USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

ÇİFTÇİNİN ZOR GÜN DOSTU

ÇİFTÇİNİN ZOR  GÜN DOSTU
20-10-2015 10:54
Gaziantep

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği tarafından çiftçiye 154 milyon 332 bin lira kredi dağıtıldı. Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, bu rakamı yılsonuna kadar 244 milyon liraya ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

  !#**g36&in=false**#! 

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇİFTÇİ AİLESİ

 

Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliğine bağlı 16 bölge birliği arasında yer aldıklarını anlatan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, 182 personel ile hizmet verdiklerini dile getirdi. 2015 yılı içerisinde Eylül ayı sonuna kadar çiftçilere 154 milyon 332 bin lira kredi dağıttıklarını anlatan Aksoy, “16 Bölge Birliğinden 15. Bölge Birliği olarak Gaziantep merkezli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde, 58 birim Tarım Kredi Kooperatifinde 44 bin kayıtlı, 15 bin 400 aktif çiftçi ortağımıza, 55 i Ziraat Mühendisi olmak üzere toplam 182 personelimiz ile hizmet vermekteyiz” diye konuştu.


“HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

 

“Genel Müdürümüz İrfan Güvendi’nin birçok kez dile getirdiği gibi tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması için genç tarım nüfusunun arttırılmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede özellikle eğitim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Biliyoruz ki Türkiye’mizin yapısal sorunlarından biri olan “köyden kentlere göç” ancak bu faaliyetlerin yoğunlaştırılmasıyla çözüm bulacaktır” sözü ile hareket ediyoruz” şeklinde konuşan Mehmet Aksoy, “Ayrıca hizmet çiftçinin ayağına götürülecek talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza odaklanmış durumdayız. Bu kapsamda araç filomuzu güçlendirerek köy toplantıları ve çiftçi ziyaretleri gerçekleştirilmekte, Ziraat Mühendislerince tarla kontrollerinin yapılması sağlanmakta, Sertifikalı Tohum Kullanımı, doğru Gübre kullanımı ve Gübreleme teknikleri, Zirai Mücadele ve Bitki Besleme konularında çiftçilerimiz bilgilendirilmektedir.

Tek ürüne dayalı üretim gerçekleştiren çiftçilerimize ve özellikle kendisi küçük getirisi büyük olan teknolojinin de kullanımı sağlanarak seracılık, arıcılık, küçük-büyükbaş hayvan yetiştiriciliği gibi alternatif üretim modelleri anlatılarak yılda 1-2 ayla sınırlı çiftçi çalışma gün sayısını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

“ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

 

Aksoy açıklamasında, “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerimizin üretimini gerçekleştirdikleri tarımsal ürünleri de alarak, piyasayı regüle etme görevini de yerine getirmekteyiz. Çiftçilerimizden aldığımız arpa, mısır vb. tarımsal ürünler, yem fabrikalarımızda ham madde olarak kullanılmakta, Bölgesel üretim yoğunluğuna bağlı olarak da başta bakliyat, zeytin, ayçekirdeği, çeltik alımları da yapılarak şirketlerimiz tarafından işlemden geçirilerek hem çiftçilerimize hem de vatandaşlarımıza güvenilir gıdayı mutfaklarında gönül rahatlığıyla kullanabilmelerini sağlamaktayız. Bu kapsamda da Bölge Birliğimizin giriş katında Tarım Kredi Market halkımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

 

Mehmet Aksoy açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Çiftçilerimizin asıl sahibi oldukları ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Tarım Kredi Kooperatiflerine daha çok sahip çıkmaları gerekmektedir. Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları tüm tarımsal girdilerin, Gıda maddelerinin Tarım Kredi Kooperatifleri güvencesi altında olduğunu belirtmek isterim. Tarım sektöründe, Gıda sektöründe merdiven altı üretimlerin olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Çiftçilerimize aldıkları tüm girdilerin belgelerini (fatura, sertifika vb) mutlaka almaları önem arz etmektedir. Belgesiz aldıkları ürünlerden beklenen faydayı göremedikleri zaman fatura ve sertifika belgelerini ibra edemedikleri durumlarda hukuki açıdan hiçbir hak iddia edemeyeceklerini hatırlatmak isterim.”

 

ÇİFTÇİLERE SUNULAN HİZMETLER

 

Aksoy açıklamasında, “Çiftçilerimizin toprak hazırlamadan başlamak üzere hasat, hasat sonrası depolama ve ürünlerin pazarlama aşamalarını kapsayan dönemlerde Sertifikalı Tohumluk, Kimyevi Gübre, Zirai İlaç, Zirai Alet Makine, Motorin, modern sulama sistem ve malzemeleri, Hayvancılık kredilerinin yanında işçilik ücretleri de dahil tüm tarımsal girdi ihtiyaçları indirimli faiz oranları üzerinden kredili ve/veya peşin olarak karşılanmaktadır” diye konuşarak sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bölgesel tarımsal özelliğe bağlı olarak kuru tarım yapılan yerlerde tek ürün, sulanabilir tarımsal arazilerde II. Ürün ekimi de yapılmaktadır. Çiftçilerimizin ekim döneminden hasat dönemine kadarki süre içerisinde gelir elde edemeyeceği göz önünde bulundurularak, başta gıda maddeleri olmak üzere, başta kömür olmak üzere her türlü tüketim maddesi ihtiyaçları da kredili olarak karşılanmaktadır. Ayrıca bu hizmetlerin yanında başta Tarım Sigortaları olmak üzere tüm branşlarda çiftçilerimizin sigorta işlemleri yapılmaktadır. Çiftçilerimizin sigorta konusunda bilinçlenmelerinin etkisiyle 2014 yılına göre tarım sigortalarında 2015 Eylül sonu itibariyle yüzde 100 artış sağlanarak 9 milyon liralık sigorta prim üretimi gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında da ÇKS güncelleme sonrası Tarsim kapsamında sigortalarını yaptırmak üzere çiftçilerimizi en yakın Tarım Kredi Kooperatifine bekliyoruz. Sigorta poliçe bedellerini de hasatta ödemelerine imkan tanıyoruz.”

 

ÇİFTÇİLERE MESAJ

 

Aksoy, “Çiftçilerimizin tarımsal girdi ve gıda ihtiyaçlarını tedarik etmeden önce piyasa araştırması yapmalarını ve Tarım Kredi Kooperatifine uğrayarak fiyat ve ödeme seçenekleri öğrendikten sonra yapmalarını tavsiye ediyorum. Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir dost kapısı olduğunu, bu kapının hiç kapanmayacağını, ortak olan ve olmayan tüm çiftçilerimize kapımızın da gönlümüzün de her daim açık olduğunu belirterek, dün olduğu gibi, bugünde, yarında, yarından sonra da Türk çiftçisinin hizmetinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler