USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğrencilerle tecrübelerini paylaştılar

Öğrencilerle tecrübelerini paylaştılar
06-10-2015 07:11
Gaziantep

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve iş adamları Mustafa Topçuoğlu ile Nihat Özdemir, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı
Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından, Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Mezun olmak yeterli mi?’ konulu panelde, konuşmacılar öğrencilerle deneyimlerini paylaşıp, hayatın başarısına dair altın tavsiyelerde bulundu.
GAÜN Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ’Kentsel Güç. Küresel Rekabet. Mezun olmak yeterli mi?’ konulu, moderatörlüğünü GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak’ın yaptığı panelde, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GÜLSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ile Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir konuşmacı olarak yer aldı. Paneli, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk ve öğrencilerden oluşan geniş bir izleyici topluluğu takip etti.
“HAYATIN İÇİNDE ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ”
Panelin ilk konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, hayattan kopuk değil hayatın içinde yetişen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Çoşkun, bu amaçla da intörn mühendislik uygulaması başta olmak üzere Türkiye’de ilk olan projelere imza attıklarını vurguladı. Üniversitelerin diploma alınan, yüksek liseler olmaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi coğrafi olumsuzluklarına rağmen performansıyla URAP değerlendirmelerinde Türkiye’nin ilk 9 üniversitesi arasında yer almaktadır. Biz size birer kaliteli, uluslararası geçerliliği olan birer diploma veriyoruz. Ama, bu yeterli değil. Hayatta başarı için bazı hasletler gerekiyor. İyi bir diploma sahibi olacaksınız. Bir fikriniz mi var fikrinizin yönetimce değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi mi? İntörn mühendislik uygulamamız bugün Türkiye’ye örnek oldu. Öğrenci inşaat diploması almış ama sahadan bihaber. Çıktığı zaman sudan çıkmış balık gibiydi öğrencilerimiz. Şimdi öyle değil. Hayatla iç içe, fakat hayatın seli içerisinde sele kapılan bir üniversite değil, onu yöneten ve ona etkileri olan böylece topluma bir katma değer üreten üniversiteyiz” dedi.
ÖĞRENCİNİN OLMAZSA OLMAZLARI
Konuşmasının devamında üniversite öğrencilerinin sahip olması gereken özellikleri de sıralayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrencilerin estetik kaygıları ve pratik düşüncesi olması gerektiğini ifade etti. Coşkun “İletişim beceriniz olacak. ‘Kendinizi ifade edin’ denildiğinde kekeleyebilirsiniz ama bir, iki, üç, beş. Beşincide tereddütsüz ifade edeceksiniz kendinizi. Bazen Nihat Bey’le veya Mustafa Bey’le konuşabilmeniz için bir buçuk dakikanız olabilir. O bir buçuk dakikada fethedeceksiniz. Bu iletişim becerisidir. Kendinizi bu anlamda yetiştirmek zorundasınız. Dil bileceksiniz. Girişimci, pratik olacaksınız. Ben masa başı iş yaparım düşüncesinden kurtulacaksınız. Bunlar olmadığı sürece ‘alırsınız birer diploma’, sokakta gezersiniz. Babamdan bana üç söz mirastır. ‘Cesur, azimli, dürüst olacaksın. Bu üçünü eğer yaparsan başaramayacağın hiçbir şey yok’ derdi. Ama cesaret cahil cesareti değil. Bir şeyi yapabileceğinizi söyleme cesareti. Ben bu işi yaparım. Bu projeyi yaparım. Artık proje odaklı düşüneceksiniz. İş planınız olacak. Zamanı ve etik değerleri öğreneceksiniz” diye konuştu.
İŞE UÇUK İSTEKLERLE BAŞLAMAYIN
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise öğrencilere iş hayatına atılırken işverenlerden uçuk isteklerde bulunmamaları gerektiğini söyledi. Özdemir, “Hiçbir zaman ‘ben gideyim en yüksekten başlayayım, şurada iş isterim, Ankara’da iş isterim, Gaziantep’in merkezinde iş isterim’ gibi tercihlerde bulunmayın” dedi. Yetenekli gençlerin bir şekilde fark edilip layık oldukları mevkilere geleceğini ifade eden Özdemir, “İş hayatında amiyane tabiriyle ‘dayısı olanlar’ bir yerlere gelmiyorlar mı? Geliyorlar. Ama, inanın bu şekilde gelenler 6 ay sonra geri dönüyorlar. Ama, hakkıyla zirveye çıkanlar hep orada kalıyorlar” dedi.
Özdemir, Türkiye’nin şu anda sıkıntılı bir süreç geçirmesine karşın gelecekten ümitli olduğunu vurguladı. Özdemir “Bunun içinde Türkiye’den hepimizin umutlu olması gerekir. Türkiye büyümek mecburiyetinde olan bir ülkedir. Nüfusumuz bugün 77 milyon, Bugün AB’ye girseydik, nüfus olarak Avrupa Birliğinin 2. Büyük ülkesi olacaktık. Yani Almanya bir, biz iki, olacaktık. Eninde sonunda biz buraya gireceğiz. Türkiye her yönden büyümek için fırsat arıyor” diyerek konuşmasını sürdürdü .
“ÖNCE KENDİNİZE GÜVENİN”
Konuşmasında özgüvenin önemine değinen GÜLSAN Holding Yönetim Kurul Başkanı ve Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise, kendine güvenen insanların iş yaşamında önemli başarılar elde ettiğinin altını çizdi. Türkiye’nin özellikle son on beş yılda yaptığı ataklarla dünyaya kendini kabul ettirdiğine işaret eden Topçuoğlu, “Bu nedenle gençler siz şanslı bir nesilsiniz. Güzel bir alt yapı, imkân ve fırsatlar var. Bunların hepsinden faydalanabilmek için bir hedefiniz olmalı. Herkesten farklı işler yapmanız lazım” dedi.
Öğrencilerden öncelikle “Neler yaparsak başarıyı yakalayabiliriz” sorusunun cevabını bulmalarını isteyen Mustafa Topçuoğlu, “Önce kendimize güveneceğiz. Ben çok iyi bir okuldan mezun oluyorum, bu okulu çok iyi bir şekilde bitirmem lazım. Donanımlı bir şekilde. Mezuniyet sonrası ülkem için ailem için ve kendim için yoğun bir şekilde çalışmalıyım diye kendimize bir hedef koymalıyız. Meraklı yaratıcı ve vizyon sahibi olmanız lazım. Hayallerimiz ve hedeflerinizin olması lazım. İş hayatında olmazsa olmazların başında bir diploma kadar yabancı dil de çok önemli. Her öğrenci, küresel rekabette dünya dili olan İngilizceyi çok ileri derecede bilmeli. Başarı için iyi bir dinleyici olmalısınız. Artık, günümüzde herkes her işten anlıyor. Siz yaptığınız iş ne olursa olsun farkındalık oluşturmak, herkesten farklı birşeyler yapmak zorundasınız. Farklı olmak sizi fark ettirir. Başarı için eş seçimi de çok önemli. Mutlu yuvalarda mutlu çocuklar ve başarılı insanlar yetişir” diye konuştu.
Törenin sonunda GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak seminere konuşmacı olarak katılan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’na günün anısına birer plaket sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler