USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Video Haber

Şimşek, “Başkanlık sistemi yönetimde istikrarı sağlayacak"

Şimşek, “Başkanlık sistemi yönetimde istikrarı sağlayacak
22-11-2016 09:23
Gaziantep

SANKO Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreninde öğrencilere akademik yılın ilk dersini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek verdi. Açılış töreninde konuşan SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Üniversite ve okullar bizim sosyal sorumluluklarımızdır. Parayı düşünmedik, kazancı hiçbir zaman öne sürmedik. SANKO Üniversitemiz, okullarımız ve hastanelerimiz kurulduğu günden beri hep zararda, bunları vakfımız karşılıyor” dedi.

!#**v343&pl=true**#!

“SANKO GİBİ ÜNİVERSİTELERİMİZE İHTİYAÇ VAR”

SANKO Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve protokol üyeleri katıldı. 2016-2017 Akademik Yılının ilk dersini veren Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gaziantep’in önümüzdeki yıllarda bir sağlık üssü olacağını söyledi. SANKO Üniversitesi’nin tematik bir üniversite olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Gaziantep’i bir sağlık üssüne dönüştürüyoruz. Bunun en önemli birleşenleri üniversiteler ve üniversite hastaneleri olacak. Sağlık ihracatçısı olacaksınız, bunun içinde asla vasat olmayacaksınız. Bunun için dünyanın en iyi klinikleriyle afiliasyona gireceksiniz. Akredite olacaksınız.  DEAŞ ve terör korkusu var ancak tüm bunlar geçicidir. Gaziantep dünyanın en zengin tarih, kültür ve gastronomisine sahip olan bir kente ben inanıyorum ki en iyi beyinler gelecektir. Kaygılanmaya gerek yoktur. Gaziantep bu türden girişimlerle bu kadar güçlü, güçlü olduğu için cazip bir kent. Amerika varsın kapıları kapatsın, Gaziantep’in kapıları açık. Gaziantep gelen herkese kapılarını açıyor. Gelen herkes bir potada büyük Türkiye için çalışmaya devam ediyor. Onun için Gaziantep bir başarı hikâyesidir, bu başarısının arkasında girişimcilik ruhu var. Gaziantep dışa ve çevreye açık olması önemlidir. Bunun kısa vadede sıkıntılarını yaşıyoruz ancak uzun vadede Gaziantep dünyanın önemli ekonomi haritasında önemli bir yerde olacak. Üniversitelere, kaliteli mükemmeliyet merkezlerine ihtiyacımız var. SANKO Üniversitesi de bunlardan bir tanesi” diye konuştu.

“HUKUK DEVLETİ GÜÇLENEREK ÇIKACAK”

Olağanüstü Hal’e ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Türkiye’de durup dururken Olağanüstü Hal ilan edilmedi. Devletin bütün kademelerine sirayet etmiş, darbe girişimi başlatacak kadar hain bir şebeke ortaya çıkmış. Bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor. Hukuk Devleti içerisinde mücadele ediliyor. Bu yapı ile mücadele edilmesi Hukuk Devletinin gereğidir. Eğer darbe başarılı olsaydı Hukuk Devleti kalmayacaktı. Darbe başarılı olsaydı demokrasi olmayacaktı. Gaziantep’te belediye başkanlarımız ellerindeki kısıtlı imkânlar ile şehre hizmet sunuyorlar. Nusaybin’de, Cizre’de ve başka illerde kazılan hendekler belediyelerin araçlarıyla kazıldı. Hangi demokrasi buna müsaade eder? Türkiye demokrasisi hakkında ahkâm kesenler kendi başlarına bu yaşananların yüzde 1’i gelse inanın çok daha aşırı tedbirler alırlar. 11 Eylül saldırıları sonrası Amerika’da alınan tedbirleri biliyoruz. Türkiye sürekli bir şekilde DEAŞ, FETÖ ve PKK tehdidi ile karşı karşıya. Bundan dolayı Türkiye’nin bu durumunu değerlendirecek olursak önümüzdeki dönemde hem demokrasi hem de hukuk devleti güçlenerek çıkacak” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ YÖNETİMDE İSTİKRARI SAĞLAYACAK”

Başkanlık Sistemi’nin bir belirsizlik kaynağı olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, “İş dünyasının karamsar olması için bir sebep yok. Çünkü en kötüsünü atlattık. Önümüzde çok daha iyi bir dönem var. Şuanda Anayasa referandumu ile ilgili önümüzde belirsizlik var. Bu belirsizlik yakında ortada kalkacak. Türkiye’nin en kötü dönemleri koalisyon dönemleri olmuştur. 70’li yıllarda terörle mücadele edilemediği için darbe olmuştur. 90’lı yıllarda koalisyon dönemlerinde Türkiye krizlerle boğuşuyordu. Başkanlık Sistemi’ne ilişkin soru işaretleri var. Fakat bu soru işaretleri kişiler üzerinden yapıldığı için yanlış. Sistem Türkiye için uygun bir model. Türkiye’de yönetimde istikrar için Başkanlık Sistemi en uygun sistemdir. Herkes yarışır bir kişi başkan olur, 5 yıl başkan olur. Diğer yandan dünyanın en yüksek seçim barajı Türkiye’de. Türkiye koalisyonlar olmasın diye böyle bir seçim barajı getirmiş. Başkanlık Sistemi’nde temsilde adalet var. Türkiye’de sistem doğru kurgularsak, o zaman Başkanlık Sistemi Türkiye’yi öngörülebilir kılacak. Yönetimde istikrarı sağlayacak” diye konuştu.

“HASTANE KAPSINDA BEKLEMEYEN TIBBIN KIYMETİNİ BİLMEZ”

Açılış töreninde konuşan SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Üniversite ve okullar bizim sosyal sorumluluklarımızdır. Parayı düşünmedik, kazancı hiçbir zaman öne sürmedik. SANKO Üniversitemiz, okullarımız ve hastanelerimiz kurulduğu günden beri hep zararda, bunları vakfımız karşılıyor. Babamın bir sözü vardır: ‘Hastane kapısında beklemeyen hastanenin ve tıbbın kıymetini bilmez.’ Bu gerçeği geçtiğimiz aylarda yaşadım. Ben her zaman için bu bölgede iyi bir hastanenin olması, iyi bir araştırma müessesenin olmasının tüm Gaziantep’e ve Ortadoğu’ya iyi bir hizmet vereceğine inanıyorum. Üniversitemizde öğrencilerimizin eğitimi için yaptığımız masraflar yüksek. İnsanın maliyeti her şeyden daha önemlidir. Biz bu felsefe doğrultusunda vakfımızı sosyal sorumluluk konusunda çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler