USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“KURULTAY’DA KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİM”

16 Şubat tarihinde yapılacak olan CHP Gaziantep İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıklayan Hayri Sucu düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“KURULTAY’DA KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİM”
06-02-2020 10:59
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkan Adayı Hayri Sucu, düzenlediği basın toplantısında kongres sürecini değerlendirdi. Kongrede başkan seçilmesi halinde yapılacak olan kurultayda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklayan Sucu, atama usulü görevleri kabul etmediğini her zaman ön seçimle görev almak istediğini dile getirdi.

“BEN GÖREVE HER ZAMAN SEÇİMLE GELDİM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde görev aldığını ve her zaman göreve seçimle geldiğini anlatan Hayri Sucu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkan adayıyım. CHP’deki il başkanımızın bir takım iddiaları var. Bu iddialara cevap vermek için buradayız. Genel merkezin işi il başkanını sürekli görevden almak değildir. Genel başkan ile çok yakınım, yaşanan sorun bir görevli arkadaşımız le alakalıydı. Nasıl ki yerelde kongre oluyorsa genel merkezin de kurultayı var. Ben kurultayda genel başkanımızdan yana tavır koyacağım. Bir genel başkan yardımcımız beni istemiyor olabilir, genel başkanla sıkıntım yok. Bu sadece algı operasyonudur. Ben hiçbir zaman atamayla gelmedim, her zaman seçimle geldim. Örgüt antidemokratik şekilde görevden alınanların yanında olur. Genel merkez bu konuda benim yanımdadır. Atanarak gelen il başkanı baskı kurarak ilçeleri dizayn etmeye başladı. Halen bu baskıyı sürdürüyor. Delegasyon dizayn edildi. Hala panik içindelerse yaptıklarının doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Kimsenin görevi, kimsenin iki dudağı arasında olmamalı. Ben hiçbir zaman delege yazımına müdahil olmadım, kendimi örgüte teslim ettim” diye konuştu.

“1 YILDIR DANIŞMA KURULU NEDEN YAPILMADI?”

CHP Gaziantep il başkanlığında son 1 yıldır danışma kurulu toplantısının yapılmadığını anlatan CHP Gaziantep İl Başkan Adayı Hayri Sucu, “1 yıldan beri sen bu partinin il başkanı değil misin? 1 yıldan beri danışma kurulu yapılmadı. Ben İl Başkanlığını aldığımda bu partinin 93 bin 500 lira borcu vardı. Benden önce il başkanlığı yapan arkadaşlarımız benden çok zengin insanlardı. Bu borcu sıfırladım ben ondan sonra da 30 bin lira para bıraktım. İl başkanımız 1 yıldan beri il başkanlığı yapıyor. Ben en az 200 tane cenazeye gittim. Bir tanesinde gördüm kendisini. O kendi penceresinden bakıyor. Benim penceremle onun penceresi çok farklı. O bir odanın içinde çalışmak zorunda. Bense her yerde çalışırım. Ordu Caddesi’nden Şehreküstü’ye gidelim, benim elimi 500 kişi sıkar. Onun elini beş kişi sıkmaz. Ben bir halk adamıyım. Bu Allah vergisi. Bende şeytan tüyü var. Beni bütün partililer severler” diye konuştu. Sucu konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“Ben bu örgütün sıkıntısını biliyorum. Ben varken partinin içi cıvıl cıvıldı. Gidin bakın iki tane adam bulun bugün, ben buradayım ve 1 yıldan beri bu böyle. Ben bu partinin neferiyim. Bana isterlerse bu partinin paspasçılığını versinler yapacağım. O tuvaletini yıkarım partinin. Hadi kendileri de yapsın. Artık parasal meselelere girmiyorum. Referandumda mesela bir yardım alamadık. 1 lira vermediler. Bunun için adayım. Bunlara bu işi öğreteceğim. Ben eksik yapmış olabilirim, eksik yaptım için özür dilerim ama benim artılarım var. Ben bu partinin oyunu düşürmedim. Son 31 Mart seçimlerinden bizim partinin aldığı oyu n sebebi ben değilim.”

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY LİSTELERİNİ ELEŞTİRDİ

Sucu daha sonra şu ifadelere yer verdi;
“Son il başkanı olarak Şahinbey’de neden delege olarak benim ismim yazılmadı? Orada da bir dizayn söz konusu. İl başkanlığını tekrar alıp milletvekilliği basamağını kurmaktır. Bunun telaşını yaşıyorlar. Belediye meclis üyeliği döneminde il başkanı olarak önseçim talep ettim, örgüte söz vermiştim. Genel merkez ile önseçim için görüşmelerde bulundum. Şehitkamil ilçesinde belediye meclis üyesi aday adayları önseçim talep etmediklerini söylediler. Şahinbey’de de atama yapılması kararı çıktı. Belediye meclisi üyeleri yazılırken il binasında mevcut başkan Lütfü Demir, milletvekilleri ile birlikte listeleri yaptı. Masaya yumruk vurarak meclis üyesi olanlar var. Ben il başkanı olsaydım masaya yumruğumu vururdum. CHP’nin listesine ne İYİ Partiliyi eklerdim ne HDP’liyi eklerdim. Koltuğu dolduramadıkları ilk günden belli oldu. Oy kaybı yaşandı. 14 meclis üyemizden 3’ü diğer partilerden.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler