USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

ORTAK AÇIKLAMADA UZLAŞAMADILAR

ORTAK AÇIKLAMADA UZLAŞAMADILAR
31-12-2018 09:18
Gaziantep

'Millet İttifakı'nın İYİ Parti ve CHP il teşkilatları gazetecilerin karşısında 'Kırmızı Çizgi' anlaşmazlığı yaşadı. İttifakın Gaziantep'teki son durumuna ilişkin ortak basın açıklaması yapmak için gazetecilerin karşısına geçen İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Serkan Karakuş ve CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu 'Kırmızı Çizgi' konusunda uzlaşamadı. Toplantıda sorulan ittifak kapsamında HDP'nin destekleyici pozisyonda olunup olunmayacağı sorusu üzerine İYİ Parti İl Başkanı, "Bizim İYİ Parti olarak kırmızı çizgilerimiz bellidir bazı konularda. Genel başkanımızın yaptığı açıklamalar var. Genel merkezin aldığı kararlar doğrultusunda devam edilecektir" açıklamasında bulunurken CHP İl Başkanı Hayri Sucu, "İYİ Parti ile CHP'nin oyları bu seçimi kazanmaya yetmiyor. Şu kırmızı çizgileri ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. Çok hissi davranmamalıyız. Kırmızı çizgileri millet için bir tarafa bırakmalıyız" dedi.

3 İL DAHA İTTİFAK KAPSAMINDA

İYİ Parti Gaziantep İl Teşkilatı ile CHP Gaziantep İl Teşkilatı ortak basın açıklaması düzenledi. İYİ Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında ev sahibi pozisyonunda oldukları için ilk olarak söz alan İYİ Parti İl Başkanı Serkan Karakuş "İnşallah bu seçimlerde ülkenin yaşadığı bu kaostan kurtulacağız" dedi. Karakuş, "Yerel yönetimlerden başlayıp iktidara doğru yürüyeceğiz. Ülke genelinde CHP ve İYİ Parti ittifak yaptı. Bu ittifak neticesinde toplamda 21 ilde ortak aday çıkarılacağı tebliğ edildi. Bunun 11'i İYİ Parti'de 10'u da CHP'deydi. Fakat dün 3 ilde daha ittifaka gidileceği ve CHP teşkilatlarının İYİ Parti tarafından destekleneceği bize beyan edildi. Netleşmiş bir protokol yok ama genel merkezden gelen haber bu" diye konuştu.

YENİDEN YAPILANMA İHTİYACI HİSSETTİK

Gaziantep'te CHP ve İYİ Parti teşkilatı ortak karar vererek Büyükşehir Belediyesi'ne aday çıkaracak olduklarını belirten Serkan Karakuş, "MHP'nin Gaziantep için Büyükşehir'de ve henüz netleşmese de ilçelerde aday çıkarmayacağı söylendi. Bundan dolayı yeniden bir yapılanmaya gitme ihtiyacı hissettik. Genel merkezlerden gelen bir paylaşım olursa her ilçede bırakılmış olan teşkilatın adayı desteklenecek" dedi.

GÖZLER 2 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜNDE

"Hayri Sucu başkanın daha önceki basın açıklamasında tüm ilçelerde her iki teşkilatın da aday çıkaracağı belirtilmişti. Bu haber netleşmişti ama protokol halinde imzalanmamıştı. Fakat MHP'nin son çıkışından sonra yeniden bir değerlendirmeye gitmeye zorunlu olduğumuzu hissettik" diyen Karakuş şöyle konuştu; "Çünkü çok farklı bir konjonktür gelişti. Hayri Başkan'ın açıklamasına herhangi bir tekzip yapmıyoruz, tüm ilçelerde her iki parti de aday çıkaracaktı fakat şu an hangi ilçeler hangi partiye bırakılacak bu genel merkezlerin vereceği bir karar. Bu karar belki de bize bırakılacak. 2 Ocak Çarşamba gününe kadar genel merkezlerimizden net bir açıklama gelecek. Ondan sonra yeniden bir açıklama yapacağız."

İLÇELERDE DURUM NET DEĞİL

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ittifakın devam ettiğinin altını çizen Karakuş, ilçelerde durumun henüz netlik kazanmadığını belirterek, "Teşkilatlar olarak önce Büyükşehir'i yani gövdeyi oluşturup sonrasında kanatları nasıl yerleştireceğimize karar vereceğiz. Büyükşehir'de İYİ Parti logosu altında ittifak devam ediyor. CHP teşkilatı bizi destekleyecek. İlçelerde netleşmiş bir durum yok. Ya herkes kendi adayını çıkaracak ya da parti merkezlerinin yaptığı gibi bir paylaşım yapılacak" dedi.

GENEL MERKEZ FİKRİMİZİ SORMADAN PROTOKOL İMZALAMIYOR

Gaziantep'te 'Millet İttifakı'nda herhangi bir sıkıntı olmadığına vurgu yapan İl Başkanı, "Yazılıp çizildiği gibi herhangi bir çatırdama, dağılma, kırgınlık, küskünlük yok. El ele Gaziantep'in geleceğine yön vereceğimizi düşünüyoruz. Bunun için en doğru adayları çıkarıp Gaziantep'i 15 yıllık eziyetten kurtaracağız" derken genel merkezin il teşkilatı olarak kendilerinin düşüncelerini önemsediğinin de altını çizdi. Karakuş, "Siyasette gündem çok hızlı değişiyor. Büyükşehir adayında rozet bizim rozetimiz olacak ama genel merkezin herhangi bir verdiği talimat yok. İttifakın ruhuna göre hareket edeceğiz. Büyükşehir adayında mutlaka istişare yoluyla ortak aday çıkaracağız. İlçeler bazında da genel merkezin deklare edicisi durumunda değiliz. Tabi genel merkezin talimatları net talimatlardır. Uyarız ama genel merkez bizim fikrimizi almadan karar vermiyor ve protokol imzalamıyor. Hem biz hem de genel merkez ittifak ruhuna göre hareket ediyor" ifadelerine yer verdi.

İKİ BAŞKANDAN İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Serkan Karakuş'un açıklamaları üzerine sorulan "HDP ile ilgili bir çekince var mı? HDP'nin dışarıdan destekçisi olduğu ittifaka dönüşebilir mi?" sorusu üzerine İYİ Parti ve CHP İl Teşkilatı başkanları fikir ayrılığına düştü. İki başkanın uzlaşamadığı konuda İYİ Parti İl Başkanı Serkan Karakuş, "Bizim İYİ Parti olarak kırmızı çizgilerimiz bellidir bazı konularda. Genel başkanımızın yaptığı açıklamalar var. Genel merkezin aldığı kararlar doğrultusunda devam edilecektir" diye açıklama yaptı. Ancak Karakuş'tan sonra söz alan CHP İl Başkanı Hayri Sucu, "Adayların kesinlikle bütün kesimlerden oy alacağı adaylar üzerinde uzlaşılması gerek. Tek başımıza kazanamıyoruz. İYİ Parti ile CHP'nin oyları bu seçimi kazanmaya yetmiyor. Bütün seçmenlerden oy alacak adayları çıkaracağız. Şu kırmızı çizgileri ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben o mantıkla bakıyorum. Kırmızı çizgileri bir tarafa koymamız gerekiyor. Çok hissi davranmamalıyız. Kırmızı çizgileri millet için bir tarafa bırakmalıyız" şeklinde açıklama yaptı.

'ŞU SENİN ŞU BENİM' KAVGASI ETMEYECEĞİZ

CHP İl Başkanı Hayri Sucu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Aslında 'Millet İttifakı' 16 Nisan 2017'de başladı. Referandumdan bu yana devam ediyor. İttifakın çatırdadığı söyleniyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Aslında sürecin erken başlamasından dolayı sanki geç kalmışız gibi bir algı oldu. Fakat çok da geç değil. Çünkü daha AK Parti de ilçe adaylarını belirlemedi. Bu seçimi biz kazanacağız. Çünkü ittifakın oyu yüzde 50'den daha fazla. Biz aday çıkarılsa da çıkarılmasa da birbirimizi destekleyeceğiz. Önemli olan kazanmaktır. Biz bir yumruk olmadıktan sonra kazanma şansımız kesinlikle olmaz. İYİ Parti'nin adayı bizim adayımız, bizim adayımız da İYİ Parti'nin adayı olacaktır. Kesinlikle ittifaka sahip çıkıyoruz. O yüzde 'Şu senin şu benim' kavgası edip karşı karşıya gelmeyeceğiz. Büyükşehir adayımızı da ayın 15'ine kadar belirleyeceğiz. Millet İttifakı kesinlikle kazanacaktır."

NARİN DEMİRCİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler