USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

SADER’den terörle mücadelede hükümete tam destek

SADER’den terörle mücadelede hükümete tam destek
07-06-2016 08:44
Gaziantep

Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği (SADER) Başkanı ve Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, "Bugün yaşanan PKK terör örgütüsaldırıları haçlı zihniyetinin uşaklığından ve taşeronluğundan başka bir şey değildir’’ ifadelerine yer verdi.


SADER Başkanı Hamit Yıldız, terörle mücadelede hükumete tam destek vererek, Güneydoğu'da kahramanlık destanı yazan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı mensupları başta olmak üzere terörle mücadelede aktif görev alan tüm personele dua etti. Terörle mücadelenin, tamamen sonuç alınana ve terörün kökü kazınana kadar devam edilmesini isteyen Yıldız, "Asla taviz verilmemelidir. Bugün camilerimizi, evlatlarımızın eğitim yuvaları olan okullarımızı yakan, sağlık çalışanlarına saldıran, esnafa zorla kepenk kapattıran terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye’de etnik ayrımcılık ve kürt sorunu yoktur. Bugün yaşanan PKK terör örgütü saldırıları haçlı zihniyetinin uşaklığından ve taşeronluğundan başka bir şey değildir. Artık özellikle kürt halkının gerçeği görmesi ve bundan böyle bu maşalara asla pirim vermemesi terörün kalıcı olarak bitirilebilmesi adına büyük önem arz ediyor. Bu noktada terörle mücadelede Hükümetimizin sonuna kadar yanındayız ve destekliyoruz. Bugün terör örgütünün yaptığı sansasyonel eylemler köşeye sıkıştığının ve can çekiştiğinin en büyük göstergesidir. Asla taviz vermeden sonuna kadar mücadeleye devam edilmelidir”dedi.


"SÖZLEŞMELİ SUBAY VE ASTSUBAYLARIN İŞ GÜVENCELERİ YOK"
Konuşmasında Sözleşmeli Askeri Personelin çözümlenmeyi bekleyen ve masada duran sorunlarını dile getiren Yıldız, “Edirne’den Karsa, ülkemizin dört bit yanında canla başla çalışan sözleşmeli subay ve astsubaylar iş güvencelerinin sağlanması için adım atılmasını bekliyorlar. Sözleşme yenileme döneminde acaba sözleşmem yenilenecek mi endişesi ile çalışan sözleşmeli subay ve astsubayların iş güvencesine kavuşabilmeleri adına bir yasal düzenleme yapılması ve tüm sözleşmeli askeri personelin muvazzaflığa alınması gerekmektedir. Kıdemli yüzbaşı rütbesinde iken sözleşmesi yenilenmeyen bir sözleşmeli subayın yıllarca iş araması, iş bulamaması, ailesi ile perişan bir şekilde yokluğa ve sefilliğe terk edilmesi yıllarca Devlet için hizmet etmiş olan bu fedakâr insanlara çok büyük bir vefasızlıktır” şeklinde konuştu.
Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sözleşmesi yenilenmeyen onlarca sözleşmeli subay ve astsubay olduğunu dile getiren Yıldız, “Her ne kadar mevzuat olarak idareye tam bir sözleşme yenileme serbestisi tanınsa da, bu durumun salt koşulsuz ve şartsız bir serbesti olmaması, objektif ve hakkaniyete uygun kıstaslar baz alınarak sözleşme yapılıp yapılmayacağına karar verilmesi vicdanları rahatlatan bir uygulama olacaktır” ifadelerini kullandı.


SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞLARIN OLAN HAKLARI
Sözleşmeli uzman erbaşlardan görevlerinden ayrılanların işsizlik sorunu yaşadıklarının altını çizen Yıldız, “10 Şubat 2016 tarihinde 6663 sayılı kanununda yapılan değişiklik sonucunda eskiden 2 yıl hizmet ederek memur olabilme imkanının 7 yıla çıkarılmış olmasını anlayabilmek mümkün değildir. Bu yasa neticesinde 7 yılın altında görev yapan ve mesleklerinden ayrılan uzman erbaşlar maalesef işsiz kaldı. Aileleri ile perişan bir şekilde konuya çözüm bulunmasını beklemektedirler. Yasal düzenleme ile eğer böyle bir sene hizmeti şartı getirilecekse bile bu sınırlamanın yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olması hakkaniyeti sağlayıcı bir durum olacaktı” şeklinde devam etti.


"SÖZLEŞMELİ ERLERİN KİMLİKLİKLERİ BİLE YOK"
Halen sözleşmeli erlerin kendilerini tanıtabilecekleri, onurla taşıyacakları bir kimliklerinin dahi olmadığını vurgulayan Yıldız, “Özellikle terörle mücadelede en kritik yerlerde görev yapan sözleşmeli er kardeşlerimiz aile ve çocuk yardımı dahi alamamaktadır. Evli olanlar batıda dahi evlerini göremiyorlar. Anayasamıza göre aile bütünlüğü bu kadar önemli bir kurum iken evli olan sözleşmeli er kardeşlerimizin ailelerini görememeleri ciddi bir motivasyon düşüklüğüne neden olmaktadır. Profesyonel olarak askerliği meslek olarak seçen sözleşmeli erlerin, normal askerlik mükellefiyetini yerine getirmekte olan erlerden ayrıcı bir yaka işaretine kavuşmaları da en büyük temennimizdir”dedi.


Sözleşmeli erlere değer verilmesinin ve profesyonel asker olduklarını hissetmelerini sağlayacak her türlü yapılacak çalışmanın Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç katacak bir uygulama olacağını değerlendiren Hamit Yıldız, “Sözleşmeli erlerden başarılı olanların ileride subay dahi olabilecekleri şekilde yükselme kanallarının açık olması gerekmektedir. Böyle bir durum kontenjan sınırlı tutulsa bile askeri personelin geleceğe ilişkin ümidi ve mesleki motivasyonuna ciddi katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi. Yıldız konuşmasının sonunda, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın haberdar olmaları halinde sözleşmeli subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin sorunlarının çözümlenebilmesi adına ellerinden geleni yapacaklarına inancımız tamdır. Ülkenin diğer kronikleşen problemlerinin teker teker çözümlendiği gibi, sözleşmeli askeri personellerin özlük haklarının da yakın zamanda çözümleneceğine gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler