USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

KAZANAN KÜSBEOĞLU OLDU

KAZANAN KÜSBEOĞLU OLDU
03-05-2018 11:53
Gaziantep

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) başkanlık seçiminde mevcut başkan Ömer Küsbeoğlu ile karşısında İsmet Özcan yarıştı. Büyük bir katılımla gerçekleştirilen kongrede konuşan Ömer Küsbeoğlu, “Birliğimize söz getiren birkaç odamız var; sahte evrak ile para toplayan, sahte bilanço yapan var. Benim elimde belgeler var, lütfen arkadaşlar bu tür işlerden uzak duralım” dedi. Küsbeoğlu, usulsüz para toplanmasına ilişkin meslek odalarının isimlerini vermedi. GESOB genel kurul seçimini Ömer Küsbeoğlu kazandı. Küsbeoğlu 279 oy alırken diğer başkan adayı İsmet Özcan ise 227 oy aldı.

KONGREYE COŞKULU KALABLIK KATILDI

72 meslek odası ve yönetim kurullarının oy kullandığı kongrede söz alan GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, başkan adayı İsmen Özcan’ın birliğe yönelik eleştirilerine cevap verdi. GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, oda başkanlarına serzenişte bulundu. GESOB’a bağlı olan hiçbir üyeye söz getirmediklerini ifade eden Küsbeoğlu, “Gaziantep ve Türkiye esnaflarına yakışan bir genel kurul yapıyoruz. İsmet Özcan başkanımıza da konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’de sadece geldiğimiz günden bu yana yönetim, disiplin kurulu toplantıları birlikte yapıldı. Odalarım içerisinde hiçbir zaman ayrım yapmadım, Türkiye’de en çok Başkanlar Kurulu Meclisini yapan bir araya gelen Gaziantep Esnaf Odalar Birliği var. Yaptığımız aylık toplantılarda esnaf arkadaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz.”

“80 METREKARELİK YERDEN DEVASA
BİR HİZMET BİNASINA KAVUŞTUK”

Küsbeoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü;“

“Birliğimiz 80 metrekare bir yerdeydi, biz o günlerden bugüne getirdik. Bugüne kadar sizler arasında bir ayrım yapmadım, bundan sonra da yapmam. Ben hiçbir üyemizi, oda başkanımı, denetim kurulu, yönetim kurulu üyelerimi ayakaltına aldırmam; onlara da bir söz söyletmem. Ama bize de söz getirmeyin! Söz getiren birkaç odamız var; sahte evrak ile para toplayan, sahte bilanço yapan var. Benim elimde belgeler var, lütfen arkadaşlar yapmayalım. Hiçbir odamızı rencide etmem, oda başkanlarıma, yönetim kuruluma ve esnaflarıma neden söz ettireyim. Tüm üyelerimize, oda başkanlarımıza kapım her zaman açık.”

“MEHMET BAYRAKÇI’YI ÖNÜME ATANLAR DÜŞÜNSÜN”

"Lokantacılar Odası Mehmet Bayrakçı’nın adaylıktan çekilmesine ilişkin konuşan Küsbeoğlu, “Bayrakçı’yı Ömer Küsbeoğlu aday yaptı’ diyorlar. Bayrakçı’yı aday yaptıysam şerefsizim, onu adaylıktan çektiren Küsbeoğlu şerefsizdir. Yoksa Bayrakçı’ya önce yol gösterip, sonra benim önüme atanlar düşünsün. Her şey seviyeli olmalı. Bu kapıdan çıktıktan sonra yine beraberiz, her şey bu salonun içinde kalır. Bugün ben Yönetim Kurulu’ndan 8 arkadaşımı değiştirdim. Burada herkes gidecek, burası babamın malı değil.  Yönetimimden rahatsız olduğunu ifade edenler için yönetimden 8 arkadaşımızı değiştirdim” diye konuştu.

KATILIM PAYINA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Genel Kurulda konuşan GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Katılım payı için hangi odamızı zorladıysam, hangi odamıza baskı yaptıysam çıksın söylesin. Durumu iyi olan odalarımız dışında hiçbir odamız katılım payı ödemiyor. Başkanlar Kurulu’nda para ödemenizi istemediğimi söylemiştim. Eğer ihtiyacım olursa sizlerden destek isterim, esnaf odalarımı da zor durumda bırakmam. 2 milyon lira dışarıda alınacak para var. Zor durumda olan odalarımız var. Kanunen bilançolarınızı getirin, evrak dosyalarını kapatalım. Alnımız açık, yolumuz açık. Yaptığımız işlemler, tamamıyla kontrolden geçirilerek yapılıyor. Bizler bu vaziyette buraya geldik, sizleri hiçbir zaman üzmeden çalışmalarımızı yaptık. Kimse GESOB çalışmıyor demesin, Türkiye’nin birincisiyiz. Disiplin Kurulunda da, Yönetim Kurulunda da, Başkanlar Kurulunda da tüm Gaziantepli esnaflarımız ile Türkiye’nin birincisiyiz” diye konuştu.

ÖMER KÜSBEOĞLU’NUN LİSTESİ

Ünal Akdoğan, Mustafa Kemal Güneş, Settar Kıratlı, Mustafa İsabeşe, Hacı Darıcı, Abdullah Sarı, Hüseyin Kök, Ahmet Şahin.

İSMET ÖZCAN’IN LİSTESİ

Mesut Alkava, Tevfik Göğüş, Sadık Keş, Müslüm Keklik, Mehmet Kaplan, Musa Kılıparlar, Hasan Akdeniz, Bahittin Kayışbacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler