USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

ADAY DEĞİLİM!

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağını açıkladı

ADAY DEĞİLİM!
30-12-2018 09:43
Gaziantep

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacılara yönelik düzenlediği basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaklaşan yerel seçimlerin öncesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı yönünde ki iddiaları yalanlayan Özdağ, Gazianteplilerin olası provokasyonlara karşı soğukkanlı olmalarını istedi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Gaziantep’te resmi rakamlara göre 421 bin mültecinin yaşadığını söyledi. Özdağ, “Gaziantep nüfusunun yüzde 25’ini sığınmacılar oluşturuyor. Kayıt dışı olanlar ile birlikte bu rakamın yüzde 30’lara vardığını biliyoruz” diye konuştu.

“GAZİANTEP’TE HUZUR İÇERİSİNDE YÜRÜMEK İSTİYORUZ”

Özdağ, Gaziantep’te yaşanan tartışmasının ardından yaralanan genç adamı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini anlattı. Özdağ, “Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, aile yaşadığı üzüntüyü  göstermemeye gayret etseler de bu durumu anladık. Gaziantep halkına seslenmek istiyoruz: Soğukkanlılığınızı koruyun, Suriyelilere yönelik hiçbir tahrike kapılmayın. Kötü niyetli, bilinçsiz tahrik eylemleri olabilir. Gaziantep’in akıllı ve soğukkanlı insanları bu tahriklere kapılmazlar, kapılmamalılar. Bu olan bitenle hesaplaşmak için 31 Martı bekleyin. Tepkinizi sandıkta Ak Parti’nin yanlış Suriye Politikalarına gösterin. Necati Bağcı’yı yaralayanlarla, yaralanmasına yol açan politikalarla sandıkta hesaplaşın. İyi Parti olarak 2011 yılından önceki Gaziantep’i geri istiyoruz. Sokaklarında rahatlıkla yürünen, korkmadan yürünülen Gaziantep’i geri istiyoruz. 2011’den önceki Türkiye’yi geri istiyoruz. Suriyelilerin ülkelerine dönüş sürecinin açılmasını istiyoruz” dedi.

SURİYELİ SIĞINMACILARA YÖNELİK RESMİ RAKAMLARI AÇIKLADI

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, İyi Parti Gaziantep İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuştu.  Özdağ, “Türkiye’de 3 milyon 800 bin kayıtlı Suriyeli mülteci bulunuyor. 1,5 milyona yakın da kayıtsız Suriyeli mülteci olduğu devlet organları tarafından tahmin ediliyor. Ayrıca dünyanın değişik ülkelerinden gelen 900 bine yakın kayıtlı sığınmacının yaşadığını biliyoruz. En büyük rakam Afganistan’dan gelenler, bunu Irak ve İran’dan gelen kişiler izliyor. Özetle Türkiye 6 milyon 200 bin mülteci ile dünyada en fazla sığınmacının bulunduğu ülke konumunda. Kayıtlı 3 milyon 800 bin Suriyeli sığınmacının 1 milyon 600 bini Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Hatay’da yaşıyorlar. Kayıtsız olan 1,5 milyon mültecinin ise ne kadarının bu bölgede yaşadığı bilinmiyor. Onlarla birlikte tahminen Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay’da2 milyonun Suriyeli sığınmacı var. 3 milyon 800 bin Suriyeli mülteci olduğunu kabul edersek, 2040 yılında sayıları 7,5 milyona çıkacaktır. Bu rakamlara göre Türkiye’de her 20 kişiden bir tanesi Suriyeli sığınmacı oluyor. 2040 yılında her 13 kişiden bir tanesi Suriyeli sığınmacı olacak. Resmi kayıtlara göre 421 bin mülteci Gaziantep’te yaşıyor. Gaziantep nüfusunun yüzde 25’ini sığınmacılar oluşturuyor. Kayıt dışı olanlar ile birlikte bu rakamın yüzde 30’lara vardığını biliyoruz” diye konuştu.

“SIĞINMACILARIN ÜZERİNDEN RANT SAĞLIYORLAR”

Özdağ, “Suriye’den ve dünyanın değişik yerlerinden gelen sayıları 6.2 milyona ulaşan sığınmacılar Türkiye’nin problemidir. Böyle bir yanlış politika izlenmeye devam edilirse çocuklarımızın da problemi olabilir. İyi Parti ve Genel Başkanımız her vesile ile gündeme getirmekte, İyi Parti’nin iktidara geleceği süreçte yapılması gerekenleri değil, Ak Parti’nin de yapması gerekenleri anlatıyoruz. Bazı Sivil Toplum Örgütleri şu fikri aşılamaya çalışıyorlar: Sığınmacılar geldikleri yerlerden dönmek istemezler, kalırlar. Böylece halkımız bu fikre alıştırılmak isteniyor. STK’ların büyük bir bölümü emperyalizm tarafından finanse ediliyorlar, sığınmacılar oldukları sürece proje alıp, para kazanıyorlar.Sığınmacılara bu STK’lar para kazandıkları mal gözüyle bakıyorlar. Diğer yandan bu insanların boşalttıkları yerlere bir PKK devletçiği yerleştirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

“İYİ PARTİ’NİN ADAY BULMA SORUNU YOK”

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterileceğine ve İyi Partinin Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkan adayı bulamadığına yönelik iddiaları yalanladı. Özdağ, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünmüyorum. Ne Genel Başkanımızın böyle bir isteği var ne de benim böyle bir talebim var. İyi Parti’nin Gaziantep’te de, Türkiye’nin herhangi bir yerinde de aday bulmak gibi bir sıkıntısı yok. Aday adayları var ama belirlenmiş hiçbir aday yok” diye konuştu. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında İyi Parti-CHP ittifakına, İyi Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı bulamadığına ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterileceğine dair soruları yanıtladı. Özdağ,  “Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünmüyorum. Genel Başkan Yardımcılığı görevime devam ediyorum.  Ne Genel Başkanımızın böyle bir isteği var ne de benim böyle bir talebim var. Görevimin başında olmaya devam edeceğim. İyi Parti’nin Gaziantep’te de, Türkiye’nin herhangi bir yerinde de aday bulmak gibi bir sıkıntısı yok. Aday adayları var ama belirlenmiş hiçbir aday yok. Her okuduğunuz isme inanmayın.”

“HENÜZ SÜREÇ BELLİ DEĞİL”

İyi Parti ile CHP arasında yapılan yerel seçim ittifakına ilişkin konuşan Özdağ, “Büyükşehir’de İyi Partili aday ilçelerde ise partilerin kendi adaylarını çıkarması ile ilgili kesin olarak verilmiş bir karar yok. Netleşmedi, son dağıtım hali devam ediyor. CHP ile görüşmeler sürüyor.”

“AK PARTİ TARİHİNİN EN ZOR SEÇİMİNE GİRİYOR”

31 Mart seçimlerine değinen Özdağ, “Ak Parti tarihinin en zor seçimine giriyor, bu seçimden büyük bir mağlubiyetle çıkacak. 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy almıştı, 2009 ekonomik krizinin yaşandığı dönemde de oyları yüzde 39’a düşmüştü.  Şimdi yüzde 42 ile seçimlere giriyor, Türkiye genelinde yüzde 30 bandında seçimleri bitirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
AYSU YIKMIŞ
**

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler