USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

“MÜCADELE SÜRECEK”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, bazı akademisyenlerin bazı Doğu illerinde sürdürülen terörle mücadele...

“MÜCADELE SÜRECEK”
20-01-2016 13:53
Gaziantep

Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, bazı akademisyenlerin bazı Doğu illerinde sürdürülen terörle mücadele çalışmalarının durdurulması yönünde hazırlanan bildiriye imza atmalarını sert bir dille eleştirdi. Bildiri karşısında sessiz kalan kesimleri de eleştiren Tanrıöver, terörle mücadelede geri adım atılmasını talep eden aydınların bir tanesinin bile doğru dürüst yayın sahibi olmadığını savundu.

“BİRKAÇ KURUM DIŞINDA SES YOK”

Bazı akademisyenlerin terörle mücadele çalışmalarının durdurulması yönünde hazırlanan bildiriye imza atması karşısında terörle mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, “Bin 100 akademisyen bundan 11 gün önce Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yürütülen terörle mücadele çalışmalarının durdurulması yönünde bir bildiriye imza attı. Bildirinin yayınlanmasından 6 gün sonra o zamana dek kimsenin sesi çıkmazken, Sayın Cumhurbaşkanımız bu yayınlanan bildiriye tepkisini ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın tepkisinden sonra kamuoyundan birkaç yankı geldi. Hür Akademisyenler Derneği toplayabildiği 746 imza ile karşı bildiri yayınladı. Türkiye’deki vatanseverler, milliyetçiler, sendikalar, meslek birlikleri, odalar, borsalar, iş adamı dernekleri, yayın birlikleri, vakıf üniversiteleri, eğitim, kültür alanında milletin maneviyatından kendini mesul hisseden kanaat önderleri, şehit ve gazi dernekleri yurt dışında Türkiye’nin lobisini yapmakla görevli kuruluşlar neredesiniz?” diye konuştu.

“DOĞRU DÜRÜST YAYINLARI YOK”

Bildiriye imza atan akademisyenlerin doğru düzgün bir yayınlarının olmadığına dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Muhammed Hakan Tanrıöver , “Neden bildiriye imza atan sözde aydınların bu memlekete fikri anlamda ne tür yayınlar katkılar yaptıklarından kimse bahsetmiyor? Araştırdım hiç biri fikir adamı değil doğru dürüst yayınları bile yok. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ülkemize yaptığı hizmetler ve yapacakları hizmetler yadırganamaz. Güneydoğu’da askerimizin, polisimizin yürüttüğü mücadele, bağımsız Müslüman Türkiye’yi kurmak için yapılmıyor mu? İstanbul’da bomba patlamasının akşamına sınırdan Türkiye’nin yürüttüğü kara harekâtı ile 200 Işid militanı öldürülüyor, yine kimseden ses çıkmıyor. Siz Sosyal demokratlar gerçi sosyal demokrasi deyip darbeci Kenan Evren’in önünde 12 Eylül’de arzı endam etmiştiniz. Hatırladım yine aynı darbede bu sözde akademisyenler yine bir aydınlar bildirisi hazırlamışlardı” şeklinde konuştu.

MESLEK ODALARI ORTAK DEKLARASYON YAYINLADI

Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, Gaziantep Sayacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, Gaziantep Karşıyaka Kredi Kooperatifi Başkanı Yaşar Yemişen, Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, akademisyenlere karşı bildiri hazırladı. Oda yönetimleri bildiride terörle mücadele çalışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanında olduklarını deklere ettiler.

Karşı bildiride şu ifadelere yer verildi;

“Esnaf odaları ve yönetimimiz olarak Türkiye’nin en önemli sorunu, kanayan yarası terörü lanetliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Devletimizin tüm imkânlarında yararlanıp Teröre destek bildirisi yayınlayan sözde aydınları kınıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere Devletimizi Yöneten tüm Bakanlarımıza, Emniyet mensuplarına, Silahlı kuvvetlerimize, Gaziantep Esnaf ve Sivil Toplum kuruluşu olarak tam destek vermekteyiz.

Aydının literatürel olarak pek çok tarifi, çeşidi ve niteliği vardır. Her sınıf, her eğitim ve öğretim kurumu, her sosyal, sanatsal, kültürel, siyasal, hatta dini kurumlar, toplumlar ile etnik gruplar, milliyetçi ve dinci şeklinde sıfatlandırılmış büyük insan kitlelerinin de veya işçi, köylü, şehirli, sanatçı, bilim adamı, iş adamı ve herhangi bir meslek grubundan herhangi bir kişi, kendilerine göre aydın olabilir. Fakat Teröre destek veren, kardeş kavgasını meşrulaştırmak isteyen insanlardan veya kitlelerden asla aydın olarak bahsedemeyiz. Yıllardır süregelen bu terör kavgasının bitmesinin zorluğunu bazı kitleler farkında değiller. Onlarca yıldır olan birikimleri bir anda temizlenemez, temizlenmesi beklenemez. İktidarımız terörün bitirileceğini ve istikrarın devam edeceğini sadece söylemiyorlar bunla ilgili de gerekli çalışmaları ve operasyonları yapıyor. Ülkemizde bu çalışmalara ve gayreti desteklememiz gerekirken haddini aşan ve neye hizmet ettiği bilinmeyen bazı kitleler önlerini kesmek ve ülkemizi diğer ülkelere karşı kötüleme amacındalar. Bu asla kabul edilemez. Gaziantep’imizin TERÖRLE anılmasını kabul etmiyoruz.

Biz esnaf odaları olarak ülkenin huzurunun sağlanacağına ve terörün yürütülen bu çalışmalarla biteceğine güvenimiz sonsuzdur. Bu ülkeyi bölmek isteyen kişiler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler