USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

CHP’DE İLK ADAY REİSOĞLU OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep il başkanlığı seçimi için kongre tarihi beklenirken, örgüt iradesi ve desteğiyle Reis Reisoğlu, il başkan adaylığını açıkladı.

CHP’DE İLK ADAY REİSOĞLU OLDU
21-04-2021 07:40
Gaziantep

5 Nisan tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep il başkanlığına kayyum yönetim ataması gerçekleştirildi. Neşet Uçar’ın başkanlığında atanan geçici kurul, Gaziantep il başkanlığı kongresi için tarih üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak olan il başkanlığı seçiminde il başkanlığına soyunan Reis Reisoğlu, yapılan toplantı ve istişarelerin ardından örgüt iradesi ve desteğiyle aday olduğunu dile getirdi.

“ÖRGÜTÜMÜZE GÜVENİYORUZ
HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR”

“Genel Merkezimizin uygun görmesiyle 05 Nisan tarihinde 7 kişilik kayyum heyeti atanmasının ardından; Genel Merkezimiz seçim startını vererek kongre tarihini almasını istemesi ile birlikte en kısa zamanda kongre yapılmasının önünü açtı. Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğümüz Partimizin anayasasıdır. Tüzüğümüz açık ve net bir şekilde ortada; Kayyumla atanan 7 kişilik kayyum heyeti; 45 gün içerisinde il başkanlığının kongre takvimini açıklar” şeklinde sözlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Adayı Reis Reisoğlu, “Örgüt iradesi yolunda yılmadan, yorulmadan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Reisoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Cumhuriyet Halk Partisi kayyum İle gelen İl başkanı ve yönetimi 45 gün bitmeden 15 gün öncesinde Seçim kuruluna başvuru yaparak seçime götürür. Seçim kuruluna kongre tarihi için başvuru yapmadığı takdirde Tüzüğe aykırı davranmaktan suç işler ve dava konusu oluşur. Yani en geç 04 Mayıs tarihinde Seçim kuruluna seçimi yapabilmek için başvuru yapılması gerekir. Ardından seçimle gelmiş seçilen Yeni İl başkanı ve Yönetim Kurulu İlçe Başkanlıkları ve yönetimleri için 5 kişilik geçici kayyum atayarak 30 gün içerisinde İlçe kongrelerini tamamlayarak görevini tamamlamış olur. Kaldı ki; kısmi kapanma tedbirleri ile ilgili Gaziantep Valiliğinin açıklaması aynen şöyle, “Siyasi partiler hariç diğer genel kurullar yapılmayacak” Siyasi partilere gelen bir yaptırım olmadığı gibi Aralık ayında Genel merkezimizden gelen yazı şöyle diyor; İçişleri Bakanlığınca pandemi döneminde kış şartlarında kongrelerin açık havada yapılması olanağının bulunmaması; kongrelere katılımının düşük olması ve delege iradesinin kongreye tam olarak yansımayacak olması örgütlerimizin yapacağı kongreyi ikinci bir tarihe kadar bekletilmesine diye devam eden bir yazı gelmişti. Görünen şu ki Aralık ayından bu yana 4 ay geçmiş ve Nisan ayı ile birlikte bahar ayındayız, kar yok, dolu yok, yağmur yok ve açık alanı olan çok güzel mekanlarımız var. Cumhuriyet Halk Partisi Kayyum yönetimi Seçim kararını almalı ve örgüt iradesine saygı göstererek gereğini yapmalıdır”

“ÖRGÜT İRADESİ HİÇE SAYILAMAZ”

“Pandemi kurallarına uyarak her şekilde açık alanda kongremizi kurallara uygun şekilde yapabiliriz. Kayyum ekibinin atanmasıyla birlikte ben ve çalışma arkadaşlarım İL Başkanlığı için çalışmalarımıza daha da hız vererek parti tabanını bir araya getirecek şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkan Adayı Reis Reisoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Örgütte aramadığım, el sıkmadığım temasa geçmediğim hemen hemen yok denecek kadar az partilim kaldı. İlk yapacağımız çalışmalarımızdan önceliğimiz Parti içerisinde dargın, küskün hangi partililerimiz varsa bir araya getirerek barıştırarak gücümüze güç katarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını hep beraber yaşamak ve yaşatarak halkımızın rahat bir nefes almasını sağlamak olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Olarak 98 yıllık büyük bir aileyiz. Aileler içerisinde tartışmalar olabilir, fikir ayrılıkları farklılıkları çıkabilir önemli olan Ortak akılla Ortak fikirlerle hep beraber kol kola, omuz omuza vererek Partimizi iktidara hep beraber taşımak olur. Ben değil Biz demeyi hep beraber öğrenip kongrelerden kardeş türküleri söyleyerek Cumhuriyet Halk Partisi’ni tekrar Solun Gaziantep’te kalesi yapmak ve Türkiye’ de iktidara taşımak olacaktır. Önceliğimiz Gençler ve kadınlarımız olacak. Genç ve kadının olmadığı toplumlar büyüyemez. Bir işadamı olarak Gençlerimizin, iş sorunlarına çözüm üreteceğiz. Mahallelerde örgütlenip Gaziantep’te Cumhuriyet Halk Partisi üye sayımızı en az 50.000 üye sayısına ulaştıracağız. Sektörel olarak 27 Ana Sektörde Komisyon ve komisyon başkanlıkları kuracağız. Her sektörün 50 kişilik Komisyon üyesi, yönetim kurulu ve Komisyon başkanı olarak bu sayı bile 1.350 kişi yapar. Z Kuşağı ile ciddi bir altyapı çalışması oluşturuyoruz. Öğrencilerimize Burs ve Eğitim desteği sunacağız. Önceliğimiz AŞ ve İŞ olacak. Her ay mahallelerde 6-7 mahalleyi birleştirerek ortak toplantı yaparak örgütleneceğiz. Ayrıca Örgütümüzle geleneksel olarak ayda bir örgüt toplantısı yapacağız. Kongre tarihinin gününün belli olması ile birlikte Aday olacak arkadaşlarıma başarılar diler Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş Tüm partililerime Parti örgütünün vereceği karara sonuna kadar saygı içerisinde davranacağımı söyleyerek sözlerimi son cümlelerimle bitirmek isterim. YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE.”

REİS REİSOĞLU KİMDİR?

Ben atadan babadan Cumhuriyet Sevdalısı, Atatürk Sevdalısı, Kuvvayi Milliyeden gelen Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin Evladıyım. 1967 Gaziantep doğumluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. 20 yıl Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyeliği, 7 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği, CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Cumhuriyet Halk Parti’si kurultay delegeliği, PENKON, (Pnye, Konfeksiyoncular ve İmalatçıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve şu anda Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevinde görevimi sürdürmekteyim. Tekstil sektöründe imalat ve satış yapan Yurtdışı ihracatı olan aile şirketimde Yönetim Kurulu başkanı olarak görevimi sürdürmekteyim. 09 Kasım 2020 Cumhuriyet Halk Partisi İl ve ilçe örgütlerinin görevden alınmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisinin Onurlu Şerefli görevi olan İl Başkanlığına adaylığımı Tüm örgütümle beraber; emektar, cefakâr, vefakâr Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Altı Ok çizgisinden sapmayan yürüyen, Sosyal Demokrasi çizgisini benimseyen Tüm partililerimle beraber bu yola çıkmaktan Onur ve Şeref duyarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler