USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

PTT PERSONELİ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Sağlık ve güvenlik görevlilerinin yanında canla başla çalışmalarını sürdüren PTT personelleri büyük bir alkışı hak ediyor.

PTT PERSONELİ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR
05-05-2020 12:58
Gaziantep

Koronavirüs salgını karşısında alınan tedbirler kapsamında gecesini gündüzüne katarak çalışan PTT personelleri süreci en iyi şekilde tamamlamaya çalışıyor. Kargo ve kapıdan ödemeler başta olmak üzere vatandaşların en çok karşılaştığı PTT personellerinin mesai gözetmeksizin çalıştıkları açıklandı. Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz, “140 yıldır devletine ve milletine hizmet etmekten kaçmayan güzide kurumumuz PTT’ye bu süreçte büyük görevler düştü ve en alt kademesinden en üst kademesine kadar her PTT çalışanı arkadaşımız canla başla mesai gözetmeksizin çalıştılar ve çalışmaktalar” diye konuştu.

“140 YILDIR MİLLETİMİZE HİZMET İÇİN VARIZ”

“Dünyayı kasıp kavurmakta olan ve endişe ile izlenmekte olan Covid-19 virüsü sebebiyle ülkemizde enfekte sayısı ve vefat sayısında düşüş yaşanmıştır. Devletimizin virüs belası sebebiyle almış olduğu önlemler bakımından, 140 yıldır devletine ve milletine hizmet etmekten kaçmayan güzide kurumumuz PTT’ye bu süreçte büyük görevler düştü ve en alt kademesinden en üst kademesine kadar her PTT çalışanı arkadaşımız canla başla mesai gözetmeksizin çalıştılar ve çalışmaktalar” diye konuşan Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Covid-19 virüsü sebebiyle devletimizin almış olduğu önlemler çerçevesinde gerek sokağa çıkma yasakları olsun gerekse bazı vatandaşlarımıza uygulamış olduğu kısıtlamalar olsun, evinden dışarıya çıkmaya korktuğu bu dönemde bile ptt çalışanı arkadaşlarımız korkusuzca milletine hizmet etmektedir.”

“DEVLETİMİZİN ÖNCÜLÜĞÜNDE VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

“Devletimizin bu süreçte Sosyal Yardım Ödeneği adı altında yardıma muhtaç vatandaşlarımıza nakti yardımları sürmekte ve bu yardımları PTT aracılığıyla adreslerinde teslim etmek suretiyle yaptığı artık herkesim tarafından bilinmektedir” diye konuşan Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Bunun yanı sıra sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın emekli maaşlarını da Vefa grubu haricinde istekleri halinde evlerinde ödenmektedir. Yine bu süreç için maske satışları iç piyasada durdurulup Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde yaşamakta olan vatandaşlarımıza, e devlet üzerinden yapmış oldukları maske yardım hizmetini dağıtmakla görevlendirilmesi sebebiyle, günde binlerce maske dağıtılmaktadır. Evde kal projesiyle vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan ihtiyaçlarını internet üzerinden alışveriş yapmaya yöneltmiş ve bu sebepten ötürü kargo anlamında dağıtılması gereken gönderi sayısı artmış bulunmaktadır.”

“İŞ YÜKÜ KAT VE KAT ARTTI”

“Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla çoğu PTT şubemiz kapatılarak işlemlerin PTT merkezleri tarafından yürütülmesi sağlanmış ancak gün geçtikçe PTT merkezlerimiz önleri kalabalık hale gelmiş ve bu da PTT çalışanı arkadaşlarımızın iş yükünü kat be kat arttırdığı görülmektedir” diye konuşan Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Zaten personel yetersizliği hat safhada bulunan kurumuzda, devletimizin vermiş olduğu görevleri yerine getirmekte olan, vatandaşlar ile iç içe çalışmakta olan PTT çalışanı arkadaşlarımız en az sağlık çalışanları ve emniyet güçleri kadar risk altında bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde hizmetlerini yadırgamayacağımız sağlık çalışanlarının yanı sıra korkusuzca devletine ve milletine hizmet etmekte olan PTT çalışanlarınındı unutulmamasını özlük haklarının iyileştirilmesi hakkında MHP Gaziantep Milletvekilimiz Ali Muhittin Taşdoğan ve Ulaştırma Bakanlığı’na yazılı cevaplaması hususunda soru önergesi veren MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy vekillerimize sorunlarımızın, özlük haklarımızın çözümlenmesi, düzenlenmesi adına Konuyu TBMM gündemine taşıdıkları için teşekkür ediyorum. Yaşadığımız bu dönemde 140 yıldır devletine ve milletine hizmetten geri durmayan, canla başla görevini ifa eden cefakar PTT çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi adına somut adımların gerçekleştirilmesini talep ediyor ve acilen personel alım politikasında değişime giderek İHS li Personel alımı yerine eskiden olduğu gibi 399 sayılı KHK ile personel alınması gerektiğini savunuyorum.”

“İSTEK VE TALEPLERİMİZİN DUYULMASINI İSTERİZ”

Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz çalışanların istek ve taleplerini ise şu şekilde özetledi;

“Bu süreç içerisinde tebliğ mektup postası gibi gönderilerin sayısını düşmesi sebebiyle performans oranları düşen İHS li arkadaşlarımızın performans puanlamalarının tavandan yapılmasını istiyoruz. Sosyal yardım ödemeleri çerçevesinde gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızın fazla çalışmalarının eksiksiz ödenmesini istiyoruz. Kurum içerisinde farklı kadrolarda ancak aynı işi yapan personellerimiz var bunlar için eşit işe eşit ücret istiyoruz. 399 sayılı KHK çalışan arkadaşlarımız kendi statüsünde görevde yükselemiyor ve yükselmeleri durumunda iHS statüsüne geçmeye zorlanmaktalar biz 399 sayılı KHK statüsünde çalışan personel kendi statülerinde yükselmelerini istiyoruz. Yine kurum içerisinde çalışmakta olan eskiden olduğu gibi 5 yılını dolduran 4 yıllık fakülte mezunu dağıtıcı arkadaşlarımızın sınavsız memurluğa geçiş yapmalarını istiyoruz. Diğer bazı kamu kurumlarında çalışan personele verilen yıpranma payının yağmur çamur demeden kar kış demeden hizmet eden değerli ptt çalışanlarına da verilmesini istiyoruz. Teknik bölümde çalışan arkadaşlarımız göreve başladıkları tarihten bu yana gün geçtikçe maddi manevi  hak kaybına uğramaktalar bu arkadaşlarımızın gerek maddi gerekse manevi özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz. Kurum içerisinde yıllarca firma elemanı olarak görev yapan arkadaşlarımızın diğer kurumlarda olduğu gibi kadroya alınmasını istiyoruz. Bu süreçte mesai gözetmeksizin görev yapan statü aranmaksızın bütün personele ikramiye veya ek ödeme ile ödüllendirilmesini istiyoruz. PTT çalışanı olarak ülkemizin bulunduğu bu zorlu süreçte “KULLUK ALLAH’A, SADAKAT DEVLETE, HİZMET MİLLETE” parolasıyla çıktığımız bu yolda hizmet etmeye devam ediyor ve Türk Haber-Sen olarak her zaman devletinin milletinin yanında olduğunun bilinmesini, her daim her platformda PTT çalışanlarının haklarının korunması adına mücadelemizin devam ettiğinin bilinmesini isterim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler