USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Güçlü hükümet’ vurgusu

‘Güçlü hükümet’ vurgusu
28-09-2015 02:58
Gaziantep

1 Kasım seçimlerinden beklentilerini gazetemize anlatan Gaziantepli vatandaşlar, ekonomik istikrarın sağlanması ve terör olaylarının sona ermesi için güçlü bir hükümet kurulması gerektiğini belirttiler.

Türkiye 1 Kasım’da gerçekleşecek erken seçimlere kilitlendi. 1 Kasım seçimlerine ilişkin düşüncelerini gazetemize anlatan Gaziantepli vatandaşlar, seçimlerden beklentilerini sıraladılar. Türkiye’nin ekonomik dar boğazda olduğunu belirten vatandaşlar, “Ekonomik çıkmaz nedeniyle iş yapamaz hale geldik. Son iki yıl içerisinde üç tane seçim geçirdik. Bu süreçte uygulanan seçim ekonomisi ekonomiyi olumsuz yönde etkiledi. 7 Haziran’da seçimler bitti artık rahatlarız diye düşünürken siyasi arenada meydana gelen olumsuz gelişmeler ülkemizde bir erken seçim kararının alınmasına neden oldu. Temmuz ayında başlayan terör olayları ise ülkemizin üzerine adeta bir kara bulut gibi çöktü. Her gün yurdun güneydoğusundan gelen şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Yaşanan olumsuz olayların sona ermesi için güçlü bir hükümetin kurulması gerekiyor. Ne yazık ki koalisyon hükümeti kurma girişimlerinin sonuçsuz kalması nedeniyle Türkiye’de tek başına bir hükümet kurulması gerektiği ortaya çıktı” şeklinde konuştular.

“TERÖR OLAYLARINI BİTİRMEYE YÖNELİK KARARLI ADIMLAR ATILMALI”

1 Kasım seçimlerinin ardından güçlü bir hükümetin kurulması gerektiğini ifade eden Ekrem Cengiz, “Güçlü bir hükümet yaşanan terör olaylarını bitirmeye yönelik kararlı adımlar atacaktır. Aynı vatanda, bir bayrak altında kardeşçe yaşayalım. Aklı başında, milliyetini seven, Atatürk İlkelerine bağlı, kimsenin uşağı olmayan bir hükümetin kurulmasını istiyoruz. Bu toprakla üzerinde yaşayan insanların Kurtuluş Savaşı’nda omuz omuza mücadele etmişlerdir. Bunun unutulmaması gerek” diye konuştu.

“SURİYELİ MÜLTECİLERLE İLGİLİ SORUNLARI ORTADAN KALDIRILMALI”

Seçimlerden sonra tek başına bir iktidarın kurulacağını belirten Mehmet Güler, “Kurulacak iktidarın muhalefet partilerinden biri tarafından kurulacağını düşünüyorum. Bu anlamda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi bir başbakan olacağını düşünüyorum. Diğer yandan kentimizde Suriyeli Mültecilerle ilgili yaşanan problemlerin bu iktidar döneminde sona ereceğini düşünüyorum. Suriye ile yaşanan sıkıntıların sona ererek mültecilerin evlerine dönmeleri beklentisi içerisindeyim. Seçim sonuçlarının değişmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

“SONUÇ DEĞİŞMEYECEK”

Suriye’deki iç savaşın Türkiye’yi olumsuz etkilediğini söyleyen Bülent Çelikkan, “3 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle ülkelerinden göç eden mülteciler Türkiye’ye geldiler. Türkiye’de yaşamaya başlayan mülteciler, ne yazık ki ucuz iş gücü olarak çalıştırılıyor. Ev kiralarının artması, işten çıkarma olayları nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Gelecek hükümetin bu sorunu çözmesini istiyoruz. 1 Kasım seçimlerinde sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ BİR KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULACAĞINI DÜÜŞÜNÜYORUM”

7 Haziran seçimlerinde alınan seçim sonuçlarının tekrarlanacağını dile getiren Mehmet Borazan, “3 ay içerisinde insanların fikirlerinin değişeceğini düşünmüyorum. Siyasi partilerin oy oranlarının 1 ya da 2 puan değişeceğini düşünüyorum. Bu seçimlerde güçlü bir koalisyon hükümeti kurulmasını istiyorum. Çünkü Türkiye’de siyasilerin artık uzlaşmayı öğrenmesi gerekiyor. Siyasiler uzlaşırsa güçlü bir koalisyon hükümeti kurulabilir” diye konuştu.

“İSTİKRAR İÇİN GÜÇLÜ HÜKÜMET”

AK Parti’nin tek başına iktidar olacağını düşündüğünü belirten Mustafa Şahantürk, “1 Kasım seçimlerinde seçmenin oylarını AK Parti’den yana kullanacağını düşünüyorum. Güçlü bir hükümet kurulması için gerekli adımları atarak, kanunlar çıkaracaktır. İstikrarın sürebilmesi için güçlü bir hükümet kurulacaktır. Ülkede yaşanan terör olaylarının ve kaosun önüne geçecektir” diye konuştu.

KOALİSYON DEĞİL TEK BAŞINA İKTİDAR

1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidarın kurulacağını söyleyen Mehmet Keskinkılıç, “AK Parti’nin tek başına iktidar olacağını düşünüyorum. Bu seçimlerde AK Parti 350 milletvekili alarak yeniden iktidar olacaktır. Seçimlerin ardından ülkede yaşanan terör ve ekonomik sorunların biteceğini düşünüyorum. Geçmiş dönemdeki koalisyon hükümetlerinin ülkeye katkısı olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ YENİDEN İKTİDAR OLACAK”

1 Kasım’da Ak Parti’nin tek başına iktidar olacağını ifade eden Halil Yılmaz, “7 Haziran’dan sonra insanlar Ak Parti’nin değerini anlamıştır. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti yeniden iktidar olacaktır. İş adamı, esnaflar ve vatandaş dertli. Bu seçimlerde AK Parti 350 vekil alarak yeniden iktidar olacaktır” diye konuştu.

“KURULACAK HÜKÜMET TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MASAYA OTURMAMALI”

Farklı bir iktidarın olmayacağını belirten Mehmet Yüce, “Ak Parti yeniden iktidar olacaktır. Bana göre bu seçimlerde AK Parti yüzde 43’ün üzerinde oy alacak. Kurulacak hükümetin bir daha terör örgütü ile oturmaması gerekiyor. Sadece silahlarını teslim ederlerse bu masaya oturulmalı. HDP’nin bu seçimlerde barajı geçememesi durumunda örgütün boyun eğeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

HDP’nin oylarının düşeceğini söyleyen Celal Cesur, “AK Parti bu seçimlerde tek başına iktidar olacaktır. Ortada terör örgütünün gerçekleştirdiği elim olaylar var. Milletin artık dayanacak gücü kalmadı. Hükümet kurulursa terör olaylarının sona ereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler