USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başbakan Davutoğlu Gaziantep'te STK'larla buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Gaziantep'te Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve işçilerle bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu Gaziantep'te STK'larla buluştu
22-10-2015 07:59
Gaziantep

Başbakan Ahm et Davutoğlu Gaziantep'te Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve işçilerle bir araya geldi.

 

  !#**g49&in=false**#! 

 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve işçiler ile Ortadoğu Fuar Merkezi'nde bir araya geldi. Sivil Toplum Buluşmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ak Parti Gaziantep eski İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Ak Parti Gaziantep eski milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, Şehit Astsubay Yalçın Nane'nin eşi Seher Nane ve çok sayıda STK temsilcileri katıldı.

 

GAZİANTEP ESNAFINDAN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA YOĞUN İLGİ

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep milletvekilleri ve milletvekili adayları ile birlikte geniş güvenlik önlemleri altında çarşı esnafını gezdi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte çarşıyı gezen Başbakan Davutoğlu, el işlemeli hediyelik eşyalarla yakından ilgilenerek beğendiği süs eşyalarını satın aldı. Başbakanı karşılarında gören esnaf büyük sevinç yaşadı. Her gezdiği esnaf. başbakanı çay içmeye davet etti. Esnafın davetini kırmayan Başbakan Davutoğlu, birkaç esnafla çay içerek sohbet etti. Başbakan, birbirinden hünerli ustaların el işlemeleriyle yakından ilgilendi. Başbakan buradan elmacı pazarını geçti. Başbakan Davutoğlu’na tezahüratta bulunan vatandaşlar, "Allah senin başımızdan eksik etmesin" diyerek sloganlar attı. Davutoğlu kısa bir konuşma yaparak, "Yiğitler diyarı Gaziantep, Şahinbey ve Şehitkamil’in torunları, sizden 1 Kasımda tarih yazmanızı bekliyorum" şeklinde konuştu.

 

“BU SALONDA GAZİANTEP’İN SESİ VAR”

 

İşçilerle birlikte yemek yiyen Başbakan Davutoğlu, Gazianteplilerin tezahüratları ve yoğun ilgisi arasında kürsüye çıktı. Salonda bulanan vatandaşları selamlayan Başbakan Davutoğlu, Gazianteplilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşması sık sık “Gaziantep seninle gurur duyuyor” sloganları kesilen Başbakan Davutoğlu, Gazianteplilerin yiğitliğine övgülerde bulundu. Gaziantep denince akla dinamizmin geldiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Gaziantep İpek Yolu döneminden bugüne kadar tarihin ve coğrafyanın kavşak noktalarından bir tanesi olmuştur. Üretmek Gaziantep’e şiar olmuş. İşte Gaziantep’in o dinamizmi ile büyümeye devam etmiştir. Şuanda bu salonda yatırımcılarımız, işçilerimiz ve STK’larımız var, Gaziantep’in sesi var. Gaziantep Türkiye’nin hülasasıdır. Çalışan kaynak oluşturan, üreten bir şehrin temsilcileri var. Üretimin olduğu yerde refah ve huzur var. Bütün bunların olmazsa olmazı ise ileri demokrasidir. İşte bugün şahlanan bir Gaziantep, demokrasi ve özgürlük iklimi ile bu noktalara geldi” şeklinde konuştu.

 

“1 KASIMI İNŞALLAH DEMOKRASİ BAYRAMI YAPACAĞIZ”

 

AK Parti iktidarı ile büyük bir dönüşüm başladı. Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve daha çok hukuk demek. Demokrasi ile emeğimizi aşımızı büyüttük, cumhuriyeti demokrasi ile daha da taçlandırdık. Sizlerle yeni bir müjde paylaşmak istiyorum, gelecek hafta Perşembe günü Cumhuriyet Bayramı. 1 Kasım’da da inşallah Demokrasi Bayramı yapacağız. 30 Ekim Cuma gününü de bütün ülkede tatil yapacağız. Böylece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı 1 Kasım Demokrasi Bayramı ile buluşturuyoruz” dedi.

 

“GAZİANTEP İÇİN TEK YUMRUK OLDULAR”

 

Gaziantep’e önem verdiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Gaziantep’te bulunan işçileri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarını tebrik ediyorum. Bu unsurlar Gaziantep için tek bir yumruk olmuştur. Gaziantep emeğin, rızkın, işin ve işçinin memleketidir. Gaziantep için çok şey yaptık. Türkiye’nin hülası olan Gaziantep’i yükseltmek için her türlü çabayı sarf ettik. Daha sık geleceğiz. Çok hayırlı, bereketli gelişmeler yaşandı yaşanıyor” diye konuştu.

 

“GAZİANTEP’E 50 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK”

 

Gaziantepliler için müjdeli haberleri olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, “Gaziantep’e müjdeli haberler ile geldik. İlk müjdemiz yeni Organize Sanayi Bölgesi yakınına işçilerimiz için 50 bin konutluk Uydukent inşa ediyoruz. Geleneksel Antep mimarisine uygun olarak ilk etapta 3 bin konut inşa edilecek. Gaziantep’e 5 yıl içerisinde toplam 50 Bin Konut inşa edeceğiz. Emeklilerimiz, işçilerimiz kira öder gibi ev sahibi olacaklar” şeklinde konuştu.

 

“GAZİANTEP’İ İSKENDERUN LİMANINA BAĞLIYORUZ”

 

Gaziantep için müjdeleri sıralayan Başbakan Davutoğlu, “Küçük Sanayi Bölgesi ile Organize Sanayi Bölgesi arasına 25 kilometrelik Gazi Ray Projesi yapılıyor. Üçüncü olarak ise dağları delen bir proje ile karşınızdayız. Amanos Dağları’nı delerek Gaziantep’i İskenderun Limanı’na bağlayacağız. Düzbağ Projesi’ni devreye sokacağız” şeklinde konuştu.

 

“DÜNYA TÜRKİYE’NİN GAYRETLERİNİ YENİ FARK EDİYOR”

 

Suriyeli Mültecilere ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, “ Suriyeli mülteciler konusundaki Türkiye’nin samimiyet ve cefakarlığını Avrupa ülkelerinin yeni yeni anlamaya başladılar. Avrupa ve dünya Türkiye’nin gayretlerini yeni fark ediyor. Türkiye’nin gösterdiği cefakarlığı fark ediyor. Biz bu kardeşliği tarihin derinliklerinden aldık, kıyamete kadar götüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BİRLİK ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Davutoğlu, Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep’in önemine de değinerek, birlik çağrısında bulundu. Davutoğlu, “Gaziantep, birlik beraberlik huzur ve refah kenti olacak. İşgal noktalarına karşı ayağa kalktığınızda kimse yanındakinin kökenini sormadı. Kürtler, Türkler Araplar ayağa kalkıp, namusu için çarpışmaya başladığında tüm Türkiye ayağa kalktı” diye konuştu.

 

“GÖZÜMÜZ GÖNLÜMÜZ GAZİANTEP’TE OLACAK”

 

1 Kasım seçimleri akşamında Gaziantep’in sonuçlarını merakla bekleyeceğini söyleyen Davutoğlu, “1 Kasım’da inşallah kulağımız, gözümüz gönlümüz Gaziantep’ten gelecek haberde olacaktır şeklinde konuştu.

 

“2 KASIM’DA GÜNEŞ BİR BAŞKA DOĞACAK”

 

Sivil Toplum Buluşmasında bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, “2 Kasım’da güneş bir başka doğacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde çok daha güçlü bir şekilde 1 Kasım seçimlerinden birinci parti olarak çıkacak. İnşallah 1 Kasım’da yeniden istikrara kavuşmak için yeniden tek başına iktidar olmak için Gazianteplilerin desteğini alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da düzenlenecek olan mitinge katılmak üzere salondan ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler