değerlendirme yapılmıştı. Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve il yönetimi ile 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmasına karar verildi. Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre kararda Gaziantep’te CHP’nin potansiyelinin yüksek olduğu, ancak mevcut yönetimle bu potansiyele ulaşılamayacağı tespiti etkili oldu. Gaziantep’te yeni bir yapılanma oluşturulmasına karar verilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?