USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Barış için çalışacağız”

“Barış için çalışacağız”
30-09-2015 09:58
Gaziantep

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuşan HDP Gaziantep İl eş Başkanı Mehmet Karayılan, 1 Kasım seçimlerinde halkın iradesini parlamentoya taşıyacaklarını belirterek,“Kalıcı barışı tesis etmek için çalışacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren HDP Gaziantep İl eş Başkanı Mehmet Karayılan, “Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı Gaziantep milletvekili adaylarımızı tanıtmanın yanında Gaziantep’teki seçim çalışmalarının startı anlamına geliyor. 7 Haziran seçimlerinden bu tarafa HDP hep sahada hep halkın içerisindeydi. Biz aslında mevcut AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sonucunda ortaya çıkan halk iradesini yok sayan anlayışına karşın biz halkımızı temsil etmek anlayışıyla alanlarda olacağız. Hiçbir zihniyet, hakların iradesini yok sayamaz. Halk vekillerine, kendi iradesine sahip çıktı. Bu seçimde de parlamentoya daha güçlü girmemizi sağlayacaktır. Biz sırtımızı halklara dayıyoruz, hiçbir güç halkların iradesinin önüne geçemeyecektir. Madem demokrasinin önemine vurgu yapılıyor o zaman demokrasinin gereğinin yerine getirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“AKAN KANIN DURMASI İÇİN SEÇİMİ ÖNEMSEYECEĞİZ”

Önümüzdeki seçim sürecinin önemli bir süreç olduğunu ifade eden Karayılan, “Biz geçen seçimde bütün gerginliklere rağmen seçim ortamındaki gerginliği aşabilmek için halkımıza sağduyu çağrısında bulunduk. Seçimin demokratik ortamda gerçekleşebilmesi için sandıklara sahip çıkarak halk iradesini gösterdi. 1 Kasım seçimlerinde de halkımız ve HDP, halkımızın haklarını savunma noktasında önünde olacağız. Şiddet ve gerginlik ortamına rağmen tüm kesimlerin iradesini parlamentoya yansıtmak için çaba göstereceğiz. Biz her zaman barışın dilini kullanacağız. Halkların kardeşliği ve akan kanın durması için seçimi önemseyeceğiz. Biz 400 milletvekilinin bir insan canına eş değer olmayacağını biliyoruz. 1 Kasım seçimi çalışmalarında Türkiye’de kalıcı barışı tesis edebilmek için çalışacağız” diye konuştu.

“KURBANLIK KOYUN OLMAYACAĞIZ”

Kendi inanç ve iradelerine karşı gerçekleştirilecek olan barbarca yönelimlere karşı kurbanlık koyun olmayacaklarını belirten Karayılan, “Elbette ki barbarca yönelimlere karşı kendimizi savunacağız. Kendimizi savunma söylemini bazı kesimler farklı anlayabiliyor. İnsanlar, kendisini yok sayan anlayışa karşı elbette kendini savunacaktır. Kendimizi savunabilmesi de hakların birlik olması, örgütlenmesi ve alanlarda barışı savunması gerekiyor. Demokratik çerçevede tüm saldırılara karşı kendimizi savunacağız ve halk iradesinin sandığa yansıması konusunda halkımızın desteklerini bekleyeceğiz. Başarılı bir seçim çalışması yürüteceğimize inanıyoruz. Bu seçim gergin bir süreçte yapılıyor, bu sürecin daha olumlu geçebilmesi için tüm halkımızı bir arada olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“7 HAZİRAN SEÇİM SONUCU KARARLILIĞIN ÜRÜNÜDÜR”

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren HDP Gaziantep İl eş Başkanı Dilan Çetinkaya, “7 Haziran seçim sonuçlarının tesadüfi bir başarı olmadığının altını çizmek istiyorum. 7 Haziran seçim sonucu özveri, samimiyet ve kararlılığın ürünüdür. Bugün seçimin tekrarlanması bizleri zayıflatmayacaktır. 1 Kasım seçimlerinde başarımızı iktidar partisine kanıtlayacağız. Türkiye’de yaşayan halklar, mevcut iktidara 7 Haziran seçimlerinde gereken cevabı vermiştir. Bu cevabı tekrar duymak isteyen iktidar karşısında tüm inancımızla bu cevabı tekrar iktidara vereceğiz. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“GAZİANTEP’TE BAŞARILI OLURSAK BU BAŞARIYI TÜM TÜRKİYE’YE TAŞIMAMIZ MÜMKÜN OLUR “

7 Haziran seçimlerinde tüm farklılıkların meclise taşındığını belirten HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, “HDP’nin birleşimine baktığımızda Anadolu’da var olan her rengin mecliste karşılığının olduğunu göreceksiniz. Bu değişim ve dönüşüm Türkiye için bir başlangıçtır. Ancak sarayda tek adamlığa alışmış, tekçi bir yönetimini esas alan sarayın muktedirine alınan sonuç uymamıştır. Bunun sonucunda 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonucu tanımadı. Bizlerde 7 Haziranda ortaya çıkan bu iradeyi bir kez daha tekrar meclise taşımaya söz veriyoruz. Bu renkliliğin ve farklılıkların meclise taşınması Gaziantep’ten başlanmalıdır. Gaziantep tüm farklılıkların bir arada olduğu bir kenttir. Eğer biz Gaziantep’te başarılı olursak, bunu tüm Türkiye’ye taşımamız mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından HDP Gaziantep Milletvekili adayları tanıtımı gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler