USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çeliktürk, basın bayramını kutladı

Çeliktürk, basın bayramını kutladı
24-07-2016 09:06
Gaziantep

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladığı mesajda, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basın, demokrasimizin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir’’ dedi.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birinin basın olduğuna vurgu yapan Çeliktürk, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında geldiğini belirtti.

Çeliktürk mesajının devamında, “ Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir. Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde, bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?