USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Başarılı olacağız”

“Başarılı olacağız”
05-10-2015 09:32
Gaziantep

Vatan Partisi Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı Bedri Gültekin, “1 Kasım seçimlerinde başarılı olacağız” dedi.  

Vatan Partisi Güneydoğu illerinde seçim çalışmalarına başladı. Toplantıya geniş bir katılım oldu. Toplantıda Türkiye’nin yeni durumu, siyasi partilerin durumu ve Vatan Partisinin seçim çalışmalarında izleyeceği politikalar konuşuldu. Mehmet Bedri Gültekin bölge toplantısına katıldı. Gültekin, Güneydoğu illerinden Mersin, Hatay, Adana, Maraş, Gaziantep, Şanlı Urfa, bütün illerde toplantılar gerçekleştirdiklerini ve bu illerde milletvekili adaylarının tam liste olduğunu ve partilerinin seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti. Gültekin, seçim çalışmalarında 1 Haziran seçimlerinin sonuçlarından daha başarılı bir sonuç alacaklarının altını çizdi. Bedri Gültekin “Çok tartışılan ittifak çalışmalarını CHP ile görüştük ve CHP’nin ilk görüşmede son derece olumla davrandığını ama daha sonra bizimle seçimler girmede son anda vazgeçtiklerini, bu seçim ittifakının görüşmeleri yazılıdır. İsteyenler bu görüşmelerinin tutanaklarını inceleyebilirler” dedi.

“DURUM DEĞİŞTİ”

7 Haziran’dan daha farklı sonuç alacağız “Veriler şunlardır: Türk Silahlı Kuvvetleri harekete geçti açılım bitti. AKP ve PKK ile yaptığı kol, kola açılım politikası bitti. Türkiye bu gün Amerika ile karşı, karşıya geldiği bir savaşın içerisindedir. Obama Suriye’de eğit-donat başarısız oldu ve bunun sonucunda Kürt gruplarını silahlandıracağını söyledi. Obama: Ben PKK’nın arkasındaki kuvvetim, ben silah veriyor ve benim adıma savaşıyor, diyor. Onun için bu savaş Amerika’nın eğittiği, silahlandırdığı bizim üzerimize sürdüğü kuvvettir. O zaman herkes safını bu yeni duruma göre belirleyecektir. 7 Haziran öncesi bu durum yoktur. İkincisi, Suriye’de tablo değişmiştir. Rusya, Çin, İran, İrak ve Lübnan Suriye hükümetinin yanında yer aldığını belirterek, ileri bir adım attılar. Suriye hükümeti ve halkı yeniden insiyatifi aldı.

Suriye hükümeti kontrolü yeniden sağladı. Amerika ve Tayyip Erdoğan kayıp ediyor, bölge dengeleri değişiyor ve anti-emperyalist kuvvetler yeniden başarı kazanıyor. Bu şu anlama geliyor, Vatan Partisi anti-emperyalist çizgisi ile daha büyük başarılara imza atacak ve Türkiye’de çözümler üretecektir. Üçüncü mesele ise HDP ‘barajı aşsın barış gelecek’ denilmişti. Ama 8-9 Haziran tarihlerinde PKK savaşı başlattı. Kara kollara taciz ateşine başladılar. Kendilerinden olmayanları öldürmeye başladılar. Hani barajı aşınca barış olacaktı, bunu HDP’ye oy verenler soracaktır. HDP’ye verilen oylar Tayyip Erdoğan gitsin diye verilen oylar var, barış olsun diye verilen oylar var. Bakın bütün mahalli yönetimler ellerinde ve 80 milletvekilleri bulunuyor. Ne oldu? Diğer yandan HDP son on yılda koalisyon ortağı durumdadır. Yeni durum ise yine HDP’ye verilen oyların bu ülkeyi savaşın içine itildiğini ve geldiğini vatandaş gördü. Kürt yurttaşlar HDP’nin eylemlerine itibar etmemeye başladı. Bu durum HDP’nin oylarının düşeceğini göstermektedir” diye konuştu.

“VATAN PARTİSİ SEÇİMLERDE İYİ BİR SONUÇ ALACAK”

Gültekin, seçimlerde Vatan Partisinin başarılı bir sonuç alacağını söyledi. “Vatan Partisi olarak tarihi bir fırsat ile karşı, karşıyayız. Nedir bu tarihi fırsat: 1 Kasım’da sonuçlar ne olursa, olsun Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülmeyecektir. İster tek parti iktidarı isterse koalisyon olsun, Devlet Bahçeli’nin açıkladığı ‘seçimlerden sonra HDP hariç koalisyona hazırız” dedi. Daha önce niye hükümet kurmadınız, şimdi değişen şartlar nedir? Devlet Bahçeli’nin ağzının söylediği şeyi kulağı duymuyor. Türkiye ne olursa olsun 2 Kasım’dan sonra yeniden bir seçimi konuşacaktır. Daha güçlü bir arayış olacaktır. Milletin dikkati meclisteki 4 parti dışındaki güçlere kayacaktır. Bu arayışın Vatan Partisi olması için disiplinli, dikkatli bir çalışma yürütmeliyiz. Bu anlamda milletin dikkatini çekecek bir sonuçla seçimlerden çıkmak zorundayız” dedi.

“BORÇLANMA EKONOMİSİNİN SONUNA GELİNDİ”

Gültekin “Borçlanma ekonomisinin son noktasına gelinmiştir. Geçen seçimlerde kriz ötelenmişti. Şimdi ise kriz başladı ve dolar 3 liranın üzerine çıktı. Bu yıl sonunda dolar 3.50-3.70 arasında olacağı söylenmektedir.  Doların yükselmesi ne anlama geliyor; Türkiye’nin 700 milyar dolar borcu bulunuyor. 410 milyar dolar dış borçtur. Dış borç AKP iktidara geldiğinde 130 milyar dolardı. Dış borç üç misli artmış ve bu borç kısa vadeli borçtur. Yüksek faizli ve Türkiye’nin borcu dolar kurundan ötürü, bor şişiyor ve Türkiye’nin bu borcu dönderebilme olanağı yoktur. Onun için krizin içindeyiz ve kriz devam edecektir. Yeni bir durum ise doların yükselmesi en çok Türkiye’nin işverenlerini ilgilendirir. Bu da yeni bir durumdur. Ortadoğu pazarı Türkiye’ye yanlış politikalardan ötürü kapandı. Sanayici ürettiklerini nereye satacaktır? İşverenlerde ister, istemez bir arayış içine gireceklerdir” şeklinde konuştu.

“1 KASIM SEÇİMLERİNE KATILIM DÜŞECEKTİR”

Gültekin “Geçen seçimde seçimlere katılım %85 idi ama bu seçimlerde daha aşağılara düşecektir. Şöyle bir öngörüde bulunmak yanlış olmayacaktır. AKP kendi taraftarlarını sandığı götürecek ama CHP ve MHP kendi taraftarlarını sandığa götüremeyecektir. Çünkü, umutsuzluk  onlarda vardır. HDP’de epey sandık başına gitmeyecek vardır. Bir diğer önemlisi ise Vatan Partisinin oy oranın artırması Türkiye’nin çözüm umudunu güçlendirecektir. Vatan Partisi kendi üyelerini örgütleyerek, kendi çevresini örgütleyerek, düşün katılım içinde oran olarak daha yukarı çıkar, sayı olarak da daha yukarı çıkacak ve bu bir avantajdır. İşte bir olumsuzluğu bir olumluluğa dönüştürebiliriz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler