USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

"Ortak Amaç Hizmet"

16-09-2015 07:16
Gaziantep

Ak Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Menderes Karaduman, 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili erken seçimleri ve 7 Haziran’da Ak Parti’de yaşanan oy kaybına ilişkin olarak Gaziantep bazında önemli açıklamalarda bulundu. Karaduman, Gaziantep’in sorunları ve çözüm yollarının yanı sıra, çözüm süreci ve Ak Parti iktidarının bölge için yaptıklarını anlattı.

“HALKIMIZ 1 KASIM’DA TELAFİ EDECEKTİR”

AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Menderes Karaduman, gazetemize 1 Kasım Seçimleri, Paralel Yapı, Gaziantep’in sorunları ve terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin 7 Haziran Seçimlerinde halktan gelen uyarıyı aldığını belirten Karaduman, “Seçimlerin ardından belediye başkanlarımız sahaya inerek halkın sorunlarına çözüm üretmek için çalışmaya başladılar” dedi. AK Parti’ye karşı iç dinamikler ile üst aklın birlikte hareket ettiğini vurgulayan Karaduman, “Halk üzerinde bir algı yönetimi oluşturarak, halkımızı yanılttılar. Seçim sürecinde dış basının en çok yoğunlaştığı parti HDP oldu. Nedeni ise HDP’nin barajı aşarak AK Partiyi iktidardan edebilecek olma olasılığı idi. Başarılı oldular. Ama inşallah halkımız 1 Kasımda bunu telafi edecektir. Daha önce gerçekleştirdiğimiz mitinglerde 3 partinin amacının AK Partiyi iktidardan etmek olduğunu söyledim. Ülkenin bir kaos ortamına sürüklenmek istendiğini dile getirdim” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP MARKA KENT DEĞİL”

Gaziantep’in marka kent olmadığını söyleyen Karaduman, “Gaziantep, Ortak Akıl ile yönetilen bir kent değil. ‘Ortak Akıl’ dediğimiz zaman kentte yaşayan tüm kesimlerden oluşan bir yönetim anlayışı akla geliyor. Üç kişinin aklı ile ortak akıl olmaz. AK Parti Gaziantep’te öyle bir miras devraldı ki bunu düzeltmek 10 yılda mümkün olmaz. 80 yılda Gaziantep koskoca bir köy haline getirilmiş. Yeşil alanı, spor alanı, eğitim alanı, sağlık alanı yetersiz bir kenti almışsın düzeltmeye çalışılıyor. Belediyelerimiz şehri düzeltmek için gayret ediyorlar, ama daha fazla gayret edebilirler. Ödenek, kamulaştırma ile ilgili problemler var. Yeni yerleşim yerleri ve sosyal donatı alanları yapabilmek için kamulaştırma yapılması gerekiyor. Burada vatandaşlar ile belediye arasında problemler yaşanıyor. Belediyelerin önündeki en büyük problem kamulaştırma olarak görünüyor” diye konuştu.

“HALKIN İKAZI ALINMIŞTIR”

Kentin uydu kent projeleri ile taşınması gerektiğini belirten Karaduman, “Ben İl Genel Meclis Başkanı iken, ‘Kentin taşınması, kentin seyreltilmesi’ gerektiğini söyledim. Uydu kentler inşa edilerek gece kondular da yaşayan insanların buralara taşıyarak, gece kondu alanlarına sosyal donatı ve park alanları yapabilirsiniz. Bugün Düztepe Bölgesi’nde sadece tek bir yeşil alan görülüyor. Başka bir yeşil alan yok, gri bir kent. Gaziantep’i el birliği ile yaşanabilir bir kent haline getirmeyi nasıl başarabiliriz? Bunu düşünüyoruz. Halkın içerisine inmek lazım, salonlardan ve loş ışıklardan kenti yönetemezsiniz. Şuanda belediye başkanlarımız çalışıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız mahallelere indi, çalışıyor. İşte sosyal belediyecilik budur. 7 Haziran’dan bu yana 2 aylık bir zaman geçti ve Belediye başkanlarımız halkı dün olduğu gibi bugünde dinliyorlar, halkımızın sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Halkımızın ikazı alınmıştır” diye konuştu.

“AK PARTİ TÜM İYİ NİYETİ İLE ADIM ATTI “

Gaziantep’te Paralel Yapı ile alakalı olumsuzluklar yaşandığını söyleyen Karaduman, “Paralel Yapı AK Parti’ye sızmaya çalışıyor. Parti içerisinde halen Paralel Yapı ile bağlantılı kişiler bulunuyor. Bu kişiler buharlaşmadılar. Bazı kesimlerden ‘Paralel Yapı il kol kola yürüdünüz’ eleştirileri yapılıyor. Biz tüm iyi niyetimizle insanları ayırt etmedik. Biz bu ülkede kardeşçe yaşayalım istedik. Bu sadece Paralel ile ilgili değil. AK Parti tüm iyi niyeti ile adım attı, olanların suçlusu AK Parti değildir. Şuanda da şehitlerin şehit olmasında AK Parti’nin rolü olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. AK Parti kadrolarından hiç kimse kan üzerinden siyaset yapmaz. İnsanların arasına nifak sokarak, insanları birbirine kırdırmaya çalışmak hiçbir inançlı insanın düşüncesi olamaz. Diyarbakır, Hakkari, Şırnaklı baskı altında. Kendi halkına zulüm edenleri halk görecektir” diye konuştu.

“AK PARTİYE KARŞI İÇ VE DIŞ DİNAMİKLER BİRLİKTE HAREKET ETTİ”

7 Haziran Seçimlerinde oy kaybı yaşandığını ifade eden Karaduman, “Oy oranlarının düşmesinde çeşitli faktörler vardır. Birinci faktör, üst akılla beraber iç dinamikler harekete geçirilerek vatandaşımızı algı yönetimi ile yanıltmaları etkili oldu. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iyi bir takiye yapan, dilinin altında zehir olan bir siyasi liderdir. Ülkenin batısında barış güvercini olarak görünen Demirtaş, doğuda vatandaşlarımızdan silah zoru ile oy aldı. Kürt vatandaşlarımıza kendi partinize oy verin diyerek çağırdılar. AK Parti’ye karşı iç ve dış dinamikler birlikte hareket ederek başarılı oldular. Dış basının en çok yoğunlaştığı parti HDP oldu. Nedeni ise HDP’nin barajı aşarak AK Partiyi iktidardan etmesiydi. Başarılı oldular. Ama inşallah halkımız 1 Kasımda bunu telafi edecektir. Daha önce gerçekleştirdiğimiz mitinglerde 3 partinin amacının AK Partiyi iktidardan etmek olduğunu söyledim. Ülkenin bir kaos ortamına sürüklenmek istediğini ifade ettim” diye konuştu.

TÜRKİYE 90’LI YILLARIN TÜRKİYESİ DEĞİL

Seçimlerin ardından HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın söylemlerinde değişiklik olduğunu ifade eden Karaduman, “Selahattin Demirtaş 8 Hazirandan sonra açıklama yaptı. “Bizim sırtımızı dayadığımız yer PYD’dir” şeklinde açıklamada bulundu. Kandil’den 11Haziran’da ‘Bizim için ateşkes bitmiştir” açıklaması geldi. Ateşkesi AK Parti bozmadı. AK Parti tüm iyi niyetiyle Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’siyle bir açılım yaparak, kardeşçe bir yaşam tarzının önünü açtı. Ama karşı taraf ‘Şark Kurnaz’lığı yaparak dağdan şehirlere silah stoklayarak, asker ve polislerimizi şehit ediyorlar. Allaha şükür, bölge halkımız bunu gördü. Türkiye 90’lı yıllara dönemeyecek, Türkiye 90’lı yılların Türkiye’si değil. Biz çok ders aldık. AK Parti bölgedeki sorunları açılım ile bitirme noktasına getirmişti. Ama iç dinamikler harekete geçerek sorunların hortlamasına neden oldular. Paralel yapı harekete geçerek önümüze takoz attılar, bizi karanlık dehlizlere çekmek istediler. Hesap edemedikleri tek şey ‘Bu millet bölünmez’. Bizim aramızda Kürt-Türk- Alevi ayrımcılığı kalmamıştı, millet bunu unutmuştu. Aklımızı başımıza alarak artık kardeşçe yaşamalıyız. Kardeşçe yaşamanın miladı da 1 Kasım seçimleri olacaktır” şeklinde konuştu.

“SEÇİLMEYECEĞİMİ BİLİYORDUM”

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den 11.sıradan milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Karaduman, “Realist olmak gerek, ben 11.sırada iken seçilmeyeceğimi biliyordum. Ülkemizin sıkıntıya gireceğini bildiğim için benim derdim siyasi ikbal ya da para olamaz. Bizim derdimiz, ülkemiz, bayrağımız ve ülkemizin huzurudur. Gaziantep’te bir huzursuzluk olduğu durumda ben milletvekili olsam ne olur? Ben adaylık başvurumu yaptım. Aday sıram değişmese bile çalışırım. Ben bu işe siyasi bir görev olarak bakmıyorum, bir vatandaşlık görevi olarak bakıyorum. Şuanda AK Parti’den başka ülkenin menfaatlerinin koruyup kollayan, ülkemizi 2023, 2071 hedeflerine taşıyacak hiçbir siyasi parti görünmüyor. Ben bu seçimlerde tüm kesimlerin ülkenin selameti için AK Partiye yöneleceğini düşünüyorum. Bu halk bizi 13 yıl iktidarda tuttu, biz halkımıza küsemeyiz.

“BEYTÜLMAL’A EL UZATMADIK”

Vatandaşa hizmet götürmek konusunda ayrım yapmadıklarını ifade eden Karaduman, “İl Genel Meclisi Başkanlığı dönemimde Gaziantep’te 9 İlçemize de, köylerimize de hizmet götürdük. İlimizde bulunan tüm köy ve ilçeleri bu kapsamda gezdim, yerinde incelemelerde bulundum. Farklı siyasi fikirlere sahip olan tüm vatandaşların hepsi ayrım yapmadan hizmet götürdüğümüzün bilincinde bulunuyorlar. İl Genel Meclisi’nde bizimle birlikte bulunan muhalefet partisi üyelerinin dahi benimle ilgili kötü düşünceleri olacaklarını düşünmüyorum. Alnımız ak, başımız dik şekilde 3 yıl boyunca Beytülmal el uzatmadık. Dürüst bir yönetim ile görevimizi tamamladık” diye konuştu.

“BÜYÜK FEDAKÂRLIKLAR YAPTIK”

Gezi olayları sırasında ülkenin gergin olduğunu belirten Karaduman, “Çamlık Parkı’nın içerisine bir okul yapılması gündemdeydi. Çevre halkı ile yaptığımız görüşmelerde Çamlık alanında incelemelerde bulunduk. Yeşil alan içerisine bir okul yapılmasının uygun olmayacağını dönemin Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya ilettik. Parkın bütünlüğünün bozulacağını ve meydana gelebilecek sıkıntıları anlattık. Devlet isteseydi oraya okul yapardı ancak oradaki halkımızın huzur için böyle bir karar aldık. Çok gündeme gelmemesine rağmen bu konuda hem sayın valimiz hem de bizler çok büyük fedakarlıklar yaptık. Gaziantep’e çok büyük hizmetlerimiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin en büyük Olimpik Havuzu’nun temeli atıldı. Yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Gaziantep’e çok büyük hizmetler yaptığımız kanısındayız. Bu kentte halkın yaşamını kolaylaştıracak tüm problemlerle ilgili çalışmalar yaptık. Kentteki hizmetlere katkımız olsun diye çalıştık” şeklinde konuştu.

“9 İLÇEDE KARŞILIĞIMIZ VAR”

Milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunurken başvuru formunda yer alan “Hangi ilçeyi iyi tanırsınız?” sorusuna 9 ilçemizi de iyi tanırım cevabını verdim. Çünkü 9 ilçede de karşılığımız bulunuyor. Partimiz dışında olan insanların bizi iyi karşılamaları ve ‘size nasıl yardımcı olabiliriz’ demeleri bizi mutlu etti. İlimizde bulunan 9 ilçe, 440 köy ve 180 mezranın yüzde 90’ını bilirim. Gaziantep’i karış karış taradık. Gazianteplinin hissiyatını, düşüncelerini biliyoruz. Oğuzeli’nde almış olduğumuz oy oranları bellidir. AK Parti 2014 yerel seçimlerinde ikinci parti olmuştu. 7 Haziran seçimlerinde ise AK Parti’nin Oğuzeli’nde aldığı oy oranı 6 puan artmıştır. MHP’de 8 puanlık, CHP’de 6 puanlık düşüş yaşanırken AK Parti Oğuzeli’nde oylarını arttırdı. Hizmetlerimizden dolayı farklı kesimlerden oy aldık” şeklinde konuştu.

“FIRAT’TAN AMANOS’A KADAR HİZMET GÖTÜRDÜK”

Gaziantep İl Genel Meclisi’nin son başkanı olduğunu hatırlatan Karaduman, “İl Genel Meclisi Başkanlığına oy birliği ile seçilen ilk başkan olarak görev yaptım. 43 meclis üyesinin oyu ile seçildim. Görev süresince ulaşımdan alt yapıya, özellikle milli eğitime noktasında başarılı projelere imza attık. Dönemimizde okullara 5 bin derslik yapıldı. Derslik yapılacak okullarla ilgili fizibilite çalışmaları yapıldı. Gaziantep’te sınıf başına düşen öğrenci sayısının 56’lardan 38’lere düşmesinde büyük emeklerimiz oldu. Karkamış Antik Kenti’ndeki mayınlı araziler temizlendi. Rum Kale’ye ulaşımda yaşanan sıkıntıları gidermek için yollar yaptık. Fırat’tan Amanos’a kadar hizmetlerimizi götürdük” şeklinde konuştu.

AYHAN DUMAN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler