USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR…

Suriye’nin İdlib şehrinde Türk taburuna yönelik Eset güçlerince gerçekleştirilen hava saldırısında ne yazık ki 33 Mehmetçiğimiz şehit düştü. Türkiye bu acı haber üzerine iktidarı-muhalefetiyle bir hareket ediyor.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR…
28-02-2020 11:40
Gaziantep

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği saldırı sonrası 33 asker şehit oldu. Saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları sınırda gelişmelere ilişkin bilgi aldı, talimat verdi. Saldırının hemen ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kalleş saldırıya en ağır şekilde karşılık verileceğini söyledi. MHP lideri Bahçeli de rejim güçlerinin havadan ve karadan hedef alınması gerektiğini söyledi. Diğer yandan CHP ve İYİ Parti Meclis'e olağanüstü kapalı oturum çağrısı yaptı.

REJİM GÜÇLERİNE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile İdlib'deki faaliyetlerin sevk idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne gitti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, “Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib'de bulunan birliklerimiz alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 32 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” dedi. Akar sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur. Ayrıca bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun da bulunmadığını burada belirtmek isterim. Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla derhal 200'den fazla rejim hedefi ağır şekilde ateş altına alınmıştır. Bu atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargah binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Atışlarımız ve faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir.”

ACI HABERİ HATAY VALİSİ AÇIKLADI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AFAD İl Müdürlüğü binasında, gazetecilere İdlib'de TSK'ye yönelik hava saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şehit sayısına ilişkin bilgi veren Doğan, şunları kaydetti:

"Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Sağlık mensuplarımız, hiçbir Mehmetçiğimizin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ettiler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler