USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“Pahalı satış yapmayın”

“Pahalı satış yapmayın”
30-01-2018 11:16
Gaziantep

Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar, Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası’nın Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Mehmet Bayrakçı yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşan GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, gastronomi kentinde lokanta ve tatlıcıların fiyat konusunda uygun davranmasını ve sürümden para kazanması gerektiğine dikkat çekti.

“SORUNLARI BİLİYORUZ GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası’nın Olağan Genel Kongresi gerçekleştirildi. Hünkar Restoranda gerçekleşen kongrede divan başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu yaptı.  Tek liste ile aday olan mevcut başkan Mehmet Bayrakçı yeniden başkanlığa seçildi. Genel kurulda söz alan Başkan Mehmet Bayrakçı, tüm delegelere kongreye katılımlarından dolayı teşekkür ederek, yeni dönemde de sorunların çözümü için çalışacaklarını söyledi. Bayrakçı, ‘’Federasyonumuz sıkıntıları biliyor. Sıkıntı ve problemlerimiz var. Yeni dönemde birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunların çözülmesi için çalışacağız. Federasyonumuz ve birliğimizin iş birliği sayesinde tüm sorunların çözüleceğine inanıyorum. Kongremizin kentimize ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“GASTRONOMİ KENTİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE HAREKET ETMELİYİZ”

Gastronomi kenti olma unvanının kendileri ve kent adına oldukça önemli bir gelişme olduğunu anlatan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, kentte faaliyet gösteren lokanta ve tatlıcıların yüksek rakamlarla satış yapmaması gerektiğini anlattı. Küsbeoğlu açıklamasında, “Kentimiz gastronomi kenti. Her gün kentimize yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bizler misafirlerimize özellikle yemek ve tatlı konusunda uygun fiyatlarla satış yapmalıyız. Bu şekilde sürümden kazanır ve halkımız da mutlu olur. Gaziantep denince akla elbette ki kebap, lahmacun ve tatlı geliyor. Bu hiçbir kentte yer almayan bir özellik. Bu nedenle burada yer alan esnafımız hijyen başta olmak üzere işini en güzel şekilde yapmak zorundadır. Çünkü sizler bizim kent olarak aynamız konumundasınız.

“DÜNYA GAZİANTEP’İ KONUŞUYOR”

Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Gaziantep Dünya UNESCO Mirası Listesine ve Gastronomi şehirleri arasına seçilmiştir. Ben UNESCO Mirası Listesine seçilmemizde emeği geçen GESOB, Belediye Başkanlarımıza, Üniversitemize, Ticaret Odamıza, Sanayi Odamıza ve Ticaret Borsamıza şükranlarımı sunuyorum. Şimdi biz Lokanta Kebap Baklava Odası esnafıma düşen, çok zor gelinen bu ulvi yerde kalabilmek önem arz etmektedir” şeklinde konuşan Mehmet bayrakçı, “ Unescoya girmenin biz esnaflara 2018 yılında ciddi kazançlar kazandıracağını, her yıl artarak Gaziantep’imize ciddi bir yabancı ve yerli yemek turizmi sağlayacaktır. Gaziantep’te bu işin faydasını gören ve öne çıkan 5-10 işletmemiz varken biz odamız olarak bu işletmelerin yanı sıra daha geniş esnaf kitlesine yayacak çalışma ve projeler üzerinde çalışmaktayız. Şimdi ben oda başkanı olarak ‘Gizli Kalmış Lezzet Durakları’ adını verdiğimiz bir projemizi faaliyete geçirmekteyiz” diye konuştu.

“ESNAFIMIZIN TÜM SORUNLARIYLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Bayrakçı sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti

“Biz oda üyelerimizin bir ceza ile karşılaşmaması için başta belediyelerimiz, Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü, Turizm il Müdürlüğü ve Gesob ile uyum içerisinde çalışmalar yapmaktayız ve devam edeceğiz. Siz esnafımızın dertleri ve sorunları da mevcuttur. Çözmek için bizlere öncülük ve yol gösteren Gesob Başkanı Ömer Küsbeoğluna ve yönetimi ile uğraştığımız odamızın kayıt dışı, merdiven altı diye tabir edilen kayıtsız ve kaçak işletmelere haksız rekabeti önlemek için çalışmalar yapmaktayız. Bir diğeri Tacir ile Esnaf Sanatkârlar ayrımının, bakanlık yönetmenliği ile düzenlenmesi, kalifiye eleman yetişmesi ve meslek okullarının pratikte ders vermeleri için çalışmaktayız. Ayrıca belediyelerimiz ile belirli mesafelerle işyerlerinin açılması için görüşmeler yapmaktayız.  Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ile Ustalık ve Kalfalık, Hijyen eğitim kursları açmaktayız ve belediyelerimiz ile seminerler düzenleyip sertifika dağıtımı yapmaktayız. Gaziantep’imiz Sanayisi ile olduğu kadar yemekleriyle de ön plandadır. Odamız olarak esnafımız ile birlik Gaziantep’i Turizmde bizler kalkındıracağız. Esnafımız ile birlikte ‘Bu şehrin hikâyesini yazacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler