USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Şirehan ve Yemişhan Ramazan’a hazır

Şirehan ve Yemişhan Ramazan’a hazır
03-06-2016 03:29
Gaziantep

İslam alemi 11 ayın sultanı Ramazan’ı beklerken, Şirehan Group Ramazan ayına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Şirehan Group, Gaziantep’te Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden olan Şirehanı ve Yemişhan’nın otantik ortamında iftar açmak isteyen konuklar için özel iftar menüleri hazırladı.

TARİH, LEZZET VE MANEVİYAT

Şirehan Group’un bünyesinde Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olan Şirehan Otel, Yemişhan Restaurant ve alışveriş merkezinin bulunduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Ramazan ayı İslam alemi için çok önemli. Misafirlerimizin, taş işçiliğinin en güzel örneklerinden olan Şirehan ve Yemişhan’da, buram buram tarih kokan bir ortamda, tasavvuf müziği eşliğinde zengin iftar menüleri ile oruçlarını açmaları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” diye konuştu.

ŞİREHANI’NDA AÇIK AVLUDA

1885 Yılında Halep Valisi Cemil Bey’in talimatları ile yapılan Şirehanı’nın otantik avlusunun Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri için düzenlendiğini ifade eden Şirehan Group Yönetim Başkanı Eyyüp Kavas, “Ramazan ayının manevi anlamına uygun olarak, tasavvuf müziği ve semazen gösterileri eşliğinde, zengin iftar menümüzle konuklarımızı en güzel şekilde ağırlayacağız. Tarihi bir mekanda, maneviyat, lezzet ve huzur arayan misafirlerimizi Şirehan’a bekliyoruz” diye konuştu.

YEMİŞHAN’DA HAVUZ BAŞINDA

Şirehan Otel’in hemen yanındaki Yemişhan Restaurantta da Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri verileceğini belirten Eyyüp Kavas, şöyle devam etti: “Yemişhan, tarihi dokusu ve yöresel mutfağı ile gastronomi turizmine hizmet veriyor. Ramazan ayında Yemişhan’da havuz başında tasavvuf müziği ve semazen gösterileri eşliğinde iftar programları düzenleyeceğiz. Ayrıca Yemişhan’ın bitişiğindeki Tarihi Menengiç Kahvesi de sahura kadar açık olacak.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?