USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başkan Şahin ve hüzün ayı EYLÜL!

26-09-2021

Yüz yüze eğitimin pandemiye rağmen başlamasıyla birlikte binlerce öğrenci yurt sorunu karşısında mağdur oldu. Üniversiteye giden bir kız babası olarak yurt başvurusunda asil olmanın yanında yedek kalmanın ne kadar kötü olduğunu en iyi bilenlerdenim. Üniversitelerin eğitime başlamasıyla birlikte boy gösteren yurt sorunun en yoğun yaşandığı kentlerden biri Gaziantep. Ben binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Gaziantep'te bu sorunun daha ilk günlerde çözüme kavuşturulmasını beklerdim. Kente geldikten sonra barınma sorununu çözemediği için kayıtlarını dondurup evlerine geri dönen öğrencilere şahit olduk. Geç oldu, temiz oldu. Üniversite yıllarında yurt çıkmadığı için büyük mağduriyet yaşadığını anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sorunun çözümü için daha ilk günlerde harekete geçmeliydi. Başkan Şahin geçte olsa harekete geçti ve;"1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'ni kazandığımda, İstanbul'a gittiğimde yurt çıkmadı. Yurdun çıkmamasının ne anlama geldiğini en iyi ben bilirim, siz bizim evlatlarımızsınız. Benim iki evladım var ama benim bir milyon bu şehirde evladım var. Her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz. Bu hedefe ulaşırken eğitim şehri, bilim şehri Gaziantep'te yurda dair hiçbir sorunu kafanıza takmayın. Bu şehir bunu çözecek güçte ve kapasitededir. İnşallah bu yaptığımız çalışmayla birlikte yurt sorununu çözmüş oluruz" diye konuştu. Şehre gelen öğrenciler bu açıklamanın ardından rahat bir nefes aldı. Gaziantep Valiliği harekete geçti öğrencilerin önemli bölümünün konaklaması sağlandı. Bu arada Gaziantep Üniversitesi içerisinde yapımı devam eden kız yurdu ise kısa süre içerisinde hizmete girecek.

DUYGUSAL PAYLAŞIMLAR EYLÜL AYINA DAMGA VURDU

Eylül ayı hüzün ayı derler. Sanırım Başkan Şahin, Eylül ayı başından itibaren sosyal medya hesaplarından yaptığı duygusal paylaşımlarla "hüznünü" dile getirdi. Koca bir kentin tüm sorumluluğunun sırtında ne kadar büyük bir yük olduğunu biliyor ve yaşamını buna göre şekillendiriyor. Aslına o bir anne, çocuklarıyla en son ne zaman ilgilendi, onların sorunları varsa çözüm aradı, kendisine sorsanız hatırlamayacaktır! "Kendimizi anlatamıyoruz. Ama her sabah Bismillah deyip işimize gücümüze bakıyoruz" şeklinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, buna benzer paylaşımları Eylül ayı içerisinde sıkça yaptı. Metropol bir şehrin sorunları ve sorunların üstesinden gelebilmek için verilen büyük bir mücadele. Şehirde her alanda yaşanan sorunda çözüm için başvurulan isim Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. Kolay değil kent kadar Ankara'da da aktif olmak ve projelerin kısa süre içerisinde tamamlanması sağlamak. Yorulduğu kadar yorduğu bir ekibi de var. Birçok projenin yaşama geçmesi ve tamamlanmasında hibe kredilerin ve bu kredilerin bulunmasında etkili bir ekip diğer yandan taşrada dahil kentin tamamında devam eden çalışmaları takip eden A takımı ve alt kademelerin yorgunluğunu da unutmamak lazım.

Sonuç olarak birilerinin sabah namazında boy gösterip sahadayız mesajı vermesi değil,  bu kent için samimi yorgunluğunu hissettirmek ve yaşatmak.
SAĞLIKLA kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?