USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“KAHRAMAN” ŞEHİT KAMİL’İN AİLESİNE İSTİKLAL MADALYASI VERİLECEK

“KAHRAMAN” ŞEHİT KAMİL’İN AİLESİNE İSTİKLAL MADALYASI VERİLECEK
26-04-2020 12:08
Gaziantep

2 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından Gaziantep’in kahraman simge isimlerinden Şehit Kamil’in ailesine İstiklal Madalyası verilmesi kararlaştırıldı. Gaziantep Barosu eski Başkanı İskender Kahraman, kent adına duygulandıran bir kararın alındığına dikkat çekti.

Kurtuluş Savaşı’nda hizmeti tespit edilen 8 şehit ve gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı. Karar kapsamında Gaziantep Savunmasının simge isimlerinden olan Şehit Kamil'in ailesine İstiklal Madalyası verilecek. Şehit Kamil’in torunlarına verilecek olan İstiklal Madalyası için yardı sürecini yürüten Gaziantep Barosu eski Başkanı İskender Kahraman, Şehit Kamil’in yaşayan tek kardeş olan Kemal Dilek’in yakın zamanda yaşamını yitirdiğini dile getirerek, İstiklal Madalyasının Şehit Kamil’in torunları tarafından Gaziantep adına alınacağını duyurdu.

2 YIL SÜREN HUKUK MÜCADELESİ

İstiklal Madalyasının Şehit Kamil’in ailesine verilmesi için yoğun bir hukuk mücadelesi veren Gaziantep Barosu eski Başkanı İskender Kahraman , “2018 yılının ortalarına doğru Gaziantep barosu başkanlığı yaptığım dönemde dönemin Gaziantep valisi Ali Yerlikaya’nın daveti üzerine valilik makamına gittim. Burada Vali bey başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, İL Nüfus müdürü, Mega Tv Genel Müdürü Arif Kurt ve Gazi Kültür Sanat A.Ş. genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Yakar bey ile bir toplantı yapıldı. Bu toplantıdan çok önce Kurtuluş savaşında Gaziantep’in kahraman şehidi Şehitkamil’in istiklal madalyası olmadığı bunun verilmesi için çalışmalar yapılması gerektiği konuşulmuş hatta Milli Savunma Bakanlığına başvuru yapılmıştır. Ancak nüfus kayıtlarında bulunan birçok eksiklik bulunduğundan dolayı bu eksikliğin giderilmesi gerektiği nedeniyle iade edilmiştir” dedi.

“HUKUK SÜRECİNİN BAŞLATILMASI GEREKİYORDU”

“Bu eksikliğin giderilmesi de adli yollarla yani mahkeme eli ile mümkün olduğundan Vali Bey bizleri de bu toplantıya çağırmıştı. O toplantı da durum tarafıma anlatılmış bu bayrağı size emanet edebilir miyiz denildiğinde büyük bir onur ve gurur ile kabul ettik. Ve şimdi rahmetli olan Kemal Dilek amcamızdan vekaletname alarak davasını açtık” şeklinde konuşan Gaziantep Barosu eski Başkanı İskender Kahraman sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Tabi kayıtlar çok eski olduğu için hazırlık aşaması ve dava aşaması biraz uzun sürdü. Ama en son 2019 yılı aralık ayında karara çıkarak kesinleştirmesi yapılarak milli Savunma Bakanlığına başvurusu tamamlanmış v e bugün itibariyle Cumhurbaşkanı kararnamesi ile İstiklal madalyası hak sahibine verilmiştir. Bu bizler açısından gurur vericidir. Böyle bir olayın sonuçlanmasında az da olsa vesile olmamız büyük onur kaynağıdır. Şehrimize ve ülkemize mücadelesi ile bağımsızlığın yolunu açan bir kahramanın anısını yaşatmaya ortak olmak anlatılamaz bir duygudur.”
        
“KEMAL DİLEK ŞEHİT KAMİL’İN YAŞAYAN TEK KARDEŞİYDİ”

“Kemal Dilek amcamız Şehitkamil’in yaşayan tek erkek kardeşiydi. Ancak Yakın zamanda maalesef kaybettik. Ancak bu süreçte bunun alınmış olması ciddi bir takip ve çalışmanın ürünüdür” diye konuşan Gaziantep Barosu eski Başkanı İskender Kahraman sözlerini şu şekilde tamamladı;
“Tabi biz sadece üzerimize düşen kısmını gerçekleştirdik. Bu işin başlamasına vesile olan dönemin Gaziantep valisi Ali Yerlikaya şimdi İstanbul Valisi olmasına rağmen her aşamasını takip etmiştir. Süreçte biz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, İl Nüfus Müdürü, Mega Tv Genel Müdürü Arif Kurt ve Gazi Kültür Sanat A.Ş. genel Müdürü Prof.Dr. İbrahim Halil Yakar tabiri caiz ise işin mutfağında bulunduk. Mevcut Gaziantep Valimiz Davut Gül’ün ve Gaziantep Başsavcımız Ali Ulvi Yılmaz’ın da desteğini alarak Adalet bakanı Abdulhamit Gül’ün çabaları ve nihayetinde Cumhurbaşkanının oluru ile İstiklal madalyası hak sahibine geç de olsa ulaşmış ve büyük bir ayıp ortadan kaldırılmıştır. Bu işin içinde olmama vesile olan herkese teşekkür ediyorum.. Belki de meslek hayatım ve genel yaşantım boyunca yaşayacağım en büyük manevi kazancı sağladığımı düşünüyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler