USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“KAZANAN GAZİANTEP OLDU”

24 Haziran seçimleri geride kalırken Gaziantep’i TBMM çatısı altında 5 siyasi partiden seçilen milletvekilleri temsil edecek

“KAZANAN GAZİANTEP OLDU”
25-06-2018 11:27
Gaziantep

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinde Gaziantep’te Ak parti 8, CHP 2, MHP 2, HDP 1 ve İyi Parti 1’er milletvekili çıkarttı. 1 Kasım seçimlerinde aldığı oyun 11 puan gerisinde oy alan Ak Parti Gaziantep teşkilatları buna rağmen ülke ortalamasının 9 puan üzerinde oy almayı başardı. Diğer yandan MHP’de uzun bir aranın ardından ikinci milletvekili çıkartarak Gaziantep’te önemli bir başarıya imza atmış oldu. Seçimlerde beklediği milletvekili sayısını çıkartamayan CHP’de ise hüzün hakim.

“BU SEÇİMİN KAZANANI TÜRKİYEDİR”

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, seçimlere ilişkin yazılı açıklamasında, “Gerçekleştirdiğimiz 24 Haziran Seçimlerde açık ara farkla kazanmış, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'mizin ilk Devlet Başkanı yapmış ve bu başarıda teşkilatımız ve halkımızın büyük emekleri geçmiştir. Allah'ın takdiri, halkımızın büyük desteğiyle, AK Parti'nin onurlu hizmet hikayesini sürdürmeye devam ediyoruz. Çıktığımız bu kutlu yolda her zaman en büyük gayemizin Hakka ve Halka hizmet olduğunu vurgulayıp, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, en büyük destekçimiz olan teşkilat mensuplarımıza ve kıymetli halkımıza müteşekkirim. Sürekli sahada olan ve çalışan İl Teşkilatıma, İl Kadın Kollarımıza, İl Gençlik Kollarımıza, İlçe Teşkilatlarımızın Tüm Kademelerimize, Mahalle Yönetimlerimize ve Sandıklarımızın başından ayrılmayan müşahitlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seçimde kazanan sadece biz değil, tüm Türkiye’dir” dedi.

“ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPARAK HATALARIMIZI GİDERECEĞİZ”

Seçimlerde beklediklerini sonucu alamadıklarını anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı İl Başkanı Hayri Sucu, “Milletimizin iradesi bizim için çok önemli, onların iradesine her zaman için saygı duyarım. Çoğunluk onlardan yana tercihini kullandı. Hatayı kendimizde arayacağız. Oy kaymalarını hepimiz gördük. Bizim burada aday adayı olan arkadaşlarımız farklı partilere oy verdiler. Aday olmayan arkadaşlarımız farklı partileri desteklediler. Milletimizin iradesine saygı duymak gerekiyor. Vekil sayımız değişmedi, diğer partilere kayan oylarımız ile biz Gaziantep’te 3 vekil çıkartıyorduk. İttifakta bulunan partilerinde zayıf kalması bizi sıkıntıya soktu. Bizim düşündüğümüz ve onların tahmin ettikleri oranda oy alamadılar. Bizden kayan oylar İYİ Parti ve HDP’ye kaydı. Sıralamaya giremeyen aday adayları HDP’yi tercih ettiler. Milletimizin iradesine saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZIN TAKDİRİ SAYGI DUYUYORUZ”

Uzun bir aranın ardından Gaziantep’te 2 milletvekili çıkartma başarısını yakalayan Milliyetçi Hareket Partisinde yüzler gülüyor. MHP Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik, “Seçim dönemi başladığı günden bu yana en çok çalışanlar bizim adaylarımız ve bizim teşkilatlarımız oldu. bu süreçte sürekli sahadaydık ve vatandaşlarla temas halindeydik. Aslında bizim açımızdan sürpriz olmadı, biz Gaziantep özelinde daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Fakat milletimiz bize bu teveccühü gösterdi, milletimizin kararına saygılı olacağız. Milletimizin bize verdiği vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Daha önceki beyanatlarda da belirttiğim gibi MHP 25 Haziran’dan sonra çalışmaya başlayacak. Bugün itibariyle Genel Merkezimizin verdiği talimatlar doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletimize hizmet edeceğiz. Biz sahada gelen değerlendirmeler sonucunda Gaziantep2ten 3 vekil çıkartacağımızı düşünüyorduk, taktir buymuş, milletimiz bu şekilde takdir buyurdu. Biz de milletimizin bize verdiği görevi yerine getireceğiz” dedi.

“TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN
BAŞARILI OLDUĞUMUZA İNANIYORUM”

Halkların Demokratik Partisi Gaziantep İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç, “Gaziantep’te birkaç puan daha yüksek oy alacağımızı düşünüyorduk ancak beklediğimizin altında bir oy aldık. Bunda Türkiye genelinde olduğu gibi HDP’yi dışlama, ötekileştirme, HDP’ye karşı ittifakların kurulması, ister istemez halkın gözünde olumsuz etkisi oldu. Türkiye genelinde yüzde 12 civarında oy aldık, biz yüzde 14 civarında bir oy bekliyorduk. Bunu da büyük bir başarı olarak görüyoruz. Gaziantep genelinde de aynı durum söz konusu, halkımızın teveccühü bu şekilde imiş, saygı duyuyoruz. Seçmenlerimize teşekkür ediyoruz, oy vermeyenlerinde HDP’yi bir Türkiye partisi olarak göreceklerini ve bu bağlamda değerlendirerek tercihlerini yapacaklarını umut ediyoruz. İkinci sıra adayımız Berivan Özpolat’ı az bir oyla meclise gönderemedik. İnsanların bizi anlayacakların düşünüyorum. Biz kesinlikle halkın teveccühüne saygılıyız. Tüm olumsuzluklar rağmen geldiğimiz noktayı başarılı buluyoruz” şeklinde konuştu.

2 YENİ MİLLETVEKİLİNİ MHP VE İYİ PARTİ ALDI

1 Kasım seçimlerinde 12 milletvekilliğinden 8'ini AK Parti, 2'sini CHP, 1'ini HDP ve 1'ini MHP kazanmıştı. MHP'den seçilerek meclise giden isim olan Ümit Özdağ daha sonra partisinden ayrılarak İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. Seçmen sayısı 1 milyon 214 bin 503 olan Gaziantep'in dün yapılan seçimler öncesi milletvekili sayısı 2 artarak 14'e yükseldi. Seçmenlerin yüzde 86'sının sandığa gittiği kentte AK Parti yüzde yüzde 51.4, CHP yüzde 15.1, MHP yüzde HDP yüzde 11.9, İYİ Parti ise yüzde 6.7 oranında oy aldı. Oylama sonucunda resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP ve MHP 2, HDP ve İYİ Parti ise birer milletvekili çıkardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler