USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AK PARTİ’NİN ‘YILMAZ’ BAŞKANI

22-03-2021

Kuruluşundan bu yana Gaziantep’te seçim kaybetmeyen, her seçimde farklı zaferlere imza atan Ak Parti’nin kuruluş neferleri geçtiğimiz günlerde bir araya geldiler. Bu önemli buluşmayı programlayan ve ev sahipliği yapan Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz oldu. Aile fotoğrafıona önem veren Ak Parti’nin efsane başkanı Hacı Ökkeş Eruslu, programa katılanların büyük alkışını aldı. Daha önce benzer toplantılara Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke imza atmıştı. Ak Parti Şehitkamil ilçe başkanlığının programına sadece Eruslu değil partinin önemli isimlerinden Ahmet Uzer’de katıldı. Bu önemli programda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’da yer aldı. Biraz nostalji, biraz gerçeklerin konuşulduğu program beğeni kazandı. Grand Otelde Ak Parti Kurucu üyelerin düzenlediği ilk toplantıdan bu yana bu kadar coşkulu ve keyifli bir toplantıya imza atılmamıştı!

""

ÖKKEŞ ERUSLU’DAN “DEĞER” VURGUSU

Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve moderatörlüğünü AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yaptığı istişare toplantısına konuşmacı olarak AK Parti kurucu il Başkanı ve Milletvekili Ahmet Uzer, eski İl Başkanı Ökkeş Eruslu, mevcut il başkanı Eyüp Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı.

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ın öncülüğünde hazırlanan programa, eski il başkanlarından Ökkeş Eruslu’da katıldı. Partinin ilk kurulduğu dönemi anlatan Eruslu, faiz giderlerine dikkat çekti. Ak Parti Gaziantep eski il Başkanı Ökkeş Eruslu, partinin kuruluşunda yaşadıklarını şöyle anlattı;

“O gün inandığımız değerleri bugünde aynı heyecan ve inançla sürdürmeliyiz. Adaletten şaşmamalı, kalkınmalıyız. 2020 yılında faize ödenen para 170 milyar dolar. Bundan kurtulmalıyız. 170 milyar dolara 200 bin lira değerli iki artı bir 800 bin daire yapılabilir. Faize giden para fakire gitmeli. Ayrıca otomotivden alınan ÖTV kalkmalı. Fakir adam evini ve arabasını alabilmeli. İş bulabilmeli.”

BU ADAM AK PARTİ’NİN İLK YILLARINI HATIRLATIYOR

Partisinin mahalle görevliliğinden, gençlik kollarına ardından gençlik kolları başkanlığı, meclis üyeliği ve ilçe başkanlığına kadar emekle, azimle yükselen bir isim Mehmet Yılmaz. Ak Parti’de kolay kolay bir ismi övmem, beni tanıyanlar bunu çok iyi bilir. Henüz genç yaşında önemli görevlere getirilen Yılmaz’ın duruşu Ak Partinin kuruluşunun resmidir. Mütevazi yapısı, tepeden bakmayan duruşu, teknolojiye ayak uyduran veri tabanlı çalışmaları, Yılmaz’ı gelecek dönemlerde daha önemli makamlara gelmesini sağlayacak. İşte böylesi bir siyasi ismin son döneme imza atan böylesi bir toplantıya imza atıyor olması parti genelinde büyük ses getirdi. Düzenlenen toplantıda, “Dava Adamlığı ve Teşkilatçılık Konulu İstişare Toplantımıza, önceki dönem il başkanlarımız Ökkeş Eruslu ve Ahmet Uzer, Bizlere Tecrübelerini aktardılar. Yolumuzu aydınlatan tavsiyeleri ve önerileri için kendilerine şükranlarımı sunarım” diye konuşan Yılmaz, Gaziantep’in önemli bir siyasetçisi olduğunu kanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?