USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

FETÖ'ye karşı ortak mücadele çağrısı

FETÖ'ye karşı ortak mücadele çağrısı
09-06-2016 11:43
Gaziantep

Tayyar: Mahmut Yalçın Arı’nın ataması durdurulmazsa, paralelle mücadelede ben artık yokum…

 

Şamil Tayyar, Gaziantep Adliyesi ve HSYK’daki paralel sızmayı, belgeleri ve tanıklarıyla Beyaz TV’de ortaya çıkardı. Tayyar, Mahmut Yalçın Arı’nın Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanması ile Gaziantep’te kimsenin güvende olmayacağını iddia ederek, “Bize kumpas kuran adamları, biz şimdi taltif ediyoruz. Arı’yı buraya getirenler bunun hesabını mutlaka verecek” dedi.

 

TAYYAR BOMBALADI:

 

HYSK’dan paralele neştermiş. Ne neşteri?

Mustafa Peker Paralelci dedim, inanmadılar…

Benim aklımla dalga mı geçiyorsunuz?

Yeter artık, sabret sabret dayanamıyorum, isyan ediyorum…

Son atamaları kimse bana dayatamaz, kabul etmiyorum…

Gaziantep’te her kuruma operasyonlar yaptılar…

Gaziantep çökerse, Türkiye çöker…

Paralele destek veren Gaziantep’te hainsiyasilerimiz de var…

GAÜN rektörüne kelepçe takmak istediler…

Fadıloğlu’nu içeri alacaklardı…

Kocaman’a kumpas kurdular

İşlem yapılmazsa, paralel defterini kapatırım

HSYK bunun altından kalkamaz

Adalet Bakanı inceleme başlattığını söyledi…

 

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, son HSYK atamalarının ardından Mahmut Yalçın Arı’nın Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanmasına sert çıktı. “Sustum sustum ama, yeter artık. İsyan ediyorum. HSYK son atamaları ile paralelcileri önemli mevkilere taşıdı. Mahmut Yalçın Arı’nın Gazianteh ve Kurtçu Eken’ın Diyarbakır başsavcı vekili olmalarını kimse bana dayatamaz” diye konuştu.

Beyaz TV’de her salı Son Söz proğramını yapan Şamil Tayyar, bu hafta Gaziantep Adliyesi ve HSYK’daki gelişmeleri belgeleriyle anlattı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Abdullah Sabrı Kocaman ve Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl’ın telefon bağlantısı ile katıldıkları canlı yayında, Tayyar çok sert açıklamalar yaptı. Paralel ile mücadele konusunda rest çeken Tayyar, “Yeter artık. Sabret sabret bir yere kadar. Eğer söylediklerimle ilgili işlem yapılmazsa, ben paralel defterini kapatıyorum, bir daha da asla paralel lafını ağzına almam” dedi.

 

Ne neşteri?

 

HSYK Kararnamesi ile yargıdaki parelelcilere neşter vuruldu havası yaratıldığının altını çizen Tayyar, “Ne neşteri kardeşim. Paralelciler önemli mevkilere getirildiler, kimsenin haberi yok. 17 Aralık’ta görev alan 2 tane paralelci savcı biri Kilis’e, biri Van’a sürgün edilmiş, bunun adı da neşter olmuş. Peki ya geride kalan 3746 atamanın ne olduğundan haberiniz var mı? Bir araştırın bakalım, kimler hangi görevlere nerelere getirilmiş?”dedi.

 

Paralel sızma yapılıyor

 

Tayyar, yargıdaki paralel sızmaya dikkat çekerek, “ Paralel yapının en güçlü olduğu alan yargı. HSYK seçiminden sonra parelel yargıda ciddi darbe yedi. HSYK’daki ağırlıklarını kaybettiler. Ayakta kalma mücadelesi yapıyorlar. Yargıda birlik platformu seçimleri kazandı. Yani yargıda koalisyon var. Milliyetçiler, muhafazakarlar,  ulusalcılar ve solcular var. Bu olabilir, yeter ki vatana ihanet etmesinler, ideolojilerini kararlarına yansıtmasınlar. Bunu gören Paralel yapı yargıdaki varlığını koruyabilmek için kimlik değiştiriyor. Ülkücü oldular, nur cemaatinin kollarından okuyucu oldular, yazıcı oldular, menzilci oldular, zehra vakfına girdiler. Kendilerini gizleyip diğer yapılara sızma hareketi başlattılar. Farklı hüviyetlerle sahne almaya başladılar.  Paralel yapının bu unsurları eski kimliklerine yeniden sahiplenerek yargıda varlığını sürdürmeye çalışıyor” diye konuştu.

 

Ben 2011’de uyarmıştım…

 

Tayyar, paralelin yargı ve emniyet ayağı ile ilgili uyarılarını çok önce yaptığını vurgulayarak, “2011’de vekil olduktan sonra Gaziantep’te dinlemelerle ilgili ateşi yakan benim. Bağırdık çağırdık semimi duyuramadım. İstihbarat Müdürü Ümit Karaca benim sesin kesilsin diye Gaziantep’ten Hatay’a gönderildi. O dönem Hatay Valisi’ni de uyardım. Bu adama dikkat edin dedim. 1.5 yıl Hatay’da görev yaptı. O görevde iken 52 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı patlaması oldu. Ben bunu 4 yıl önce söyledim” dedi.

 

Peker Paralelci dedim, inanmadılar

 

Tayyar, açıklamalarına şöyle devam etti. “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker vardı. Paralelci dedim, çok uğraştım, ülkücü dediler. Yanlış işlerin sebebi ve tepesi bu adam dedik. Kimseye anlatamadık.En sonunda bir operasyona kalkınca ne olduğu farkedildi, görev yeri değiştirildi. 2014 seçimlerinden sonra yargıda birlik platformuna değil, cemaat adaylarını destekleyip yargıçlardan oy istedi. İşte o zaman bu cemaatçi dediler. Oysa ben 2 sene önce söylemiştim. O dönemin kritik savcıları var. İsyanım var. En az 200-300 paralel savcı ve hakimim çok iyi görevlere geldiğini ispat ederim. Düz savcı olan var ama ben Başsavcı ve vekillerinden bahsediyorum. HSYK kararnameleri çıkıyor. Her birinde çentik var. Birikti birikti yeter artık. Bu isyanımı Adalet Bakanına da, müsteşara da herkese söyledim.”

 

Benim aklımla dalga mı geçiyorsunuz?

 

Son 4 yılda Gaziantepspor’a operasyon yapıldı, Gaziantep Üniversitesine operasyon yapıldı, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Abdullah Sabri Kocaman’a operasyon yapıldı. Şehitkamil ve Büyükşehir’e operasyon yapılıyordu son anda kesildi. Daha önce Şahinbey Belediyesi’ne yapıldı. Bu operasyonları yapan 3-4 savcı var. Bunlardan birisi Mahmut Yalçın Arı. Cemaatin en önemli operasyon ismi. O zamanki tepkiler üzerine Diyarbakır’a Başsavcı vekili yapıldı. İyi bir göreve gitti ama, Gaziantep’ten uzak olsun dedik, kabul ettik. Son kararname ile yeniden Gaziantep’e döndü, hem de Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak. Bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? HSYK genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, ‘Ben onu iyi tanıyorum’ demiş. Madem iyi tanıyorsan gel hesabını ver bakalım Gaziantep’te yaptıklarının. Musa Kanıcı HSYK’da kaldığı sürece HSYK’dan sağlıklı iş çıkmaz. “Nerede neşter? Ne neşteriyse. Ben Gaziantep’teki bütün işlerden bahsediyorum. Mahmut Yalçın Arı Gaziantep’te başsavcı vekili oldukça hiç bir Gaziantepli huzur içerisinde olamaz. Bana bunu kimse dayatamaz. Bunu buraya getirenler hesap verecek. Gaziantep’i bu hale sokmaya kimsenin hakkı yok.

 

Gaziantep çökerse, Türkiye çöker…

 

Diyelim ki Mahmut Yalçın Arı’yı terörden sorumlu başsavcısı vekili yaptılar. IŞİD ile PKK ile nasıl mücadele edilecek bana biri anlatsın? Bunlar yaşadıklarımızdan kopuk hadiseler mi? Yargıda gerekli hassasiyeti göstermezsiniz, hata yaparsanız. Cemaat mensubu ya da birini gönderiyorsunuz doğu ve güneydoğuya sürgüne. Yazık değil mi oradaki vatandaşlara? Gaziantep şu anda Türkiye’nin en kritik illerinden birisi. Gaziantep çökerse İstanbul, Antalya’da İzmir’de insanlar huzur içerisinde yaşayamazlar,. Gaziantep’te başarılı bir ekip var, çalışma var. Türkiye emiri Yunus Durmaz Gaziantep’te öldürüldü. Türkiye’nin farklı illerinde yapılacak onlarca canlı bomba eylemi Gaziantep’te önlendi. Gaziantep geçiş güzergahında, önemli bir noktada.

 

Paralele destek veren Gaziantep’te hain siyasilerimiz de var…

 

Tayyar, şok iddialarının arasına Gaziantepli yerel siyasileri de soktu. Paralelcilere destek veren yerel siyasi hainler olduğunu vurgulayan Tayyar, “Bunlarla beraber hareket eden savcı Kurtçu Eker, Diyarbakır’da Terörden sorumlu Başsavcı Vekili. Diyarbakır’ın terörünü biz buna emanet etmişiz. Bu savcı, Gaziantep Üniversitesi’ne operasyon çeken adam. Ne zaman yapmış bunu. 18 Aralık 2013. Yani 17 Aralık operasyonunun bir gün sonrasında.  Mahmut Yalçın Arı Şahinbey Belediye Başkanı ve yardımcısını hapse attıran adam. Arı’ya destek verip, onunla hareket eden Gaziantep’te hain siyasetçilerimiz de var. Zamanı gelince onları da açıklayacağım” dedi.

 

Arı’nın eşi cemaat hastanesi için karar çıkardı

 

Şok iddialarına devam eden Tayyar, Mahmut Yalçın Arı’nın hakim eşi Güzide Özlem Arı hakkında da iddialarda bulundu. Tayyar, “Arı’nın eşi Güzide Özlem Arı. Nizip ilçesinde hakim. SGK Cemaatle ve PKK ile ilişkili olan hastanelerin SGK sözleşmelerini yenilemedi. Gaziantep’te Medinas Hastanesi bunlardan birisi. Cemaatçi olduğu iddia edilen Medinas’ın yöneticileri deva açtılar. Hakim SGK aleyhine yürütme kararı verdi. Kim bu hakim? Mahmut Yalçın Arı’nın eşi Güzide Özlem Arı. O karardan sonra ne oldu biliyor musunuz? Güzide Özlem Arı İstinaf Mahkemesi’ne verildi. HSYK’daki dostları diyor ki, ‘Biz sizi pazarlamaya çalışıyoruz, siz böyle bir karar veriyorsunuz, hemen bunu düzeltin’ diyorlar. 1 ay sonra SGK itiraz dilekçesi veriyor, o hakim kararı yeniden düzeltiyor. Ardında da İstinaf Mahkemesi’ne gönderiliyor. Buna karşı kayıtsız kalamayız. HSYK’dan da hesap sorulması gerekiyor. Gaziantep’te bir çok operasyona katılmış birisi İstanbul’da Başsavcı Vekili. Biri Anadolu’da Başsavcı. Bu nasıl bir iş? Genel Sekreter Yardımcısı ben tanıyorum, bakmayın dedikodulara diyor. Nasıl tanıyorsun?” diye konuştu.

 

GAÜN rektörüne kelepçe takmak istediler…

 

Türkiye’nin her yerinde bu durum var. En çok mağdur olanlardan birisi Gaziantep Üniversitesi Rektörü. GAÜN rektörüne yapmadıklarını bırakmadılar, neredeyse kelepçe vurup üniversite kapısından cezaevine göndereceklerdi.  Bu operasyonu yapan Kurtçu Eker Diyarbakır’da terörden sorumlu Başsavcı vekili. Mahmut Yalçın Arı ile bunlar ekip. Bir davaya ya doğrudan müdahale ederler, ya da oturup karar verirler.  HSYK bu işleri bilinçli yapıyor. Gaziantep’in imam derecesindeki polisine 92 puan verdiler. Hepsini biliyorum.

 

 

Fadıloğlu’nu içeri alacaklardı…

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğılu’na yerel seçimlerden önce 17 Aralık’ın devamı olarak operasyon çekmek istediler, son anda engel olduk. Fadıloğlu’nu içeri atarak yerel seçimleri etkilemeye çalışacaklardı. Gaziantep Üniversitesi ile ilgili akla hayale gelmedik işler yaptılar. Şu anda Gençlik Spor İl Müdürü olan ve o dönem Üniversite Genel Sekreteri Ökkeş Demir’i YÖK’e çağırıyorlar. İdari soruşturma var, rektörle ilgili şikayetiniz var, onunla ilgili görüşlerinize başvuracağız’ diyorlar. O da, ne şikayeti, ne soruşturması, ben Rektörle ilgili şikayetçi falan olmadım diyor. Böyle bir ihbarım yok, mektubum yok diyor. Sahte ihbar mektubunu istiyor, onu da vermiyorlar. Şimdi o sahte ihbar mektubunu arıyoruz. Bu adamlar bunları yaptılar. Biz şimdi bu savcıları taltif ediyoruz, bunlarla iş yapıyoruz, bunlara makam mevki veriyoruz.

 

Kocaman’a kumpas kurdular

 

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, kalpazanlık suçlaması ile 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. İddianamede sanıkların hiç birini tanımıyor, tek bir telefon konuşması var. Konuşmada iddialarla ilgili hiç bir şey yok. Şifreli konuştun diye yargılayıp, yargıtayda dosyayı takip ettiler. Cezayı onaylattılar. Daha sonra karar bozuldu ve yerel mahkemede beraat etti.  Gaziantepspor’a operasyon yapılıyor. O operasyonu yapan Orhan Uzun, bugün Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcı Vekili. Bunun izahı var mı?

 

HSYK bunun altından kalkamaz

 

Gazianteple ilgili meseleyi o dönem Başbakan ile paylaştım. Başbakan İçişlerine Bakanı’na MİT Müsteşarına söylüyor, onlarda Vali’ye, Emniyet müdürü’ne söylüyor. Benim şikayetçi olduğum zaten emniyet müdürü. Onun bilgi notu üzerinden konu kapatılıyor.  Diğer illere girersem, HSYK bunun altında kalır.  2011 sonu 2012’de Gaziantep’te başlattığımız güçlü hareket sahiplenilseydi, 17 Aralık olmazdı. Ben telefon dinlemelerini farkedip, ispat etmiştim. Gaziantep Türkiye’nin anahtarı konumunda. Gaziantep çökerse İstanbul’da kimse rahat uyuyamaz, kimse Antalya’da tatil yapamaz. Ben bedel ödemeyi göze alarak bunları söylüyorum.

 

Adalet Bakanı inceleme başlattığını söyledi…

 

Şu anda yargıda bir sızma operasyonu var. Bunlar tesadüf falan değil. HSYK’da bunların uzantıları olmazsa bu operasyonlar yapılmaz. Adalet Bakanı, Müsteşar bunları bilmez. Uzantıları olan İdari görevdekiler bu işin içinde olmazsa bu işler olmaz.  Demekki HSYK’nın içerisine de bizdenmiş gibi gözüküp sızmışlar. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu konularla ilgili benden bilgi notu istedi. İnceleme başlattığını biliyorum. Eğer, verdiğim bilgiler zincirleme geri dönüp gelecekse bir şey çıkmaz.

 

İşlem yapılmazsa, paralel defterini kapatırım

 

Eğer bununla ilgili gerekli işlem yapılmazsa, bundan sonra asla paralel yapı ile alakalı ve paralelle mücadele hakkında tek satır laf söylemem, bu defteri kapatırım. Kim mücadele ediyorsa etsin. Şunu söylemek istiyorum, sayın Cumhurbaşkanımıza da yanlış bilgi aktarıyorlar, doğru bilgiler vermiyorlar. Emniyette, yargıda da adamlar o kadar etkileler ki… Sayın Cumhurbaşkanı dışında paralel ile ciddi mücadele verildiğini düşünmüyorum. “

COŞKUN: BANA KELEPÇE TAKACAKLARDI

 

Prof. Dr. Yavuz Coşkun (GAÜN Rektörü): 2012’de karşıma aday çıkardılar. Destekledikleri adaya 14 oy fazla alarak 1. çıkardılar. Ama, Cumhurbaşkanı yeniden beni atadı. O günden sonra Yavuz Coşkun’u tutuklatacağız diye karar aldılar. Ben de bunu biliyordum.  2012 Ağustos ayında kampanya başlattılar.  2013 yazında ben bunu devlet büyüklerine yazdım ve ilettim. Tayyar’ın bahsettiği savcılar aracılığıyla her türlü dava açıldı. 18 Aralık’ta Adli Görevi Kötüye kullanmak suçunun dolandırıcılık ile birleştirilerek, nasıl bir hukuk cinayetine kurban edilmek istendiğime şahit oldum. Tutuklatma falan hepsini ayarlamışlar. Komplo kurmuşlar.

 

 

FADILOĞLU: BİR CUMA GÜNÜ GÖZALTINA ALACAKLARDI

 

 

Rıdvan Fadıloğlu:  2009’da göreve geldim. O günden bu yana cemaat hep aleyhime çalıştı. Siyasi itibarımı aşağı çekmek adına her türlü faaliyetleri yaptılar. Şehitkamil olarak şefafflığımıza rağmen, basın üzerinden bir cümle ilgili soruşturma geçirdik. 2009’dan sonra cemaate verilen 8 yerin tahsisi iptal ettim. 17-25 Aralık sürecinin devamında, beni itibarsızlaştırmak için bir cuma sabahı gözaltına alıp, hafta sonu misafir edip, yerel seçimleri manipüle edeceklerdi, önümüzü keseceklerdi. Sayın Cumhurbaşkanı ile benim resmi bir konuyu görüşmemin tapeleri internete düşürüldü, daha ne diyeyim.

 

 

KOCAMAN:  ARI ZİYARETİME GELİP, “MİT”LE İRTİBATIMI SORDU

 

Abdullah Sabri Kocaman: Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ele geçirmek için Zaman Gazetesi’nden 40 üye gönderildi. Ben reddettim. Düğmeye bastılar. Önce fuhuştan, gizli belge bulundurmaktan, son olarakta haber kaynağımla yaptığım konuşmaktan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldım. Korsan fezleke hazırlandı, korsan iddianame 24 saatte hazırlandı. Cezaevinde iken,  Mahmut Yalçın Arı ziyaret etti.  Benim davamın savcısı değildi.  Ziyarette ilk sorusu şu oldu. Hakan Fidan’a aynı tarihlerde operasyon yapılmıştı. Sizin MİT’le organik bağınız var mı diye sordu? Yok dedim. Bu bir trafik kazası, ayın 23’ünde serbest kalacaksın dedi. Bu ne demek. tutuklamak değil, rehin tutmaktır. Gaziantep Adliyesi’nde tüm operasyonları yapan bu adam, o dönenim bölge imamı Mehmet Kocatürk’ün emrinde olan kişiler. Bunun yanında, bir belediye başkanı ve emniyet müdürü de halkanın içinde.

 

KIZIL: OPERASYON YAPAN SAVCI İLE UÇAKTA KARŞILAŞTIM

 

İbrahim Kızıl: 2011 seçimlerinden önce Recep Tayyip Erdoğan’a gönül bağımdan dolayı 15-20 bin kişiye yemek verdim. Yemeğe gelen nüfun etkisini görünce, planlara başladılar.  Beni itibarsızlaştırmak için Gaziantepspor operasyonunu yaptılar. Bana operasyonu yapan Savcı ile bir gün uçakta karşılaştım. Bu operasyonun neden yapıldığını sordum. Kendisiyle ilgili olmadığını söyledi. 72 gün cezaevinde kaldım.

Kaynak Pusula

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler