USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Hatlarda bakım gerekiyor

Hatlarda bakım gerekiyor
04-01-2017 11:25
Gaziantep

Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkan Yardımcısı ve trafo uzmanı Aydın Dalkesen, kış aylarıyla birlikte trafo ve enerji nakil hatlarının bakımının düzenli şekilde yapılmadığını söyledi. Dalkesen geçtiğimiz hafta sonu yaşanan kesintinin planlı bir kesinti olduğunu ama genel anlamda yaşanan kesintilerin trafo ve hatlarda yapılması gereken bakımların yapılmamasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketinin Gaziantep’te havaların soğumasıyla birlikte trafo be enerji nakil hatlarında düzenli bakım yapması gerekirken bu bakımı az oranda gerçekleştirildiğine dikkat çeken, Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkan Yardımcısı ve trafo uzmanı Aydın Dalkesen, şebeke yenileme ve tadilat konularında kurumun ekip anlamında yetersiz kaldığını anlattı. Dalkesen açıklamasında, “Yeni oluşan mahallelerde kurum arıza ve bakım ekipleri düzenli çalışmalarını gerçekleştirirken, eski mahallelerde ise eski trafo ve enerji nakil hatları üzerinde gerekli bakım ve onarımlar yapılmıyor. Bu tür yerlerde ancak arıza oluştuğunda ekipler müdahale ediyorlar. Zamanında bakım ve onarımlar yapılmış olsa elektrik kesintileri bu kadar sık gerçekleşmez” diye konuştu.

Diğer yandan yeni abone başvurularında elektrik kurumunun bürokratik işlemlerden dolayı işi uzattığını anlatan Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkan Yardımcısı ve trafo uzmanı Aydın Dalkesen, bunun neticesinde kent genelinde kaçak elektrik kullanımın arttığına dikkat çekti. Kaçak elektrik kullanımında vatandaşların önemli bölümünün mecburiyetten bu yönteme başvurduğunu anlatan Dalkesen, “Abone alabilmek için başvurusunu yapan vatandaşın işini uzatırsanız o vatandaş kaçak kullanıma yöneliyor. Bildiğiniz gibi havalar soğudu. Evinin elektriği bağlanmayan vatandaş mecbur kalıyor ve enerjiyi kaçak olarak kullanıyor. Öte yandan ise kaçak kullanımı arttıkça kaçak kullanımında ülke sıralamasında üst sıralara çıkıyoruz. Bu kentimizin imajı açısında çok kötü bir durum, bizler kurumdan elektrik abone işlemlerini daha hızlı yapmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler