USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP'de UÇAR'a karşı ÇARK operasyonu

07-09-2021

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Hayri Sucu'nun görevden alınmasının ardından uzun süre boş kalan il başkanlığı koltuğuna Neşet Uçar atandı. Göreve geldikten sonra kendisini sahaya atan, boş laf, dedikodu, bağevleri, ofis toplantılarından uzak duran Neşet Uçar ve yönetimi parti genel merkezinin taktirini kazandı.

Örgütlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Uçar ve ekibinin çalışmalarını yakından takip etti ve genel başkana raporladı. Peki Uçar ve yönetiminin etkili saha çalışmaları karşısında kimler rahatsız oldu? DAĞ, TEPE demeden kent merkezi, taşrası tüm noktalarda etkin olan Uçar yönetimine yönelik kentte ÇARK dişlileri tarafından il başkanlığına devam etmemesi yönünde bir operasyon sürdürülüyor. Bu operasyona çanak tutan ise partide yer alan etkili bazı isimler!
Gaziantep'te ki iktidar temsilcileri, CHP'yi Gaziantep'te yerin dibine sokan yapı, CHP'nin Gaziantep'te başarı elde etmemesini isteyen ÇARK dişlileri... Bunlara birde parti içi siyasi YAMYAMLARI eklemek lazım.

Olası bir erken veya zamanında yapılacak seçimde Gaziantep'te başarı elde etmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, kentte yeni bir deprem yaşamak istemiyor. Parti içi muhalefette bu dönem il kongresinin yapılmasını isteyen yapı aslında genel merkezin bir istemini yerine getirmek istemeyen gruplar.
Mesela CHP'nin Gaziantep'te önemli isimleri arasında yer alan birkaç ismin il başkanı olmasını arzulayan onlarca etkin iktidar temsilcisi ile ÇARK dişlisini ben tanıyorum. Önümüzdeki dönem CHP Gaziantep yönetimleri nasıl şekillenir bilemiyorum ama iktidar temsilcileri il başkanlığını sürdürecek ismi yakından takip ediyorlar.
Kendi parti içi sorun ve sıkıntıları çözmek yerine iktidar temsilcileri CHP'de il başkanlı için devam edecek ismi sizce neden merak eder?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?