USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

SANAYİ ESNAFINA BÜYÜK PROJE

Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi esnafa yönelik başlatılan işyeri projesinin ilk etabı 8 ayda tamamlanacak

SANAYİ ESNAFINA BÜYÜK PROJE
05-05-2019 09:39
Gaziantep

Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olağan genel kurulu tamamlandı. Seçimli Genel Kurulda konuşan Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, Göllüce Köyü’nün yerine yapılacak olan Sanayi Sitesinin ihalesinin yapıldığını ve sitenin ilk etabında yapımına başlanan 81 iş yerinin 8 ay içerisinde teslim edileceğini dile getirdi.

KÜSGET ESNAFI RAHAT BİR NEFES ALACAK

Şato restoranda gerçekleştirilen genel kurula Gaziantep Valisi Davut Gül başta olmak üzere Gaziantep Milletvekili Mehmet Kirazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve çok sayıda esnaf katıldı. Genel Kurulda bir konuşan Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye’de ilklerin yaşandığı Sanayi Sitemizde, Türkiye’nin en büyük sanayi sitesiyiz. 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu ve 2 bin 400 üyesi bulunan bir sanayi sitesiyiz. Üyelerinden aidat toplamadan kendi gelirleri ile hizmet veren, kendi hizmetlerini sağlayan, yatırım yapan tek kooperatifiz. Dünya Bankası Fonundan desteklenen yalnızca dört ülkeye kurulan sanayi sitesi, Türkiye’de de Gaziantep’e kurulmuştur. 2011 yılında bu görevi aldığımız zaman 274 adet sosyal tesisimiz vardı. İçinde bulunduğumuz dönemde ise 420 sosyal tesise ulaştık. Fabrika, şirket gibi çalışıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üyelerimize hisse payı vererek, üyelerimizin ortaklıklarını belgelemek istedik.”

“İŞ YERİ SAYISI 2 BİN 700’Ü BULACAK"

Sözlerini sürdüren Güneş, “Yıllardan bu yana Sanayi Sitemiz içerisinde Göllüce Köyü bulunuyordu. Biz bu köyün kaldırılması yönünde istekte bulunduk ancak kaldırtamadık. Sayın Şahin’in göreve gelmesi ile kendisine bu talebimizi ilettik. Sanayi Sitesi, sürekli çalışan, yıpranan bir yer haliyle eksikleri var. Üreten insanların çalıştığı bir yer ve eksikliklerin olmaması gerekiyor. Köy kentsel dönüşüme alınarak, kamulaştırma çalışmaları 1 yıl içerisinde tamamlandı. Kimseyi üzmeden, kırmadan, kamulaştırmalar yapıldı. Kooperatif olarak burayı satın aldık, 350 işyerinin olacağı bir Sanayi Sitesi yapacağız. Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek, Kooperatifimizin üçüncü kısmı olan site ile birlikte iş yeri sayımız 2 bin 700’ü bulacak. Burası bize küçük esnafa iş yeri yapılması amacıyla verildi.”

“İŞYERİ SAYISINDA ARTIŞ OLACAK”

Güneş, sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Yeni Sanayi Sitesi için ihalemizi gerçekleştirdik. İhaleye 5 firma katıldı, bu firmalarda Fiil Yapı’ya 23 milyon 700 bin lira muhammen bedel ile ihale ettik. Geçen ay temeli atıldı, binalarımız yükselmeye başlayacak. Sanayi sitemizin ilk etabını, 81 işyerini 8 ay gibi bir sürede teslim edeceğiz. İkinci etabı da ihale ettikten sonra 8 ay içerisinde teslim edeceğiz. Yeri kalanları ise Bakanlık ve Esnaf Kefalet Kredi ile yapacağız. Bizim bir rehberimiz, bir de hedefimiz var. Hedefimiz insan odaklı çalışmadır. İnsanlara hizmet ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnsanı ve Esnaf Sanatkarı yaşat ki, devlet yaşasın. Küçük esnaf, çalışmalı, vergi vermeli ve ekonomiye katkı sağlamalı. Hep beraber el ele vererek hizmet yapmak için çaba gösteriyoruz.”

“HALKA HİZMET HAKKA HİZMET ANLAYIŞI”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile elbette çok iş yapıldı ama daha yapacak çok işimiz var. Esnaf hayatımızın en önemli parçası. Sabahları güne mahallemizin bakkalı ile berberi ile kasabı ile başlıyoruz. Oda başkanlarımız hayatın kendisidir. Bizi diğer şehirlere örnek gösteren birde küçük sanayimiz var. Başka bir yerde yok. Bırakın büyütmeyi kendi içinde paramparça oluyorlar.  Paramparça etmek çok kolay, büyütmek çok zor. Bugün gelinen noktada 2 milyon üzerine 350 yeni yer ilave edildi.  Bugün 5 organizemiz var iftihar ediyoruz. İhracatta 5.sırayı geçtik diyoruz. Burada emek var, helal kazanmak için gece gündüz çalışan var. Size hizmet etmek bize büyük onur ve şereftir.  Geldiğimiz andan itibaren bana burası kooperatif, özel alan dediler. Büyükşehir içe girdiği zaman Sayıştay gelip buraya giremez diye size not tutabilir gelen bilgiler doğrultusunda suç işlemiş olabilirsiniz dediler. ‘Böyle suç işleniyorsa ben suçluyum’ dedim. Burada aş üretiliyor, ekmek üretiliyor. Buraya ne yapılması gerekiyorsa yapacağız dedik.  Bütün alt yapı işlemlerini kayıp kaçak, kanalizasyon, su, yağmur suyu işlemlerini tamamladık. Yüzde doksanı bitti. Alt yapı bitmeden üst yapıyı bitiremeyiz. Sizin verdiğiniz vergilerle bunları yapıyoruz. Üst yapı için önce acil planlamalar yaptık. Ekip olarak ziyaretler gerçekleştirdik. Bu yıl sezonu geç açtık. Önce yama ekibini gönderdik, hızlı bir şekilde yapılıyor. Ardasından asfalt ihalesini hemen devreye alıyoruz. Onun da planlamasını hafta içinde konuştuk. Sizler bize ne dersiniz biz onu yapacağız. Siz rahat olun. Dükkan sizin imkanlar sizi. Biz sadece saflarını sıkılaştıralım.”

“ON BİNLERCE İNSAN İSTİHDAM EDİLİYOR”

Gaziantep Valisi Davut Gül, gerçekleştirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi;
“Küçük Sanayi Sitesi, 40 binin üzerinde istihdam sağlayan, bununla da ülkemizdeki 65 şehirden daha fazla istihdam sağlayan bir yapı. Esnafla, sanayici ile ilgili olabilecek her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Sıkıntılarınız var, bundan sonra da olacak. 40 bin insanın istihdam edildiği bir yerde elbette sorunlar olacaktır. Bizler bu sorunları çözmek için çalışacağız. Geçtiğimiz Ağustos ayında ülkemize yönelik ekonomik bir saldırı yapıldı. Sizlerin sayesinde bunları bertaraf ettik, etmeye de devam edeceğiz. Sizlerin kalkınmanız, üretmeniz bu ülkeye ve bu şehre katkı sunuyor. Tüm paydaşlarla birlikte bu şehir, bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz.”

“ESNAFIMIZIN GÜCÜYLE AYAKTAYIZ”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, “Gaziantep’in alt yapıyla ilgili her zaman övündük. Küçük Sanayinin adı küçük ama kendisi gerçekten çok büyük. Yurtdışından ithal edilen makinelerin parçalarında sorun çıktığı zaman ilk adres Gaziantep’tir. Gaziantep’in hızlı bir şekilde bu sorunu çözüp ülkenin ekonomisine ne kadar ciddi katkı sağladığına şahidiz. Bunun daha ileri bir noktaya götürülmesi gerekiyor. Geçtiğimiz haftalarda medikal sektörü ile ilgili çalışmalar yapıldı. Burada ikinci güç motor gücü sizler olacaksınız. Yine savunma sanayisi ile ilgili İstanbul’da fuara katılarak çeşitli görüşmelere yaptık ve Ankara’da da önümüzdeki günlerde çeşitli görüşmeler yapacağız. İnşallah buradan da sizlerin destek vereceği yeni fırsatlar ve olanaklar ortaya çıkacaktır. Bu genel kurulun küçük sanayimiz ve Gazişehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından KÜSGET Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Tek liste ile yapılan seçimlerde Mustafa Kemal Güneş, yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

YENİ YÖENTİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU;   

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; “Mustafa Kemal Güneş, Mustafa Şahin, Abdulkadir Arıkan, Ahmet Çiftçi, Fethi Ekicioğlu, Hamit Demir, Mehmet Hayri Sökücü, Abdulkadir Erbalcı ve Mehmet Ali Dokur.”

Denetim Kurulu Asıl Üyeleri; “Hüseyin Haskaya, Mehmet Uğur Elçil ve Mustafa Karuserci.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler