USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

‘KAVGAYI BİTİRECEĞİZ’

‘KAVGAYI BİTİRECEĞİZ’
14-10-2015 11:05
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım milletvekili seçimi öncesinde Gaziantep’e geldi. Ankara’da yaşanan katliam nedeniyle Gaziantep’te sessiz sedasız karşılanan Kılıçdaroğlu, gün boyu önemli ziyaretlerde bulundu.

 

 !#**g24&in=false**#! 

 

KÜSGET SANAYİ BÖLGESİ’NDE ESNAFLA BULUŞTU

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. KÜSGET Sanayi Bölgesi’nde esnaflarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşanan kavgayı bitireceğiz” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafların sorunlarını dinledi. KÜSGET Sanayi Bölgesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Bakanı Mehmet Kemal Güneş’i ziyarette konuşan Kılıçdaroğlu, “KÜSGET Sanayi Bölgesi adı küçük ama kendisi Türkiye’nin en büyük sanayi sitesinde sanayicilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Esnafımız, sanayicimi ve işçilerimiz çalışarak devlete hizmet üretiyor. Herkes devlete vergisini veriyor. Bizim bu ortamda sanayici, KOBİ’lerimizin rahat çalışması için huzur içinde bir ortam hazırlamamız gerekiyor. Bunun şartları Türkiye’de kaybolmaya devam ediyor. Biz huzur ortamını yakalamak, birliğimizi bütünlüğümüzü korumak zorundayız” diye konuştu.

 

“HER ORTAMDA ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIM”

 

İnsanlar arasında görüş farklılıkları olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Görüş farklılıklarımız olabilir ama aynı topraklar üzerinde yaşıyor, çalışıyoruz. Hepimizin ortak bir hedefi var: ‘Güçlü, bölgesinde lider ve dünyada sözü dinlenir bir Türkiye için çalışıyoruz. Siyasetin varlık nedeni de budur. Siyaset kavga aracı, gerginlik alanı, vatandaşı ayrıştırma alanı değildir. Siyaset vatandaşın bir sorunu varsa onu gidermektir. Siyasetin görevi budur. Biz bu görevimizi unuttuk, ayrıştırma ve kavga sürecini başlattık. Yeni bir dili kullanmaya özen gösteriyoruz, yeni bir dil kullanacağız. Sizlerin huzurunda tüm esnaf ve sanayicimize sesleniyorum; bu ülke de kavgayı bitireceğiz, her ortamda sizlerin yanınızda olacağım. CHP’ye oy verirsiniz vermezsiniz o sizin özgür iradenize bağlı ama benim size sözüm rahat ve demokratik ortam sözüdür. Siyasetçi olarak sizlere söz veriyorum” şeklinde konuştu.

 

“İSTİFA ETMELERİ LAZIM”

 

“İçişleri Bakanının ve televizyonda gülümseyen Adalet Bakanının görevlerinden ayrılmaları veya azledilmeleri gerekiyor. Bürokratın ne günahı var? Sonuçta faturayı bürokrata kesiyorlar. Ülkeyi bürokrat yönetmiyor ki, ülkeyi hükümet yönetiyor. Hükümetin başında Sayın Davutoğlu var. O hükümette İçişleri bakanı var, Adalet bakanı var. İstifa etmeleri gerekiyorsa onların istifa etmesi lazım. Bu işin bir siyasi sorumlusu vardır. Siyasi sorumlu ben değilim, buradaki esnaf da değil, Antepli de değil. Siyasi sorumlu kim; ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenler istifa etmiyorlar, faturayı aşağıdaki bir gariban bürokrata çıkarıyorlar. Onların istifa etmesi lazım ve ayrılmaları lazım. Demokrasi ve siyasi sorumluluk bunu gerektirir" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara'daki saldırıların IŞİD tarafından yapıldığına ilişkin yöneltilen bir soruyu ise, "Kesinleşti, onu biliyorum" şeklinde yanıtladı.

 

“GÖREVDEN ALINMAYA TEPKİ”

 

Gaziantep’te önemli açıklamalarda bulunan Kemal Kılçdaroğlu, gazetecilerin, görevden alınan Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile ilgili sorusuna cevap verdi. Emniyet Müdürü Kartal’ın görevden alınmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “İstifa etmesi gerekenlerin ayrılması lazım. Yani içişleri bakanının ve televizyonda gülümseyen adalet bakanının ayrılması ya da azledilmeleri gerekiyor. Bürokratın ne günahı var? Suçu da faturayı da bürokrata kesiyorlar. Bu işin siyasi sorumlusu var. Siyasi sorumlusu ben değilim, esnaf da değil. Siyasi sorumlu kim? Siyasi sorumlu ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenler istifa etmiyorlar. Faturayı aşağıdaki gariban bir bürokrata çıkarıyorlar. Onların istifa etmesi ve ayrılmaları lazım. Demokrasi ve siyasi sorumluluk bunu gerektirir” dedi.

 

“BEN CEBİMİ DEĞİL VATANDAŞI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Gaziantep'te Sebze ve Meyve Hali'ne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret etti, Esnafla özçekim yapan Kılıçdaroğlu, ikram edilen baklava ve meyvelerden yedi. Daha sonra Nizip'e geçen Kılıçdaroğlu, otoban girişinde karşılandı. Nizip ilçe merkezinde seçim otobüsü ile tur atan Kılıçdaroğlu, esnaf kıraathanesinde durarak çay içti. Vatandaşların ve esnafın sorunlarını da dinleyen Kılıçdaroğlu, "Fabrikaları da açacağız, işsizliği de önleyeceğiz. Herkes geçinecek. Herşeyden önce bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Kavgasız siyasete, birbirimizi kucaklamaya ihtiyacımız var. Snun da yapacağız ve bunun da sözünü veriyorum. Çünkü ben cebimi değil, vatandaşımı düşünüyorum. Vatandaşın derdi varsa eğer o dert benim derdim. Ve ben o derdi çözeceğim" dedi.

'Başbakan Kemal' sloganları atılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Slogan güzel, onu hayata geçireceğiz. 1 Kasım'da sandığa gideceğiz, bu ülkenin kötü talihini birlikte değiştireceğiz" dedi. Vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini söyledi. Daha sonra CHP ilçe teşkilatına giden Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden parti binası önünde toplanan kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu, buradaki kısa konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. 1 Kasım'da sandığa gidilmesini ve CHP'ye oy verilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Bana yetki verin, Türkiye'nin sorunlarını çözeceğim. Benim bir derdim yok. Benim derdim Türkiye'nin geleceği. 1 Kasım'da sandığa gidin. Eğer diyorsanız hayatımızdan çok memnunuz, o zaman gidin AK Parti'ye oy verin. Ama memnun değiliz, derdimiz var, sorunumuz var, Türkiye'de huzur kalmadı diyorsanız onun adresi de belli. Geleceksiniz ve CHP'ye oy vereceksiniz. Hiç bunun orta yolu yok. Saraya hizmet eden bir başbakan istiyorsanız adresi belli, Ahmet Davutoğlu, saraya değil de millete hizmet eden bir başbakan istiyorsanız, onun adresi de belli, CHP, Kılıçdaroğlu. Ben saraya hizmet etmem, halka hizmet ederim. Ben yetkiyi saraydan almam, milletten alırım" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler