USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

‘UYUYAN HÜCRELER’

Gaziantep'te IŞİD'e ait hücre evine düzenlenen operasyon sırasında canlı bomba kendisini patlatırken 5 polis memuru yaralandı. Polis, canı pahasına düzenlediği bu operasyonun ardından yeni operasyonların izini sürüyor.

‘UYUYAN HÜCRELER’
15-11-2015 08:31
Gaziantep

Suruç ve Ankara’da gerçekleştirdikleri canlı bomba eylemleriyle onlarca insanın ölümüne neden olan IŞİD terör örgütü son olarak Fransa’yı kana buladı. Eli kanlı terör örgütüne yönelik Gaziantep polisinin uzun süredir sürdürdüğü takip ve operasyonlar kapsamında terör örgütünün hücre evi basıldı. Baskın sırasında canlı bomba kendisini patlatırken 5 polis memuru yaralandı. Polis, canı pahasına düzenlediği bu operasyonun ardından yeni operasyonların izini sürüyor.

 !#**g80&in=false**#!

CANLI BOMBA KENDİSİNİ PATLATTI

Gaziantep’te, polis ekiplerinin takip ettiği IŞİD’e ait bir hücre evine düzenlenen operasyonda canlı bomba kendisini patlattı. IŞİD militanının kendini infilak ettirdiği patlamada içeride bulunan özel harekâtçılar ile balkonun çökmesi ile apartman önünde bekleyen 5 polis yaralandı. Olayın ardından kaçan bir IŞİD militanı yakalanırken, hücre evi çevresindeki boş apartmanlarda da uzun süre arama yapıldı. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü polisleri, Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgisi olduğu belirlenen bir IŞİD militanını takibe aldı. Bir süredir polislerin takibinde olan IŞİD militanının bugün hücre evi olarak kullanılan bir eve girdiği tespit edildi. Bu saptamanın ardından polisler, hücre evine operasyon kararı aldı ve bölgeye özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda ekip sevk edildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Beylerbeyi Mahallesi’ne zırhlı araçlarla gelen polis, henüz birçok apartmanın inşaat halinde olduğu bölgede güvenlik önlemi aldı. Alınan önlemlerin ardından 10 katlı binanın 5’inci katındaki hücre evine özel harekatçıların da bulunduğu polisler baskın düzenledi. Operasyonu fark eden IŞİD militanı iddiaya göre odadaki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle odaya giren bazı özel harekatçılar ile patlamanın etkisiyle çöken balkondan kopan parçaların düşmesiyle bina önünde önlem alan polisler yaralandı. Patlamada ve balkondan düşen parçalarla yaralanan 4 polis, olay yerine çağırılan ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Tedavisine başlanan yaralı polislerden birinin sağlık durumunun ağır olduğu, diğerlerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Bu arada polisin operasyonu öncesi evden çıkan bir IŞİD militanı ise İpekyolu Bulvarı üzerinde yakalanarak gözaltına alındı.

SAATLERCE TERÖRİST ARANDI

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile polis ekibi sevk edildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gelerek yaşananlara ilişkin polislerden bilgi aldı. Bir süre bölgede inceleme yapan Vali Yerlikaya daha sonra yaralı polisleri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Özel harekat polisleri, hücre evinin çevresindeki bazı apartmanlarda da arama yaptı. Hücre evinden çıktığı veya buradaki IŞİD üyeleri ile bağlantıları olduğu ve operasyon sırasında kaçtığı öne sürülen 2 kişiden bahsedilmesi üzerine polisler, bölgede inşaatı biten, ancak kimsenin oturmadığı apartmanlara girip tüm daireleri tek tek aradı. Polisin 2 saati aşkın süren aramasında bu kişileri ele geçirdi.

YARALI POLİSLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Edinilen bilgiye Gaziantep’te polisin terör örgütü IŞİD’in hücre evine düzenlediği operasyonda bir IŞİD militanı üzerindeki bombayı patlatmıştı. Patlamada 5 polis yaralanarak kentteki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Yaralı polislerin isimlerinin ise Halil İbrahim Dinçerler, Mehmet Kamil Balkanoğlu, Murat Akıl ve Bayram Bozkurt olduğu açıklandı.

VALİ YERLİKAYA OLAY YERİNDE BİLGİ ALDI

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile polis ekibi sevk edildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gelerek yaşananlara ilişkin polislerden bilgi aldı. Bir süre bölgede inceleme yapan Vali Yerlikaya daha sonra yaralı polisleri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Gaziantep merkezde Beykent Mahallesi'nde terör örgütü IŞİD'e ait bir hücre evi tespit edildi. Gece saatlerinde polis ekipleri belirlenen hücre evine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında evde patlama meydana gelirken, ilk bilgilere göre yaralanan polislerin olduğu öğrenildi. Polisin operasyonu devam ederken, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gitti. 

PATLAMAYLA İLGİLİ DETAYLAR ARAŞTIRILIYOR

Gaziantep’te polisin IŞİD hücre evine yaptığı baskında, IŞİD militanının üzerindeki bombayı patlatması olayının detayları ortaya çıkmaya başladı. 
Gaziantep’in Beykent Mahhallesi’nde IŞİD terör örgütüne ait bir hücre evini tespit eden polis ekipleri, gece saatlerinde eve baskın düzenlemiş, operasyon esnasında evde bulunan bir IŞİD militanı üzerindeki bombayı patlatması sonucu 5 polis yaralanmıştı. Polis, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olduğu belirlenen IŞİD militanın girdiği eve operasyon düzenlenmesi kararı adı. Özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla 10 katlı apartmanın çevresinde geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından operasyon başladı. Apartmanın 5. katındaki daireye giren polis ekiplerini fark eden IŞİD militanı, üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın etkisiyle odada bulunan diğer patlayıcıların da infilak etmesiyle odada ve balkonda çökme meydana geldi. Odada bulunan özel harekat polisleri ile birlikte balkondan düşen parçaların isabet ettiği toplam 5 polis yaralandı. Polislerden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MİLİTANIN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Patlamanın etkisiyle parçalanan IŞİD militanın tanınmayacak hale geldiği öğrenildi. 40-50 yaşlarında olduğu tahmin edilen militanın erkek olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polisler tarafından militanın kafa tası, kol ve bacak gibi bazı organları bulunurken, bulunan parçalar ceset torbasına konularak tabuta yerleştirildi. Militanın kimliğinin belirlenmesi amacıyla militanın parçaları, adli tıp kurumuna götürüldü.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada operasyon çerçevesinde 2 şüphelinin ele geçirildiği açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada ayrıca operasyon sırasında 5 polis memurunun ise yaralandığı belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“DEAŞ Terör örgütünün ülkemize yönelik faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince bundan önce yapılan operasyonel çalışmalarda firari durumda bulunan 2 şahıs yakalanmıştır. Şahıslarla irtibatlı olan hücre evlerine düzenlenen operasyon sırasında önce ikamette bulunan DAEŞ Militanı tarafından güvenlik görevlilerimize ateşli silahla saldırıda bulunulmuş olup, yapılan saldırıya anında karşılık verilmiştir. Bu esnada hücre evindeki canlı bombanın kendini patlatması sonucu (5) polis memurumuz yaralanmıştır. Operasyonda DAEŞ Terör Örgütü militanı ölü olarak, ikamette bulunan 2 bayan sağ olarak ele geçirilmiş, ikamette bulunan (3) çocuk muhafaza altına alınmıştır. Olayda yaralanan polis memurlarımızın hastanelerde tedavileri devam etmektedir. İlimizde görev yapan tüm Emniyet güçlerimizin terörle mücadele çalışmaları kararlıkla sürdürülecektir. Terör örgütlerine yönelik yapılan bu ve önceki tüm operasyonlarda görev yapan kahraman Emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum. Olayda cansiperane görev yaparken yaralanan ve halen tedavi altında bulunan Polis Memurlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyor, aileleri ve Emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileğimi sunuyorum. “

CEPHANELİK GİBİ

Düzenlenen operasyonda 1 adet Kaleşnikof Tüfek, 2 Adet Tabanca (9 mm), 1 Adet Tabanca (7.65), 7 Adet TNT Kalıbı, 7 Adet Bilye ile güçlendirilmiş, fünye ile patlatmaya hazır TNT Kalıbı, 1 Adet Bilyeli TNT Kalıbı, 2 Adet Ateşleme fitili, 1 Adet 12 Bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 Adet El bombası, 455 Adet tabanca mermisi, 150 Adet Kaleşnikof silah mermisi, 5 Adet Kaleşnikof silah şarjörü, 1 Adet plastik patlayıcı ile düzenlenmiş bomba düzeneği, 2 Adet Top haline getirilmiş çok sayıda elektrikli kapsül, 5 Adet Tabanca şarjörü, 18.070,00 Türk Lirası ve 9.560 Amerikan Doları ele geçirildi.

4 IŞİDLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Ermiş Hudut Karakolu'na ait zırhlı kobra aracına doğru ilerlediği ve içerisinde IŞİD militanlarının olduğu tespit edilen iki araca, yapılan uyarıya silahla karşılık verilmesi üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir araçta bulunan 4 IŞİD militanı etkisiz hale getirildi.

MİLİTANLAR HUDUT KARAKOLUNA DOĞRU İLERLİYORDU

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bugün saat 14.00 14.30 sıralarındaGaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, içerisinde silahlı IŞİD militanlarının olduğu tespit edilen iki aracın Ermiş Hudut Karakolu'na ait zırhlı kobra aracına doğru ilerlediği belirlendi.

DİĞER ARAÇTA BULUNAN TERÖRİSTLER KAÇTI

Söz konusu iki araç, kobra aracındaki personel tarafından uyarıldı. Uyarılara silahla karşılık verilmesi üzerine ise kobradan açılan ateş ile 1 araç vurulurken, aracın içerisindeki 4 IŞİD militanı da etkisiz hale getirildi. Diğer araç ve bu araçta bulunan militanlar ise olay yerinden kaçtı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler