USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP Gaziantep’te tabela partisi olur mu?

20-01-2020

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya gibi kentleri kazandı. Kazanılması zor neredeyse imkansız olan bu kentlerin dışında basit gibi görünen Gaziantep’te ise İyi Parti saflarında kaybetti. Milletvekili sayısını 1,5’tan 2’ye ancak çıkartabilen CHP Gaziantep’te yok olmak, tabela partisine dönüşmek üzere…
Bu gerçekleri kentte parti yöneticilerinin tamamı en az genel merkez yöneticileri kadar çok iyi biliyorlar. Kazanılamayan seçimler, etkin muhalefet anlayışının benimsenemediği Gaziantep’te kongre süreci ilçelerde tamamlandı. Tamamlanan kongrelerde en çok tartışılan konu il delegeliği oldu. Malum belirlenecek il delege listelerine göre il başkan adayları netleşecekti.
Atamalarla gelen süreçte kentin en büyük ilçesi Şahinbey’e Zeki Gürsel seçildi. Şimdi sırada il başkanlığı kongresi var ve il başkanlığına yine atamayla gelen Dr. Lütfi Demir aday olduğunu açıkladı. Demir’in karşısında ise iki seçimde üst üste farklı bir şekilde il başkanlığına seçilen Hayri Sucu var. Sucu adaylığını kısa süre içerisinde resmen açıklayacak.
Gaziantep’te bırakın belediye başkanlılarında başarılı olmayı belediye meclislerinde bile son seçimde kan kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi diğer yandan ülke genelinde önemli bir zafere imza atmıştı. Yerel seçimlerin öncesinde de milletvekili seçimlerinde başarı elde edemeyen CHP’nin Gaziantep’te yeni dönem için planları neler merak ediyorum.
Ve gelelim en önemli konuya; düne kadar en az 20 ayrı siyasi ekiple hareket eden Cumhuriyet Halk Partisinin bu dönem 100 ayrı siyasi ekipten oluştuğuna şahit oluyoruz. Delege ağalığının sona ermediği partide her bir belediye meclis üyesinin kendisine yakın delege isimlerin yer aldığını biliyorum. Meclis üyeleri bile bu şekilde il başkanlığında kendi adayları üzerinden kulis yaparken ortaya çıkan en önemli gerçek ise;
“BEN MERKEZLİ SİYASET” anlayışı…
Meclis üyesi adaylarını bile küçük odalarda argo cümlelerin havada uçuştuğu bir atmosferde belirleyen Cumhuriyet Halk Partisinin elbette ki il başkanını seçerken sakin ve huzurlu bir atmosfere bürünmesi beklenemez. Belden aşağı siyasetin etkili olduğu Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep yapısı genel merkezde “kasetli” genel başkan değişimini anımsatıyor. İl başkanlığı kongresine az bir süre kala bir yandan atama Dr. Lütfi Demir diğer yandan ise girdiği iki kongreyi de ezici üstünlükle kazanan Hayri Sucu yer alıyor. Bir üçüncü aday çıkar mı bakacağız.
KAZANAN KİM OLACAK bilinmez ama bilinen tek bir gerçek var o’da CHP genel merkezinin Gaziantep’in üzerini çizdiği…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?