USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“PİYASA CANLANACAK”

Ak Parti Şehitkamil İlçe Yönetimi SMMM yönetimini ziyaret etti, ziyarette yeni torba yasa anlatıldı

“PİYASA CANLANACAK”
05-03-2018 12:36
Gaziantep

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Düzenlenen ziyarette meclise sunulacak olan yeni torba yasada yer alan KDV paketi anlatıldı. SMMM Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, “Hükümet, milyonlarca esnaf, üretici ve işletmeye can suyu olacak KDV paketini Meclis'e gönderdi. Düzenlemeyle, piyasaya 140 milyar liralık KDV ödemesi enjekte edilecek” dedi.

“TEK BİR MÜKELLEFİN MALİYEDE KDV ALACAĞI KALMAYACAK”

Yeni yasa çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümete teşekkür eden Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, “Tek bir mükellefin bile Maliye'de biriken KDV alacağı kalmayacak. Devreden KDV'ler belirli bir program dâhilinde iade edilecek. Mevcut uygulamada, işletmeler yaptıkları yatırımlar ve ödedikleri vergiler nedeniyle yeterli KDV miktarına ulaşamazlarsa alacakları tutar sonraki dönemlere devrediyor, devletten iade olarak talep edilemiyor. Devreden KDV'nin 12 ay içerisinde indirilememesi halinde mükellefe iadesi sağlanıyor. Bu süre 3 aya kadar indirilebilecek. İşletme esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek erbabı, aylık KDV dahil hasılatları üzerinden alışları nedeniyle yüklendikleri KDV'nin tutarına bakmaksızın belirlenen bir oranda KDV beyanında bulunacak. Böylelikle küçük işletmeler kolayca KDV yükümlülüklerini yerine getirecek. İşletme hesabı esasına göre defter tutan küçük işletmelere, aylık KDV beyannamelerine göre tahakkuk eden vergiyi, normal vade tarihini takip eden ikinci ayın sonuna kadar ödeme imkanı getiriliyor” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YÜKÜNÜ ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR HAFİFLETECEĞİZ”

Göreve geldikleri ilk günden bu yana tüm kesimleri ziyaret ederek sorun dinlediklerini ve sorunların çözümü noktasında çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, diğer yandan sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarını da ziyaret ettiklerini anlattı. Bu ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma yükünü hafifletmeye çalıştıklarını anlatan Yılmaz, “Meslek odalarımızın ve aziz milletimizin sorunlarını dinleyerek, çözümü noktasında milletvekilleri ve bakanlarımız aracılığıyla çalışma yürütüyoruz” dedi. Ak Parti hükümetinin yeni torba yasada ortaya koyduğu yasal çalışmalara dikkat çeken Yılmaz, şu ifadelere yer verdi;

“Küçük esnafın, işletmelerin yükü hafifliyor. Hâsılat esaslı vergi sistemi uygulanacak. Küçük işletmeler satış hâsılatları üzerinden makul bir KDV ödeyecek. Hâsılatı belli tutarın altındaki işletmeler için Maliye Bakanlığı'na yetki verilecek. Hayırseverlere KDV muafiyeti geliyor. Okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, ibadethane inşasında satın alınan mal ve hizmetler KDV'den istisna tutulacak. KDV iadeleri için özel birim kurulacak. Serbest Mali Müşavirler (SMM) de KDV raporu düzenleyebilecek. Gümrüksüz satış mağazalarına ve bunların depolarına yapılan teslimler KDV ve özel tüketim vergisinden istisna tutulmak suretiyle, yerli işletmeler aleyhine oluşan rekabet eşitsizliği gideriliyor. Yabancılara Türkiye'de sunulan sağlık hizmetleri için KDV istisnası sağlanıyor. Dâhili işleme rejimi kapsamında yurtdışından KDV'siz getirilen malların yurtiçinde üretimi teşvik edilecek. Yerli üreticinin cezalandırılması önlenecek. Özel okulların, üniversite ve yüksekokulların verdiği bedelsiz eğitim-öğretim hizmetleri indirim ve iadeye konu edilebilecek. Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine ve teçhizat alımları, teknoloji geliştirme bölgesinde üretilen oyun yazılımlarına KDV istisnası sağlanıyor. Gümrüklü sahalarda verilen ardiye, depolama ve terminal hizmetleri tam istisna kapsamına alınıyor. Konfeksiyon kırpıntılarının teslimleri katma değer vergisinden istisna tutuluyor. Mevcut sistemde ihracat işlemlerinde sadece ihraç edilen malın bünyesine giren yüklenilen KDV iade edilebiliyor. Artık yüklenilen KDV dışında olan diğer KDV de iade edilebilecek. İhracatçının KDV muafiyet kapsamı genişletiliyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler