USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çeliktürk’ün söylemleri SİYASETÇİ ağzı!

18-01-2021

Gaziantep Valiliği hizmet binasının yıkım kararı onaylandı. Çok çok önceden yıkılması netleşen valilik binasıyla ilgili bugün yapılan yorumlardan bir tanesi dikkatimi çekti. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, akademik meslek odası temsilcisi gibi değil de bir SİYASETÇİ gibi olayı yorumladı. Çeliktürk, “Devletim, daha doğrusu milletin kaynaklarını doğru kullanmak gerekiyor” dedi! Bana göre de milletin kaynaklarının doğru kullanılması gerekiyor. Muhalefet partilerinin temsilcileri de benzer açıklamalara imza attılar. Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği bileşenleri “sorun” gördükleri noktalarda sadece görüş belirtir, sorunun çözüm noktasını anlatır ve mesleki bilgi ve birikimlerini paylaşırlar.

CHP GENEL MERKEZİNE ŞİRİN GÖRÜN ÇELİKTÜRK!

Gaziantep Valiliği binasının yıkım kararının netleşmesinin ardından İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk şu ifadelere yer verdi;

“Valilik binasının inşaat alanı yaklaşık 30 bin metrekare civarındadır. Günümüz koşullarında böyle bir binayı 120 milyon TL’ye mal edemezsiniz. Devletim, daha doğrusu milletin kaynaklarını doğru kullanmak gerekiyor. Ekonomik ömrünü tamamlamamış olan böylesine bir binanın herhangi bir bilimsel veriye dayanılmadan yıkılması en hafifinden israftır. Böyle bir binayı yıkmak için daha sağlam gerekçelerimiz olmalıdır. Bir yapının yıkımına veya güçlendirmesine karar vermeden önce tüm inceleme ve analizler 18 Mart 2018 tarihli ve 30364 mükerrer sayısı ile Resmi Gazetede yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) ilkelerine uyularak yerine getirilmelidir.”

Bu açıklamalar akademik kimliğe sahip birisi tarafından yapılması gereken bir açıklama ama açıklamaların arasında geçen; “Devletim, daha doğrusu milletin kaynaklarını doğru kullanmak gerekiyor. Ekonomik ömrünü tamamlamamış olan böylesine bir binanın herhangi bir bilimsel veriye dayanılmadan yıkılması en hafifinden israftır” cümleleri bana göre siyasetçi ağzı.

CABBAR ÇELİKTÜRK RENKLİ BİR SİYASETÇİYDİ

Yakın zamanda İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığına göz kırpan en önemli isimDİ! Yakın bazı akrabalarının Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçmiş zamanda görev aldığı biliniyor. Özellikle akrabası Cumhuriyet Halk Partili Şehitkamil Belediye Meclisinin eski üyelerinden Cabbar Çelktürk’ü bu kentte kendisine siyasetçi tanımı yakıştıran herkes tanır. Cabbar Çeliktürk meclis oturumlarının dışında eski haliyle Yeşilsu Çay Bahçesinde zaman geçiren bir isimdi. Çeliktürk, zaman zaman vaktini Bülbülzade Eğitim ve Kültür Vakfı misafirhanesinde eski belediye başkanlarından Mehmet Bozgeyik’le istişare yaparak geçirirdi. Şehitkamil ilçesinin mimarlarından eski belediye başkanı merhum Ahmet Yılmaz, Çeliktürk’ü orda-burda zaman geçirmesin partisine bağlı kalsın diye çok uğraş verdi, bedel ödedi!

GEL İSTİFA ET CHP’YE ÜYE OL AKTİF SİYASETE GİR

Sonuç olarak İMO Başkanı Çeliktürk’e küçük bir tavsiyem olacak; siyaset yapmak istiyorsan o makamdan hemen istifa et! Başkanlık makamında tele-konferans yöntemiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile il başkanlığı konusunda pazarlık yapma. Görüşeceksen bu görüşmeyi kendi özel ofisinde yap. Yıkılacak olan Gaziantep Valiliği ile ilgili olarak meslek odasının etik kuralları çerçevesinde açıklama yap. Siyasetçi ağzıyla açıklama yapma. Bak sana söyleyeyim seninle ilgili her şey CHP Genel Merkezine iletildi. Sen şimdi CHP’den istediğini alamasan kendine sorun etme. Doğuş Partisi Kurucu Genel Başkanı Mahmut Karalar Pazar akşamı beni aradı. Gaziantep il başkanlığına bir isim istedi. Bende hiç çekinmeden senin adını verdim. Bugün-yarın Sayın Karalar sizi arayacak. Bence bu görevi kabul edin. Zira siyaseti düşünüyorsanız bu zihniyetle sizi hiçbir yapı kabul etmez!

YAŞAMDA GEÇERLİ OLMASI GEREKEN BAZI SOSYAL KURALLAR

  1. Bir kişiyi telefonla iki defadan fazla aramayın. Çağrınızı yanıtlamazlarsa, ilgilenmeleri gereken önemli bir şeyler olduğunu varsayın.
  2. Ödünç aldığınız parayı, diğer kişi size ödünç verdiğini hatırlamadan önce iade edin. Bu sizin dürüstlüğünüzü ve karakterinizi gösterir. Aynı şey para haricindeki diğer şeyler için de geçerlidir.
  3. Birisi size öğle / akşam yemeği ısmarlarken asla menüdeki pahalı yemeği sipariş etmeyin. Mümkünse onların seçtikleri yiyecekleri sizin için de sipariş etmelerini isteyin.
  4. Hiç kimseye "Ah, yani henüz evli değil misin?", "Çocuğun yok mu", "Neden bir ev almadın?" veya "neden bir araba almıyorsunuz?" gibi garip sorular sormayın. Bunlar sizin sorununuz değildir.
  5. Arkanızdan gelen kişi için daima kapıyı açın. Erkek ya da kız, yaşlı ya da genç olması fark etmez. Toplum içinde birine iyi davranmak sizi küçültmez.
  6. Bir arkadaşınız sizin için bir ödeme yaptıysa, bir daha ki sefere siz ödeme yapın.
  7. Farklı görüşlere saygı gösterin. Unutmayın, birinin 6 gördüğü, size 9 görünebilir. Ayrıca, ikinci görüş bir alternatif için iyidir.
  8. İnsanların konuşmasını asla bölmeyin. Konuşmalarına izin verin. Dediklerinin hepsini duyun ve hepsini filtreleyin.
  9. Konuşurken gereksiz konulara girmeyin. Asıl konuyu anlaşılır şekilde anlatmaya çalışın.
  10. Birisiyle dalga geçer ve onlar bundan hoşlanmazsa, durun ve bir daha asla yapmayın. İnsanları daha fazlasını yapmaya teşvik edin ve ne kadar minnettar olduğunuzu gösterin.
  11. Biri size yardım ederken "teşekkür ederim" deyin.
  12. Arkadaşlarınızı kamuoyunda övün. Baş başayken eleştirin.
  13. Birinin kilosu hakkında yorum yapmak için hiçbir zaman bir neden yoktur. "Harika görünüyorsun" demen yeterli. Kilo vermek hakkında konuşmak istiyorlarsa, zaten yapacaktır.
  14. Biri size telefonunda bir fotoğraf gösterdiğinde sola veya sağa kaydırmayın. Sırada ne olduğunu asla bilemezsiniz.
  15. Bir arkadaşınız size doktor randevusu olduğunu söylerse, bunun ne için olduğunu sormayın, "Umarım iyisindir" demeniz yeterlidir. Onları, size kişisel hastalıklarını söylemek zorunda kalma gibi rahatsız edici bir duruma sokmayın. Bilmenizi isterlerse, bunu zaten söylerler.
  16. Temizlik görevlisine CEO ile aynı saygıyı gösterin. Altınızdaki birine ne kadar kaba davrandığınızdan kimse etkilenmez, ama insanlar onlara saygılı davranırsanız bunu fark edeceklerdir.
  17. Bir kişi doğrudan sizinle konuşuyorsa, telefonunuza bakmak kabalıktır.
  18. Sizden istenene kadar asla tavsiye vermeyin.
  19. Kimseye gerek yokken yaşını ve maaşını sormayın.
  20. Sizi doğrudan ilgilendirmeyen herhangi bir şey olmadıkça işinize odaklanın.
  21. Sokakta biriyle konuşuyorsanız güneş gözlüğünüzü çıkarın. Bu bir saygı göstergesidir. Göz teması konuşma kadar önemlidir.
  22. Yoksulların ortasında asla zenginliğinizden bahsetmeyin. Benzer şekilde, çocuğu olmayanların yanında çocuklarınız hakkında konuşmayın.
  23. İyi bir mesajı okuduktan sonra, "Mesaj için teşekkürler" demeye çalışın.

SAĞLIKLA KALIN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?