USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ak Parti’de soğuk savaşın adı: “Yeniden Adaylık”

12-08-2018

Olası bir erken yerel seçim ülke gündemine girdi. Kulağı yerelde kentin sorunlarından çok Ankara’da siyasi kulislere dönük olan bazı yerel yöneticilerde yaşanan telaşı görmemek mümkün değil. Yeniden aday gösterilip gösterilmeyecekleri konusunda henüz net bir cümle kuramayan yerel yöneticilerin kafaları yeniden adaylık noktasında ilk defa karışık gibi.

24 Haziran seçimlerinde Gaziantep’te önemli oranda oy kaybeden Ak Parti yerel seçimlerde oy kaybetmek istemiyor. Teşkilatları, milletvekilleri, yerel yöneticileri ve yerel yönetimlerde söz sahibi olmak isteyen belediye başkan aday adaylarının saha çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Bu öylesine bir çalışma ki bazı belediye başkanları uzun süredir evlerine gidemez duruma geldi.

Ak Parti’de 24 Haziran öncesi ve sonrası neler yaşandı, yaşanacak?

Birlik ve beraberliğin son 17 yıldır en çok konuşulduğu Ak Partili teşkilatların arasında ilk defa soğuk savaş yaşanıyor. İl Başkanı diğer ilçe başkanıyla, ilçe başkanları bazı yöneticileriyle ve yerel yöneticilerle soğuk savaş içerisinde. Bu yaşananlar açık bir şekilde görülüyor. Bir belediye başkanı diğer belediye başkanının hizmetlerini kamuoyuyla paylaşırken “samimi” fotoğrafları göremiyoruz. Belki bu satırları okuyan birileri yarın veya diğer gün tüm teşkilatları, milletvekillerini ve yerel yöneticileri bir araya getirir bir bilindik aile fotoğrafını kamuoyuyla paylaşır! Son 16 yıldır yapılan tüm seçimlerde (24 Haziran hariç)Türkiye ortalamasının üzerinde oy alan Ak Parti Gaziantep teşkilatlarında peki ne oldu da son seçimde hüsran yaşandı. Bunun kritiğini Ak Partili kurmaylar elbette ki yapmışlardır. Milletvekili adayı gösterilen, gösterilmeyen tüm isimler aslında Ak Parti içerisinde seçim sürecinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmiş gibi davrandılar!

Gaziantep’te Ak Parti’nin başkan adayları kim?

Henüz bu konuya ilişkin olarak partinin ağır toplarından bir açıklama yok. Belediye başkan adaylarının nasıl ve ne şekilde belirleneceğine ilişkin olarak da net bir şey yok. Fakat Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, teşkilatlarda bir yenilenmenin olacağı sinyalini verdi. Bu açıklama ve değişim mevcut belediye başkanlarında yaşanır mı bilemiyoruz.

Şu bir gerçek ki; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yeni dönemde aday olup olmayacağını parti kurultayının ardından daha net görebileceğiz. Diğer yandan Gaziantep’te milletvekili adayı olmayı beklerken aday gösterilmeyen bazı isimlerin de geleceğe dair siyasi hamlelerini yine kurultayın ardından daha net görebileceğiz. Bazı dostane görüşmelerde önemli ve hassas açıklamalara kulak veriyoruz. Yukarıda da yazdığım gibi teşkilatlarda ve bazı belediye başkanları arasında yaşanan soğuk savaşı açık bir şekilde yazmayı doğru bulmuyorum. Bu ayın 18’inden sonra her şey açık ve net şekilde ortaya çıkacak. 18’inden sonra kimin eteğinde ne taş varsa dökecek ve siyasi soğuk savaş açık bir savaşa dönüşebilecek.

Bakalım hep birlikte görelim…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?