USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlık dersi verdiniz"

Çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in ensar kenti olduğunu belirterek, “Gaziantep dünyaya insanlık dersi verdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
25-10-2015 10:09
Gaziantep

Çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in ensar kenti olduğunu belirterek, “Gaziantep dünyaya insanlık dersi verdi” dedi.

COŞKU İLE KARŞILANDI

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ilk adresi Hasan Kalyoncu Üniversitesi oldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi binasında düzenlenen 2015-2016 eğitim-öğretim yılı akademik yılı açılışı programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Fahri Doktora unvanı takdim edildi. HKÜ 2015-2016 yılı açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM eski başkanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Başkanı Taner Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep milletvekili adayları Ahmet Uzer, Hakan Tanrıöver, Ali Şahin, Fikret Tural, Selam Yetkinşekerci, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

“ADINI TAŞIYAN ÜNİVERSİTE HASAN KALYONCU’NUN HAYALLERİNİ HAYATA GEÇİRECEK”

Yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merhum Hasan Kalyoncu,‘devletin bekasının siyasetle, milletin bekasının ise bilgiyle sağlanabileceği’ anlayışıyla hareket ederek, hayatı boyunca ilme, eğitime, gençliğe büyük önem verdi. Merhum Kalyoncu maneviyatı olmayan toplumların vicdansız hale geleceğini, fikriyatı olmayan toplumların ise iddialarını kaybedeceğini bilen bir şahsiyetti. Kendi adını taşıyan bu üniversitenin, onun vizyonunu, hayallerini hayata geçireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 !#**v31&pl=true**#! 

“BÖLGEDE YAŞANAN GELİŞMELER FIRSAT VE SORUNLARI BERABERİNDE GETİRDİ”

Bölgede meydana gelen olayları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizde bir süredir yaşanan gelişmeler, Gaziantep için hep yeni fırsatları, hem de yeni bir takım sıkıntıları beraberinde getirmiştir. Geçmişimizi doğru şekilde öğrenmeden ve doğru şekilde konumlandırmadan geleceğimizi kuramayız. Ülkemizde ve özellikle Gaziantep’te bir süredir yaşadığımız gelişmeleri doğru değerlendirmemiz halinde, bize geçmişimiz ile geleceğimiz arasında güçlü köprüler kurma imkanı vermektedir. Gaziantep’in üstlendiği görevleri çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar şehrin ve burada yaşayan kardeşlerimizin yaptıkları fedakarlıkları ve gösterdikleri sabrı çok iyi biliyoruz. Kardeşlerim sizde bir ensar sabrı olduğunu görüyor, biliyor ve bundan dolayı sizleri alkışlıyorum. Bu sınavı başarı ile verdikleri için her bir Gaziantepli kardeşime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

“DERTLERİ TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK”

Suriye sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin başından beri savunduğu düşüncelerin kabul görmeye başladığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama dert aslında Türkiye’yi bölmek. Atılan adım bunun için. Şu anda 911 kilometre Suriye’ye sınırı olan, öbür tarafta 350 kilometre sınırı olan bir ülke, akrabalık bağları olan bir ülkeden, bu ilişkileri daha iyi değerlendirebilecek birileri olabilir mi? Ama birileri adeta ’bu işi biz daha iyi biliriz, daha iyi değerlendiririz’ mantığı ile hep öne geçmenin gayreti içindeler. Bundan dolayı ki başaramadılar” diye konuştu.

“PYD’YE SİLAH SAĞLAYAN ÜLKELERİ BİLİYORUZ”

PYD’nin bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz PYD bir terör örgütüdür dememize rağmen diğerleri PYD’nin bir terör örgütü olduğunu kabul etmiyorlar. PYD için ‘O bir siyasi bir organizasyondur’ diyorlar. PYD, PKK’nın Kuzey Suriye’deki ve Irak’taki uzantılarıdır. Şu anda PYD’nin içinde bin 400 PKK mensubu var. Bunu gözden kaçırmanın hiçbir anlamı yok. Bu bir gerçektir. Maalesef bize dost görünen ülkelerin hepsi tam aksi istikamette ifade etmeye çalışıyorlar. Bunlara silah yardımı geliyorsa bunlardan geliyor. Bu silahların hangi ülkelerin silahları olduğunu gayet iyi biliyoruz. Yardım sağlayan ülkeler ile yapığımız ikili görüşmelerimizde kendilerine bunu söylüyoruz. Artık dünyada hiçbir şeyi gizlemek mümkün değil. Türkiye bir NATO ülkesi olduğu için, onlar bizim envanterimizde olan malzemeleri biliyorlar. Biz de onların envanterinde ne varsa biliyoruz" dedi.

ERDOĞAN, AVRUPA ÜLKELERİNE YÜKLENDİ

Suriye Sorunu’na ilişkin gerçekleştirilen çalışmaların dünya da taktir gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Bize gelip ’size çok teşekkür ediyoruz. Siz bu işi çok başarılı götürüyorsunuz. Şu anda 2,5 milyon insanı ülkenizde barındırıyorsunuz. Size bugüne kadar yardımcı olamadık. Ama sonra sizlere yardımcı olmamız lazım’ diyorlar. Uygulamaya gelince hiçbir şey yok. Bakın 8 milyar dolar bizim yaptığımız harcama kamplarda. Kampların dışındakileri söylemiyorum. Birde İstanbul’da 500 bine yakın Suriyeli mülteci var. Belediyeler ve STK’larla altından kalkmaya çalışıyoruz. Ama batılı ülkeler kapısını kapatıyor” dedi.

"NOBEL’İ ASIL HAK EDEN GAZİANTEPLİLER”

30 bin sığınmacıya kapılarını açan bir ülkeye Nobel verilmesine ilişkin tartışmaları değerlendiren Erdoğan, “30 bin Suriyeli Sığınmacıyı ağırlayan bir ülkeye Nobel verilmesiyle ilgili dünya kamuoyunda bazı tartışmalar olduğunu görüyoruz. Nobel’i asıl hak edenler, sınırlarına gelen insanlara kapılarını kapatanlar değil, yıllardır vakur bir şekilde ülkelerinin özgürleşmesini bekleyen Suriyeli kardeşlerimizdir. Ve onlara sahip çıkan Gaziantep’teki kardeşlerimizdir. Suriye de körüklenen terör ateşi en çok bizi etkiliyor. Bu ateş, mutlaka bölge ile birlikte Avrupa’yı ve dünyayı da yakmaya başlayacaktır. Önümüzdeki dönemde, sorunun çözümü konusunda önemli gelişmelerin yaşanacağını umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, “Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır” dedi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise, “Ülkemizin önünü açtığı gibi bizleri cesaretlendirdi ve destekledi. Bu yıl ilk mezunların sevincini yaşarken mevcut öğrenci sayısını 6 bine çıkarttık. Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren akademik bilgisi, mesleki donanımı yüksek, milli şuura sahip, bireyler yetiştirmeye katkı sağlamayı hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.

2015-2016 yılı Akademik Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Taner Yılmaz tarafından fahri doktora unvanı verildi.

“SİZLERDE GAZİANTEP’İ GAZİANTEP YAPAN İNANCI GÖRÜYORUM”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ndeki programın ardından Şahinbey Spor Salonu’nda Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bulunan gençlere hitap ederek, “Geleceğimiz, umudumuz, istikbalimiz olan, Yeni Türkiye’nin neferleri siz genç kardeşlerimle beraber olmaktan, hasret gidermekten büyük memnuniyet duyuyorum. Karşımdaki şu güzel topluluğa bakarken, bir kez daha Türkiye’nin aydınlık ve müreffeh yarınlarını görüyorum. Sizlerin umutla parıldayan gözlerinizde, coşkuyla çarpan kalplerinizde, aydınlık yüzlerinizde, Antep’i Gazi yapan o iradeyi, o inancı görüyorum” diye konuştu.

 !#**v30&pl=true**#! 

“TÜM DÜNYAYA İNSANLIK DERSİ VERDİNİZ”

Gazianteplilerin, savaştan, varil bombalarından, eli kanlı rejimin ve terör örgütlerinin şiddetinden kaçan yüz binlerce Suriyeliye sahip çıktığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantepli dinleyicilere hitaben, “Provokasyonlara, kışkırtmalara, kardeşi kardeşe kırdırma girişimlerine prim vermeden 4,5 yıldır tüm dünyaya insanlık dersi verdiniz, Türkiye’nin yüzünü ağarttınız. Ben, her bir Gaziantepli kardeşime kalpten teşekkür ediyorum. Sizler, Alparslan’ın, Selahaddin Eyyubi’nin, Fatih’in, Yavuz’un, Antep’i Gazi yapan kahramanların torunlarısınız” dedi.

“BİZ SADECE ALLAH’IN ÖNÜNDE EĞİLİRİZ”

Konuşmaları sık sık sloganlar ile bölünen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dik dur eğilme, gençlik seninle” tezahüratlarına karşılık, “Biz sadece ve sadece rükûda eğiliriz, biz sadece Allah’ın önünde eğiliriz. Bunun dışında asla” dedi

“TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE’NİN KARDEŞLİĞİNİ HEDEF ALIYOR”

Türkiye ne zaman atılıma geçtiyse, kirli oyunların ve senaryoların devreye sokulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bu saldırıların, bütün bu kirli, kanlı hesapların tek hedefi; Türkiye’nin büyümesini ve kendi ayakları üzerinde durmasını engellemektir. İşte bugün yine terör üzerinden, eli kanlı terör örgütleri üzerinden Türkiye’nin birliği, beraberliği, kardeşliği hedef alınıyor. Cinayet şebekeleri, paralel ihanet çetesiyle el ele vererek ülkemizi 2023 hedeflerinden, büyük ve güçlü Türkiye idealinden koparmak istiyor” şeklinde konuştu.

“BU PARALEL RAHAT DURMUYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığı iddialarına esprili bir dille cevap vererek, "Enteresan bir şey var tabii. Bu paralel rahat durmuyor ya, oğlum da benim birikmiş olan milyar dolarlarımı İtalya’ya kaçırdı ve oraya yerleşti. Şimdi de o milyarlarca dolar nereye sığdı bilmiyorum. Herhalde paralel kendileri bir yerlere sığdırmış Ve oğlum burada. Doktorasını bitirene kadar da İtalya’ya gidecek gelecek” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV’e ait Hatice Hatun Yüksek Tahsil Kız Yurdu’nun açılışında yaptığı konuşmada, "Hayır işlerinde kapımı çalan herkese her türlü desteği verdim. Biz bu makama belli mahfillerden icazet alarak gelmedik. Milletten icazet alarak geldik. Bu konuda her türlü spekülasyonları yapanlar, kimler olduğunu biliyorsunuz. Bundan sonra da yapacaklar biliyorsunuz. Armudu yenen ağaç taşlanır. Bunların bugüne kadar bu tür eserleri olmamıştır. Hep iftira atmışlar. TÜRGEV’in yurtlarında hamdolsun 8 bin kızımız kalıyor. Bu temennimiz odur ki, bu 16 bin, 32 bin olsun. İnşallah daha da artsın. Çünkü buna çok ihtiyaç var. Biz kızlarımız o malum yapıların yerlerinde kalmasını değil, inşallah bu tür istikametini kendisinin belirleyeceği yerlerde kalmasını istiyoruz" dedi.

“SİZLERE HİZMETKAR OLARAK BU YOLDA YÜRÜYECEĞİZ”

"Üniversite kızlarımızın iradesi yok mu, kalkıp da bu iradelerini birilerine teslim etmeyecekler" diyen Erdoğan, "İradenizi sadece hakka ve halka teslim edin yeter. Birileri de bakıyorsunuz koskoca adam, devletin en üst kademelerinde çalışıyor ama diyor ki, ‘Bir yere sormam lazım. Oraya soracağım, oradan talimat gelecek ona göre’, o talimatı beklediğin yer ne anlar Türkiye’den. Türkiye’nin neresini okur, nerede ne var, yok. Sizlere hizmetkar olarak bu yolda yürüyeceğiz. Eğitimde bir devrim yaşıyoruz. Şu anda 193 üniversitemiz var. İlmin ulaşmadığı yer bu ülkede yer kalmayacak. Bizim tüm arzumuz, istiyoruz ki hem ilim, hem de irfan sahibi olun. Bilgi ile hikmeti ihmal etmeyin. Hatice Hatun Yüksek Tahsil Kız öğrenci yurdu sizlere hayırlı olsun. İnşallah bundan sonraki açılışlarda da bir arada olalım" diye konuştu.

 !#**g53&in=false**#! 

“MİLYARLARCA DOLAR NEREYE SIĞDI”

Oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığı iddialarına espri bir dille cevap veren Erdoğan, "Enteresan bir şey var tabii. Bu paralel rahat durmuyor ya, oğlum da benim birikmiş olan milyar dolarlarımı İtalya’ya kaçırdı ve oraya yerleşti. Şimdi de o milyarlarca dolar nereye sığdı bilmiyorum. Herhalde paralel kendileri bir yerlere sığdırmış. Ve oğlum burada. Doktorasını bitirene kadar da İtalya’ya gidecek gelecek. Doktora bittikten sonra da TÜRGEV’de sizlere hizmetkar olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler