USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
07-04-2016 11:58
Gaziantep

Polis memurlarını kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Operasyonların başladığı temmuz ayından bu yana 153 polisimizi şehit verdik. Ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz. Bu vatanda kimseye operasyon yaptırmayız. Ülkenin ve milletin emrinde olan yeni yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor sakın kula kul olmayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını kabulünde konuştu. Polislere tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sadece Allah'a kul oluruz kula kul olmayız. Sakın kula kul olmayın" dedi. Erdoğan, "Emniyet teşkilatını, yeniden devletinin ve milletinin emrinde, kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğim" diyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkesinin güvenliği için kendi canları ortaya koyan polislerimize şükran borcumuzu asla ödeyemeyiz. Operasyonların başladığı temmuz ayından bu yana 153 polisimizi şehit verdik. Siyasette, ticarette, sağlıkta, hukukta… ve diğer tüm alanlarda nasıl çürük elmalar olabiliyorsa Elbette polisimiz içinde de yanlış yola sapanlar çıkabiliyor. Tüm polislerimizin suçlanması asla kabul edilemez. Haksız yere, onların itibarlarını zedelemeye kalkan herkes önce beni karşısında bulur. Size yapılmış saldırı bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi arkanızda devletin hükümetin duası teşviki olduğunu bilerek yürütmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"İHANET DİYE TARİF ETTİĞİM BU YAPININ MİLLETE YAPTIĞI ZULMÜ MAALESEF GEÇ FARK ETTİK"

Polislere tavsiyelerde bulunarak terör operasyonlarına değinen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Benim tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet diye tarif ettiğim bu yapının millete yaptığı zulmü maalesef geç fark ettik. Esasen bu yapıyla ilgili çok daha önceden koyduğumuz rezervleri 17-25 darbe girişiminin ardından tam bir temizlik harekatına dönüştürdük. Emniyet teşkilatımızda bu dönemde fiziksel ve zihinsel bir yeniden yapılanma sürecine girdik. Bu süreçle birlikte şu yapının veya şu şahsın değil ülkenin ve milletin emrinde olan adeta yerli ve milli yeni bir polis teşkilatı inşa ediliyor. Paralel yapının teşkilatımız üzerinde yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır.

BU YAPININ ELEMANLARININ PARMAK İZLERİNİ VE AYAK İZLERİNİ GÖRÜYORUZ

Paralel devlet yapılanması adı verilen bir şer örgütü, özellikle emniyet ve adalet teşkilatları içindeki mensupları aracılığıyla ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi. Geriye dönüp baktığımızda, ülkenin ve milletin başını ağrıtan pek çok musibetin gerisinde bu yapının elemanlarının parmak izlerini, ayak izlerini görüyoruz.

YA BAŞ EĞECEKSİNİZ YA BAŞ VERECEKSİNİZ. BU VATANDA OPERASYON KİMSEYE YAPTIRMAYIZ

Ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz. Bu vatanda operasyon kimseye yaptırmayız. Yapmaya gayret edenler bugün olduğu gibi bedelini bu şekilde öderler, ödemeye de devam edecekler. Ülke ve millet olarak üzerinde yükseldiğimiz ikinci temel bayraktır. Bizim bayrağımız hiçbir bayrağa benzemez. Orada renk, şehidimizin kanıdır, hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız, şehidimizin ta kendisidir. Öyle paçavralarla, şunlarla, bunlarla asla... Onlar paçavralarını gitsinler tabutlarının üzerine sersinler. Biz ise bayrağımızı şehitlerimizin tabutunda kullanırız. Tek vatanımız var, bu vatanda operasyon kimseye yaptırmayız. Yapmak isteyenler bugün olduğu gibi bedelini öder, ödemeye de devam edecek. Siz, milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bölünmezliğine saldırdığınız an karşınızda güvenlik güçlerimizi bulursunuz diye bunlara devamlı haykırıyoruz. İş bu noktaya geldiğinde de, ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz. Bunun başka yolu var mı? Her türlü eylemi yapayım, devlet bana karışmasın, silahımın önüme geçmezse ateş etmem böyle bir anlayış dünyanın neresinde görülmüş.

ÜLKENİN, MİLLETİN EMRİNDE YENİ YERLİ, MİLLİ POLİS TEŞKİLATI İNŞA EDİLİYOR KULA KUL OLMAYIN

Ülkenin ve milletin emrinde olan yeni yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor. Paralel yapının teşkilatımız üzerinde yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır. Benim sizlerden ricam, biz sadece Allah'a kul oluruz kula kul olmayız. Sakın kula kul olmayın. Daha yapılacak çok iş olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatını, yeniden devletinin ve milletinin emrinde, kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler